shilenna 0 Napisano Październik 27, 2008 Hej.Biorę już drugie opakowanie tabletek antykoncepcyjnych(Kontracept)i od pewnego czasu występują wymioty(czasami tylko mdłości) oraz biegunka.W pierwszym opakowaniu było wszytko ok zero takich objawów.Parę tygodni temu trafiłam na pogotowie z ostrym bólem żołądka,lekarz powiedział,że to początkowe objawy grypy jelitowej tylko nie wydaje mi się żeby ona trwała tak długo tym bardziej,że mdłości występują jakiś czas po wzięciu tabletki. Dziwne to troche jest skoro w pierwszym mi nic nie było,a w drugim jest...przecież to taki sam skład...Pomóżcie !!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aneeczka 0 Napisano Październik 27, 2008 objawy niepożądane mogą się pojawić w każdej chwili Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shilenna 0 Napisano Październik 27, 2008 noo fajnie.... dzięki za pomoc wszytkim... co kogo interesuje taki temat skoro inni wolą siedzieć na czymś innym...a ja naprawdę potrzebuje pomocy.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shilenna 0 Napisano Październik 27, 2008 miło,że chociaż jedna osoba. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shilenna 0 Napisano Październik 27, 2008 kurde... to oznacza tylko jedno...będę musiała zmienić te tabletki na inne,no i zostało mi jeszcze jedno opakowanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dzop Napisano Październik 27, 2008 Jak będziesz wymiotować badz biegunka to tabletki usuwasz z organizmu i nie będą działać, jest jakis czas na przyswojenie ich przez organizm 4 h, ale nie dam sobie ręki uciąć :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shilenna 0 Napisano Październik 27, 2008 wymiotuje zazwyczaj rano i biegunka tak samo,a tabletki zawsze biorę o 21 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shilenna 0 Napisano Październik 27, 2008 po wzięciu tabletki jedynie mam mdłości nie aż tak mocne żeby zwymiotować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dzop Napisano Październik 27, 2008 no to napewno zabezpieczają, ale skoro masz skutki uboczne, to trzeba skonsultować się z ginekologiem. Ja miałam ciężkość nóg i rąk ale mineło mi i strasznie spiąca bylam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shilenna 0 Napisano Październik 27, 2008 zapezpieczają ale mają hmm słabione działanie.Słyszałam o tej ciężkości no ale mnie na szczęście to nie dopadło.Jutro idę do ginekologa się upewnić,a teraz to chciałam z ciekawości wiedzieć czy w ogóle jest taka możliwość. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dzop Napisano Październik 27, 2008 lepiej pójść na konsultacje i będzie wszystko jasne :) ale skutków ubocznych jest masa. Mnie ciężkość dopadla w duzo pozniejszym etapie brania tabletek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shilenna 0 Napisano Październik 27, 2008 najbardziej to się obawiam tak ciągle zmieniać tabletki... lekarz powiedział,że po tych co mam teraz się nie tyje i takie bym wolała Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach