Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MagisterPanna

Chetniej przyjmuja do pracy studentow niz ludzi po studiach

Polecane posty

Gość MagisterPanna

Pare lat temu zaraz po liceum wyjechalam na studia do duzego miasta. Z poczatku bylo kiepsko, ale juz po drugim roku dorwalam robote. Byla to bardzo dobra robota z dobrym wynagrodzeniem. I tak do konca studiow caly czas pracowalam w roznych firmach. Czulam ze Polska sie zmienila, ze skoro studiujac wyciagam tyle kasy to po studiach bede miala jeszcze wiecej i jeszcze lepsze zarobki! Niestety, skonczylam studia i teraz wiem ze pracodawcy chetniej i na lepszych warunkach zatrudniaja studentow. Okazalo sie ze o prace wcale nie latwo a o stawkach lepszych moge pomarzyc.. Dodatkowo na internecie jak szukam pracy to wszedzie tylko chca z dosiwiadsczeniem i osobe studiujaca, bo nie musza wtedy jakiegos tam zusu czy czegos placic. Czuje sie jakos zawiedziona.

Gość Kryptonimka
E nie wierze.

Gość Jak dla mnie to
wsyzstko zależy od kierunku :) Jak praca jest w miarę prosta i może ją wykonywać osoba nie mająca studiów to OK. Natomiast jeśli chodzi o specjalistę to potrzebne są studia i doświadczenie. W Twoim przypadku podejrzewam, że problemem jest kierunek... Ponadto nie widuję ofert, że chcą studentów, a jak są to baaardzo rzadko... btw jakie kierunek kończyłas??

Gość Jak dla mnie to
no i jeszcze mi się nausęło...jeśli jesteś kobietą to pracodawca może się też obawiać, że zajdziesz w ciąże co w przypadku studenki jest jednak mniej pradopodobne...