Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarna3

nie czuje ruchów dziecka

Polecane posty

Gość ciezarna3

właśnie weszłam w 6miesiac ciazy i nadal nie czuje ruchow dziecka czy to normalne, moze jest cos nie tak :( ?? byłyście moze w takiej sytuacji, prosze o porady i odpowiedzi

Gość jak nauczyc
a kiedy bylas u lekarza?

Gość kapusniaczek
To idz na usg i bedziesz wiedziala czy jest ok.

Gość kkkkkkkkkkkkkk
ktorzy to tydzien,ktora ciaza,jestes szczupla czy wrecz przeciwnie

Gość tu masz wszystkie
może niczym się nie denerwujesz i dzidziuś nie ma powodu skakać w twoim brzuszku :)

Gość ciezara3
obecnie jestem w 23 tygodniu ciazy bylam u lekarza w 18 tygodniu i niby bylo ok, ale jak tak szukam po necie roznosci to niektore kobiety juz w 16 tygodniu odczuwaja rauchy. To jest moja pierwsza ciaza, jestem osoba szczupla.w sumie jutro ide do lekarza to moze czegos wiecej sie dowiem ale na poczatek wolalam tu napisac zeby miec jakies podstawy:)

ja w 1 ciazy poczulam w 25 tygodniu. Nie ma zasady. Moze maly sie nie wierci zbytnio i ruchy są tak subtelne że ich nie wyczuwasz. jesli lekarz mówi ze z dzieckiem jest wszystko dobrze to znaczy ze jest ok. gorzej jakbys juz czula i nagle przestala ale tak to ja bym sie nie zamartwiala. maluszek urosnie to poczujesz kopniaki :)

Gość dziumdziulaczek
ja bardzo pozno poczulam pierwsze ruchy i dosamego konca ciazy molo kiedy je culam, strasznie mnie to martwilo. podczas porodu polozna kazalo mi naciskac jakis guzik jak bedzie sie dziecko ruszac , i przez caly porod nie potrzulam ani jednego ruchu, polozna sprawdzila ze sie rusza i sama nie umiala mi powiedziec dlaczego tego nie czulam. dziecko zdrowe, 10 punkow mialo

miałam dokladnie tak samo jak dziumdziulaczek córka byla wyjatkowo malo ruchliwa. przy porodzie na ktg tez mi kazali ruchy liczyc a ja zadnych ruchów nie czulam :D:D 10 punktow dostala za to syn szalenstwo w 13 tyg poczulam ruchy nawet lekarz niewierzyl ale maly wrecz szalal . przy porodzie nie mogli mi zrobic ktg bo caly czas zrzucal te elektrody.

Wszystko zalezy od ulozenia dziecka. Polozna mowila mi, ze czasem maluch ulozony jest w takiej pozycji, ze kobieta wyczuwa pierwsze ruchy ok. 25 tc. Jesli jednak bardzo sie niepokoisz zrob USG i wszystko sie wyjasni :)

Gość przyszła mama dzidzi
Jestem w 20tc 3d, a nie czuję zupełnie ruchów dziecka. Martwię się tym bardzo!!

20t3d to jeszcze nie powód do paniki! Zresztą te pierwsze ruchy łatwo przegapić jeśli jesteś aktywna, ja czułam tylko jak się położyłam i wsłuchałam w ciało. Spokojnie :) Jak skończysz 22 tydzień i dalej nic to idź do lekarza sprawdzić na wszelki wypadek, ale będzie ok :)

Gość przyszła mama dzidzi
rilla_marilla dziękuję ci bardzo, 21.09 mam tzw. USG połówkowe, a to będzie dokładnie ostatni dzień 21 tygodnia....mam nadzieję, ze usłyszę same dobre wieści.

Na pewno :) Moja siostra poczuła jeszcze później a chuda była jak szczapa. I jej córeczka była w brzuchu bardzo spokojnym leniuszkiem i mało się ruszała, a teraz minuty nie usiedzi w miejscu :) Ja zaś mam w brzuchu maleństwo nadpobudliwe, które mnie tłucze dniami i nocami, zobaczymy co będzie jak się urodzi :) Lada dzień poczujesz - wsłuchuj się w swoje ciało zwłaszcza wieczorami jak siedzisz, albo leżysz :)

Gość gość
ja tez jestem w 22 tygodniu ciazy jestem szczupla osoba i ten w ogole nie czuje ruchow i martwi mnie to;(

Gość katee1
Ja jestem w 22 tygodniu. Od kolo 17 tygodnia czulam jakies babelki w brzuchu ale nie wiedzialam czy to dzidzia czy moje urojenie. Raz cos czulam a raz nie. Bylo to bardzo delikatne I ciezko wyczuwalne. Teraz czasami czuje jak mi sie cos przewraca ale tez nie wiem czy to moj syn czy jelita. Jest to przede wszystkim nie regularne. Raz cos czuje a raz nic. A jesli cos czuje to tylko przed snem przytulona brzuchem do poduszki. Pierwsze ruchy dziecka sa bardzo ciezko wyczuwalne latwo je przegapic wiec nie nalezy od razu panikowac. I tez nie kierujcie sie doswiadczeniami innych mam bo kazda ciaza jest inna. Mam nadzieje ze wszystkie dzidzie urodza sie zdrowe :)