Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nec

Ugotujcie ze mną rosół

Polecane posty

Gość Nec

właściwie to proszę o rady jak go doprawić i dosmaczyć bez użycia vegety i innych polepszaczy, teraz włożyłam do gara z zimną wodą porcje rosołową z kurczaka i wołowiny, wrzuciłam do tego 3 marchewki, 2 pietruszki, pół dużego selera i 1 cebulę w całości, postawiłam garnek na gazie i czekam aż sie zagotuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość omg tylko nie seler
:-o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Nec
dlaczego nie seler? mam go wyjąć?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krychna 377
bład !!! mieso i warzywa wkłada sie do wrzatku!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Nec
dziękuję Złoty, mam nadzieję, że wyjdzie z tego smaczny rosół, bo do tej pory zawsze sypałam vegetę ale wiem, że to nie najzdrowsza przyprawa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość muchabzzzzz
To niech się gotuje dość długo,potem będziesz musiała posolić,trochę popieprzyć i po sprawie,rosół gotowy.Możesz dodać na talerz już zielonej pietruszki,żeby ładniej wyglądał.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość omg tylko nie seler
ja gotuje bez selera, nie wiem może inne Panie się wypowiedzą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość każdy ma swój przepis
i każdy myśli że najlepszy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Nec
nie załamujcie mnie jak do wrzątku? uczono mnie, że do zimnej wody, bo smak warzyw i mięsa przejdzie do wody

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość muchabzzzzz
Ja gotuję z selerem,za to beż kapusty włoskiej,bo ona daje taki beznadziejny smak,którego nie lubię....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość każdy ma swój przepis
dla mnie seler jak najbardziej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość każdy ma swój przepis
i też nie daję do wrzątku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość muchabzzzzz
Ja też daje wszystko do zimnej i jakoś jest ok,nie martw sie;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Nec
sól i pieprz wystarczy? Czy 2 godziny pyrkania rosołu na małym ogniu wystarczą?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rosołekpierdołek
krychna 377 > do wrzątku wrzucasz mięso jak chcesz zrobic sztuke mięsa,a nie rosół. NEc> dodaj jeszcze cebulę i będzie ok :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nec dziękuję Złoty, mam nadzieję, że wyjdzie z tego smaczny rosół, bo do tej pory zawsze sypałam vegetę ale wiem, że to nie najzdrowsza przyprawa. tak Słonko vegeta to najwiekszy syf.......... nie uzywaj sama chemia daj naturalne przyprawy np. sol, pieprz, moze czerwona papryke.....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość każdy ma swój przepis
lepiej jak najdłużej ale w ostateczności 2 godz wystarczą myślę że sól wystarczy a pieprz na koniec do talerza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Nec
dałam cebulę całą w łupinkach, podobno daje ładny kolor rosołowi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
do zimnej może byc, tylko pamiętaj o zdjęciu tej piany co się zrobi na wodzie. Seler spoko, ja zawsze dodaje jeszcze listek pora a cebule najpierw na gazie podpiekam. I pieprz w ziarkach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość młoda gosposia
złoty to ty?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Nec
dodałam ziarnka pieprzu, jak myślicie czy na koniec gotowania maggi poprawi smak rosołu, czy też lepiej z niego zrezygnować?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Hot N Cold
MIĘSO WRZUCA SIĘ DO WRZĄTKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Skąd ta obsesja vegety i kostek rosołowych? Warzywka hodujesz sama na nieskalanej nawozami ziemi? Kurczaki też masz z własnego kurnika i dajesz im paszę najwyższej jakości? Krowę sama zabiłaś wcześniej ją trzymając w komfortowych warunkach? Nie popadajcie w paranoję Jak wsuwasz chipsy pewnie nie przejmujesz się tym, że to sama sól i niezdrowe tłuszcze Chleb jak rozumiem też pieczesz sama z własnej mąki I nie siedź tyle przed monitorem bo to też szkodliwe :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rosołekpierdołek
MIĘSA NIE WRZUCA SIĘ DO WRZĄTKU,GDY GOTUJEMY ROSÓŁ :-P Weź do ręki byle którą książkę kucharską,a dopiero potem się wymądrzaj... Nec> ja cebulę obieram i opiekam nad gazem-taki sposób wzięłam z ksiązki kucharskiej Kuchnia Polska. Smacznego :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość siedz jak chinka w solarium
:o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×