Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angliczanka

ginekolog

Polecane posty

Gość angliczanka

W wieku 20 lat poszalam jako dziewica do ginekologa po recepte na tabletki.Wizyta prywatna.Weszlam jako dziewica a wyszlam z gabinetu juz jako nie - dziewica bo pan doktorek oo zbadaniu mnie wziernikiem zrobil mi usg dopochwowo i wyjal je cale zakrwawione.Na moje pytanie:co to jest? Powiedzial ze to krwawienie z nadzerki, no i oczywiscie mialam sie zglosic na zamrazanie.Krwawilam 2 dni.Potem od lekarza panstwowego dowiedzialam sie ze mam malutka nadzerke ale nie nalezy nic robic. Teraz na szczescie mieszkam za granica i do ginekologa trzeba skierowanie, w ciazy ani razu nie bylam badana ginekologicznie.Na szczescie. Tamten lekarz zrobil mi krzywde...

Gość achakacha
moze napisz na niego skarge

Gość ooooooooooooo
a poczułas ból podczas badania ? poczułas ból podczas pierwszego stosunku ? Moze faktycznie krwawienie było z nadzerki, a twoja błona miała dostatecznie duży otwór, żeby przeszła sonda. Ona w końcu nie jest taka gruba, a przez przecietna błone bez problemu przechodzi tampon nawet w duzym rozmiarze

Gość angliczanka
Bardzo bolalo - az zawylam z bolu

Gość ooooooooooooo
a jak czułaś ten ból ? był którki i gwałtowny czy długi ? czułas ciagniecie i opór ?

Gość angliczanka
i po pierwszym seksie nie krwawilal - ale bylo mi wstyd powiedziec co sie stalo

Gość ale masz problem no nie wiem
przerwał Ci błonę no i co powiesisz się ? wielkie mi halooo rozumiem żebyś rozpaczała gdyby Cię ktoś zgwałcił.... ciesz się że trafiłaś na lekarza który Cię przebadał bo są tacy którzy wypisują recepty a nawet pacjentki nei zbadają....ja do 33 roku życia nigdy nie miałąm usg bo nikt mi nie powiedział że trzeba robić !!!!! a rak jajnika tylko w ten sposób można wykryc i właśnie ten rak jest najczęstszy u młodych dziewcząt około 20tego roku życia ty przynajmniej byłaś przebadana

Gość karolinusiaaa_09
kurde dobrze ze napisalas, mnie czeka 1 wizyta

Gość no to teraz wszystkie będą
sie bały wizyty u ginekologa:oBędą unikać ginów a zacchorowalność na raka bedzie rosła jak w śreniowieczu:(

Gość nie bójcie się lekarzy
jak jako dzieiwca byla u 2 ginow i ZADEN mnie nie rodziewiczyl,cnote stracilam z moim facetem;)Trzeba powiedziec ginkowi przed badaniem ze sie jest dziewica,nie trzeba sie godzic na usg dopochwowe!

Gość i po co ci to
Droga autorko po co się teraz niepotrzebnie nakręcasz i rozgrzebujesz stare sprawy? Nie masz ważniejszych tematów ( ciąża?) ? Prawie każda z nas ma za sobą przynajmniej jedną nieprzyjemną wizytę u gina. Pomyśl co cię czeka w trakcie porodu ! Są gorsze zabiegi i badania niż badanie ginekologiczne. Błona dziewicza to tylko kawałek skóry, ja sama poprosiłam ginekologa, żeby mi ją usuną, ponieważ nie mogłam używać tamponów. Zabieg odrobinę bolał, ale przynajmniej czułam pełen komfort podczas pierwszego razu z mężczyzną.

Gość no właśnie ze to jest przede
wszystkim STAN UMYSLU to nie powinno się przywiązywac aż takiej wagi to tego fałdka skóry i nie robić afery z tego,że gin przy badaniu NIECHCĄCY Cię rodziewiczył FIZYCZNIE!! Przecież ważniejsze jest dziewictwo PSYCHICZNE!

Gość yetiowsga
angliczanka...ja miałam tak samo...babka gin. zgwałciła mnie wziernikiem...teraz myślę ze celowo...stara, sfrustrowana, niemiła, niedorżni....a, cierpię do dziś, mam ostre zapalenie pęcherza przez niesterylny wziernik,uszkodzenie śluzówki i bóg wie co jeszcze....zastanawiam się nad skargą na babę...uszkodzenie ciała, narządu rodnego, nerwy, ból i cierpienie...a to odbija się w życiu...efekt domina....przez panią doktor! tak nie powinno być, idziesz do lekarza po zdrowie, a nie stres i chorobę, ...a poszłam profilaktycznie....sprawdzić czy wszystko ok., zgodnie z harmonogramem badań wskazanych dla kobiet...

Gość angliczanka
Zloz skarge! Ja zaluje ze tego nie zrobilam. Wiesz...na zachodzie przy badaniach gin.jest zawsze pielegniarka ktora pilnuje lekarza zeby sie przypadkiem nie przydazylo cos takiego jak nam...

Gość pieprzycie głupoty
skoro wiedziałaś że jesteś dziewicą powinnaś była o tym gina poinformowac, wtedy zbadałby Cię przez odbyt i zrobił usg przez powłoki brzuszne sama sobie jesteś winna że mu nic nie mówiłaś, lekarz nie jest Duchem Świętym by wiedziec że jeszcze nie współżyłaś w dzisiejszych czasach lekarz gdy bada 20letnią dziewczynę to raczej nie podejrzewa że jest dziewicą, a już tym bardziej jak przychodzi do gina po tabletki anty

Gość angliczanka
To bylo pierwsze zdanie jakie mu powiedzialam: on dobrze wiedzial ze jestem dziewica

Gość zief
a skąd wiesz że faktycznie nie krwawiłaś z nadżerki ? uważasz że każda dziewica przy rodziewiczeniu (czyli pierwszym seksie) obowiązkowo musi krwawić i czuć silny ból ?! to mity, niektóre kobiety mają tak duży otwór w błonie dziewiczej że penis jej nawet nie naruszy Po roku czy dwóch od podjęcia współżycia jeden gin przy badaniu śmiał się że mam kiepskiego kochanka bo nadal mam resztki błony dziewiczej.... błona dziewicza może mieć kształt pierścienia, to nie jest wielgachny gruby fałd skóry lecz ledwie błonka, więc równie dobrze mogłaś nadal być dziewicą po tym badaniu, po prostu wmówiłaś coś sobie nie krwawiłam przy inicjacji, więc co nie byłam w ogóle dziewicą ?