Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Andrzej...........

Coś czarnego na zębie

Polecane posty

Gość Andrzej...........

Witam Co to jest: czarne na zębie, nie można tego usunąć niczym, ale nie jest to dziura? Pojawiło się bardzo szybko (parę dni). tylko nie mówcie że ząb do usunięcia :o

Gość Andrzej...........
Ale tak szybko by się to pojawiło? To czarne miejsce jest dośc spore. PS> nie byłem u dentysty 3 lata.

Gość haaa no właśnie
nie byłeś u dentysty aż 3 lata a przez ten czas zęby mogly się popsuć,to czarne na zębie to jest próchnica niestety:oIdź do dentysty bo jak się prochnica rozwnie to będzie trzeba naprawdę tego zęba usunąć:(

Gość Andrzej...........
Ok, muszę się wybrać, wiem. Chciałem tylko tak zapoznawczo się rozeznać czego się spodziewać. Nienawidzę wyrywania zebów :o Nie byłem 3 lata, bo nic mnie nie bolało (tak, wiem ze powinieniem chodzić do kontroli...)

Gość mialam kiedyś czarną plamę
na zębie,okazalo się,że to próchnica:oObylo sie jednak bez wyrywania,nalożono mi plombę.Nic nie bolalo,zawsze możesz poprosić o znieczulenie:)Nie bój sie wizyt u dentysty,im mniejszy ubytek tym szybciej i latwiej go wylecyzc:)

e tam nic powaznego.powierzchniowe.lepiej nie czekaj,bo potem jest kanalowe

Gość Andrzej...........
Dzieki za odpowiedzi. Jeszcze takie pytanie co do tej plamy...ona jest naprawde spora. Tzn zajmuje wlasciwie polowe jednej sciany :o Myslicie ze cos takiego da sie wyleczyc? Sorry za glupie pytania...tak to jest jak sie nie chodzi do dentysty :P