Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stypendiumsocjalnee

pytanie odnośnie stypendium socjalnego...

Polecane posty

Gość stypendiumsocjalnee

Bo moja sytuacja jest taka ze łapie się do stypendium socjalnego jesli chodzi o kryterium dochodowe. Póki co moja siostra jest bezrobotna, nie pracuje - i dostała z UP zaświadczenie o tym i dołaczyłem to do wniosku. A co bedzie jak siostra dostanie jakaś prace? Co wtedy trzeba zrobic

Gość andrea22
w podaniu uwzgledniasz dochody za zeszly rok podatkowy

ale jesli siostra jest dostrosła i ma prace, nie uczy sie ...badź jest zarejestrowana jako bezrobotna to bym jej wcale nie podawała jako członka rodziny do wspólnego rozliczenia

do stypendium dajesz zasiadczenie za zeszly rok, zrsezta jesli siostra jest dorosla i nie mieszka z wami to jej sie liczy

Gość stypendiumsocjalnee
Tak, w podaniu uwzglednialismy dochody ze zeszlego roku podatkowego. Czyli z 2007 roku. Siostra jest dorosła, nie ma pracy, nie uczy się, jest zarejestrowana jako bezrobotna. Mieszka z nami - jest zameldowana jako czlonek rodziny

Gość stypendiumsocjalnee
ale wysłalismy tylko jej zaswiadczenie o tym ze jest bezrobotna, ona nie ma żadnego dochodu. Chodzi o to że jakby znalazła prace to w koncu nie bedzie juz bezrobotna a sytuacja sie zmieni. A jest wliczona w rodzine, mieszka z nami, jest pełnoletnia

Gość przykre...
jak przekraczasz prog dochodowy to nie ma co probowac, nie ma szans. sama mam taka sytuacje. rodzice sa na emeryturze wiec kokosow nie ma,ale na stupendium sie nie lapie :O co innego jakby jedno z rodzcow procowalo za granica, a w kraju bylo zarejestrowane jako bezrobotne...:O

Gość jestes jeszcze tu autorze
i tak siostry ci nie policza. wierz mi. nikogo nie obchodzi, ze ona nie praucje, skoro jest pelnoletnia i nie uczy sie.

Gość jestes jeszcze tu autorze
niewazne ze mieszka z wami, moze nawet z toba w lozku spac:P ale i tak sie nie liczy.

Gość stypendiumsocjalnee
jak to sie nie liczy!?!! nawet jesli podział byłby bez siostry to wychodzi niecałe 250zł na osobe.