Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cymbałka

*******rozmowa kwalifikacyjna w urzędzie miasta*********

Polecane posty

Gość dZXVcv
mogą Cię zapytać dosłownie o wszystko kto jest na jakim stanowisku, liczba wydziałów w którym wydziale chcesz pracować, dlaczego kto kim jest itd wszystko zależy od urządu miasta przede wszystkim i od tego na jakie stanowisku

Ja byłam niedawno na takiej rozmowie. Wcale nie trzeba znać wszystkich pracowników, wystarczy jak znasz nazwisko prezydenta miasta :P. A tak serio, to mnie pytali o to, czym zajmuje się wydział, do którego chciałam się \"dostać\" i oczywiście odpytka z ustaw odnoszących się ściśle do zakresu obowiązków danego wydziału.

Gość dZXVcv
mila a skąd wiesz co trzeba znać a co nie? ja ostatnio byłam na rozmowie o staż w urzędzie to babka nie pytała nas o nic związanego z urzędem, ale były dziewczyny które wcześniej były w innym mieście na rozmowę w urzedzie miasta i pytania miały własnie typu ile jest działów w urzędzie, do którego chcą, kto nimi zarządza itd

a widzisz, Tobie chodzi o staż a ja pisałam o normalnej rozmowie kwalifikacyjnej, czyli rozpisanym konkursie na dane stanowisko pracy w urzędzie. Jeśli chodzi o staż, to mnie o nic nie pytali, złożyłam papiery i już :) . Nie spotkałam się z odpytywaniem.... hmm....może w niektórych urzędach tak jest, ale w sumie to pierwsze słyszę

Gość ja pracuje w um
Rozmowa/konkurs musisz znac ustawy obowiazujace w danym wydziale musisz miec odpowiednie wyksztalcenie do danego wydzialu (np wydzial podatkow wyzsze ekonomiczne lub finanse i bankowosc. wydzial praw jazdy wystarczy zwykle mag. ale zasada jest taka wyksztalcene kierunkowe zgodne z danym wydzialem powinnas znac nazwiska prazydenta viceprezydenta po prostu urzednkow wyzszysch ranga Tu masz tresc przykladowego ogloszenia Prezydent |Miasta ogłasza nabór na wolne stanowisko urzędnicze podinspektora w Referacie Zarządu Nieruchomościami Wydziału Gospodarki Nieruchomościami i Geodezji Liczba lub wymiar etatu: 1,0 Główne obowiązki: - wprowadzanie danych dotyczących rocznych opłat do systemu OTAGO oraz programu „Gospodarka Nieruchomościami, - rozliczanie należnych opłat w przypadku zbycia przez użytkownika wieczystego swego prawa, - przygotowywanie dokumentów w sprawach zmiany stawki procentowej opłaty rocznej dokonywanej z urzędu lub na wniosek użytkownika wieczystego, - przygotowywanie dokumentów w sprawach o udzielanie bonifiakty lub ustalanie innego terminu płatności opłaty rocznej, - ewidencjonowanie nieruchomości będących w użytkowaniu wieczystym. Wykształcenie: wyższe techniczne Wymagania konieczne: - znajomość ustawy o gospodarce nieruchomościami, - znajomość kodeksu postępowania administracyjnego, - znajomość kodeksu cywilnego w zakresie związanym z nieruchomościami i gospodarką nieruchomościami, - znajomość rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie instrukcji kancelaryjnej dla organów gmin i związków międzygminnych, - znajomość ustawy o samorządzie gminnym i powiatowym, - posiadanie obywatelstwa polskiego. Wymagania pożądane: - bardzo dobra znajomość obsługi komputera, - umiejętność pracy w zespole, komunikatywność, dobra organizacja pracy na stanowisku. Wymagane dokumenty i oświadczenia: - C V, - list motywacyjny, - kopia dowodu osobistego, - kopie dokumentów potwierdzających wykształcenie (dyplom lub zaświadczenie o odbytych studiach), - oświadczenie kandydata o posiadaniu pełnej zdolności do czynności prawnych, - oświadczenie kandydata o korzystaniu z pełni praw publicznych, - oświadczenie kandydata o wyrażaniu zgody na przetwarzanie danych osobowych do celów rekrutacji, - oświadczenie kandydata, że nie był prawomocnie skazany za przestępstwa umyślne, - kwestionariusz osobowy dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie (druk do pobrania ze strony internetowej

Gość oliwinka83*83
odnawiam

Gość gość
Może ktoś podać przykładowe pytania? Jak ktoś był na takiej rozmowie, to proszę o pomoc. Zastanawiam się jakie pytania z ustaw mogą być.