Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość infobotttt

Żołnierz zawodowy egzaminy moze ktos pomoc?

Polecane posty

Gość infobotttt

koncze studia lada momenet chce złozyc swoje papiery do WKU czy ktos z was moze probowal sie dostac badz mu sie udalo? jak wygladaja testy czy jest ciezko?

Gość sdbhxh
od złożenia samych papierów a egzaminów długa droga. zanim zweryfikują papiery czy wszystko okey czy czasem ktoś z twojej rodziny niemiał problemów z prawem mija sporo czasu. wiec nie przejmuj sie egzaminami na razie:P

Gość infobotttt
z tego co wiem rodzina nie ma nic do tego... ma musze miec idalena papiery o niekaralnosci itd.. musze przejsc testy fiz i psychologiczne.. i o to mi wlasnie chodzi czego mozna sie na nich spodziewac?

Gość sdbhxh
rodzina nioe ma nic do rzeczy???? uhummm. to poczekaj aż dają ci do wypełnienia ankietę "poufne" to zobaczysz. Sprawdzaja też rodzinę. niby oficjalnie tego nie robią ale w praktyce wyglada to inaczej.

Gość infobotttt
hmm byc moze masz racje.. no ale raczej z moja rodzina wszstko ok...:) chodzi mi głownie jak wyglada nabor po uczelniach cwyilnych.. wiem ze po szkolach oficerskich itd jest troche inaczej ..

Gość sdbhxh
zanim masz egzamin jest wstępną rozmowę kwalifikacyjną etap drugi - testy i badania: określenie przez Wojskową Komisję Lekarską zdolności do zawodowej służby wojskowej; - zwykłe badania ale dość szczegółowe / zwykłe skrzywienie przegrody nosowej i już wypad:( psychologiczne (składające się z: rozmowy wstępnej, wypełnienie kwestionariusza ankiety); nie za bardzo skomplikowane, wystarczy logicznie myśleć, dużo pytań sie powtarza tylko inaczej jest sformułowane testy sprawnościowe (składające się z następujących konkurencji: bieg na 1000m, bieg na 100m, pływanie na 50m, podciąganie się na drążku. Podstawą zaliczenia testu sprawnościowego jest uzyskanie minimum 8 (mężczyźni) i 6 (kobiety) punktów za sprawność fizyczną oraz uzyskanie w każdej konkurencji, co najmniej 1 pkt; testy językowe (ocenianie zgodnie z wymaganiami normy STANAG 6001 w obrębie czterech podstawowych sprawności językowych: słuchania, mówienia, czytania, pisania;

Gość sdbhxh
no i na końcu etap trzeci - postępowanie sprawdzające, realizowane zgodnie z postanowieniami ustawy z dnia 22 stycznia 1999 r. o ochronie informacji niejawnych; etap czwarty - rozmowa kwalifikacyjna dotycząca propozycji objęcia stanowiska w danej jednostce - to chyba wszystko

teraz potrzebują kadry składaj i czekaj mam męża żołnierza zawodowego ale on po zetce od razu został nadterminowym iteraz jest zawodowym

Gość infobotttt
a co do tego linku to sa tam informacje dla żolnierzy rezerwy..nie wiem jak sie to tyczy ludzi po uczelniach cwyilnych

Gość sdbhxh
aha testy językowe są dosyć trudne, komunikatywna znajomosć jezyka obcego może okazac się za mała zależy jakie służby wybrałęs

Gość infobotttt
yyy jestem dziewczyna tak w ogole:) z tego co czytalam wszedzie pisza ze wystraczy znajomosc jezyka w stopniu komuniaktywnym... ps a skadz masz te informacje? dostales sie? badz probowals?

Gość sdbhxh
tak jak napisałem wyżej. idz do wku. zrobia taki mini wywiad w których wojskach chcesz być /wojska ladowe powietrzne itd/ jak wybierzesz to dają ci wniosek który wypełnisz i wyślesz do danego komendanta. potem czekasz na termin rozmowy wstepnej i dalej tak jak napisaen wyzej

Gość sdbhxh
złożyłem papiery do żandarmerii wojskowej. jestem po testach jezykowych. uwierz mi nie były na poziomie komunikatywnym:(:( teraz muszę czekać aż przyśla mi decyzję i termin spotkania jeżeli sie udao:(

Gość infobotttt
dzieki za info tak zrobie.. z tym ze musze poczekac na obrone pracy.. aby miec komplet dokumentow.. a czy duzo dziewczyn sie dostaje? i ile w ogole probuje?? no ale nadal nie wiem jak to sie tyczy wszytsko ludzi po zwylych uczelniach cywilnych,, nie wiem moze pisales ale ja przegapilam..

Gość infobotttt
dzieki za linki a jak to jest z kobietami? duza jest chetnych? i jak toi wyglada w praktyce

Gość @kobieta@
mam 25 lat, ukończoną szkołę średnia (tech.zaliczony egzamin zawodowy oraz maturę) obecnie studiuję pierwszy rok politologi. jak mogę zostać żołnierzem zawodowy? i jakie mam szanse?

Gość mgr inz. mysz
24.03 mam badania psycho. potem TWKL napisze co i jak bylo .

Gość mgr inz. mysz
sory 24.04.2012