Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Edek z krainy...

Nieszcześliwie zakochany

Polecane posty

Gość Edek z krainy...

Mój przyjaciel zginął jakis czas temu w wypadku. Miał dziewczynę, która po jego śmierci się załamała. Ona zawsze mi się podobała, nawet jak byli razem ale wiadomo dziewczyna kumpla. Mogłem tylko pomarzyć. Po jego wypadku bardzo się do siebie zbliżyliśmy. Z jej strony to tylko przyjaźń a ja zakochałem się w niej.Spotykamy się żeby pogadać, pocieszyć się, spędzić miało czas.A ja? Nie umie bez niej żyć. Jest taka doskonała mądra, piekna. Chciałbym żeby odwzajemniła moje uczucia. Jednak ostatnio wyznała mi na spacerze, że ona juz nikim nie chce być , że on był jej największą miłością. Planowali slub i mieli już nawet kupione obrączki. Czuje, że moje życie traci sens, tylko przy niej chce mi się żyć ale ona nie pozwala na nic więcej jak tylko przyjaźn. Ostatnio miała urodziny, kupiłem róże i prezent i poszłem do niej. Siedziała sama w pokoju i płakała na widok kwiatów powiedziała X dawał mi takie same. Jak myślicie mam jakies szanse?

Gość absurdystan
szanse są zawsze, wiem po sobie, bo na nowy związek odważyłam się dopiero po dwóch latach.

Gość Natalkaaaaaaaa
ni enie masz szans.. ty myslisz tylko teraz o sobie czy masz szanse.. a ona jest zalamana!!! umarl jej chlopak mezczyzna zycia!! a ty chcesz sie dobierac nie rozumiem tego :/ badz przy niej ciagle moze kiedys z was cos bedzie ale nie naciskaj :/

Gość powoli
poczekaj z czasem ból bedzie coraz mniejszy... a ty bądz cały czas ptzy niej, pomagaj wspieraj ale i staraj sie wyciagac na spacery, pomagaj wrócic do "normalnrgo' zycia.Wiem, że bedzie Ci trudno ale ona napewno to doceni i spojrzy na Ciebie z innej perspektywy.3mam kciuki za WAS

Gość ściema kliniczna
dajcie spokój

Gość darshana
nic na siłe. daj jej czas bo możesz przedobrzyc a ona odwróci sie od ciebie. Czas leczy rany. jeśli bedziecie mieli byc razem to bedziecie. bądz przyjacielem i ją wspieraj a jak narodzi sie miłośc to oboje bedziecie tego chcec a nie ze zostaniesz dla nie pocieszeniem. ona musi nauczyc sie życ bez niego ( nigdy go nie zaomni) a na to trzeba czasu i miłości osób bliskich. proste czekaj ale bądz przy niej, bądz dla niej ramieniem i obarciem w cieżkich ale i dorych chwilach.los jest łaskawy:))

Gość Edek z krainy...
ja jej nigdy nic nie powiedziałem , cały czas ją utwierdzam w przekonaniu, że jesteśmy przyjaciółmi. Odwiedzamy się często bo on był naszym najblizszym . Tylko my dwoje wiemy jaka to strata , wiec tak swietnie sie rozumiemy. Nie chce się do niej dobierac jak ktoś to nazwał. Czasami czuje że to mnie powoli zaczyna dobijac ta jej bliskośc, jej usmiech i głos, że to wszystko jest tak blisko i zarazem tak daleko

uważam, że powinieneś jej dac czas. Wiem jak boli strata kogoś bliskiego, a wtedy wszystko kojaży się z tą osobą. Tym bardziej jak to była osoba, z którą planowała przyszłośc... uważam, że powinieneś być zawsze przy niej, dbać o nią, ale nie oczekój, że po stracie tak bliskiej osoby ona rzuci ci się zaraz w ramiona. bądź cierpliwy, a jej pokaż że może na cibie liczyć w trudnych chwilach ona potzrbuje teraz jak najwięcej wsparcia i otuchy. zabierz ją do kina na jakiś wesoły film.. ale jeśli ona długo z nim była to myślę, że minie jeszcze dużo czasu zanim się z tego otrząśnie i będzie chciała się zbliżyć do innego faceta. najważniejsze żebyś był przy niej- życzę powodzenia wam obojgu. pozdrowienia

Gość Edek z krainy...
do kina chodzimy, na spacery, nawet na zakupy do marketu żeby sama nie nosiła toreb. Nie wiem co robić on umarł osiem miesięcy temu a niedługo sylwester wiem, że każda impreza odpada ja też bym nie chciał, bo to był mój najlepszy przyjaciel ale czy wypadałoby zaproponować jej wspólnego sylwestra razem. Tzn. ja i ona moglibyśmy jakis film obejrzec, po prostu posiedzieć razem. Nie wiem czy to wypada? Nie mam z kim o tym pogadać. Kumplom sie nie zwierze bo niezrozumieja a siostry nie mam

wierz mi to jest tak, że ona codziennie o nim myśli CODZIENNIE. uśmiecha się, robi zakupy ale ciągle myśli. nic na to nie poradzisz tylko czas leczy rany. A jak nie chcesz zabierać ją na imprezę w sylwestra to jedźcie do zakopanego w sylwestra i spędźcie go razem a o północy idźcie na Góbałówkę to szczególne miejsce i zobaczysz, że będzie super. weźcie ze sobą np. jej przyjaciółkę z chłopakiem. nie jest to impreza a napewno dobrze jej zrobi wyjazd z miasta gdzie wszystko jej przypomina... powodzenia

Gość Z Każdym Dniem...
teraz na pewno nie szuka chlopaka, ale kiedy jej bol zelzeje to jednak bedzie kogos szukac...