Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zombol

Czym pływać, by mieć prosty kręgosłup?

Polecane posty

Jakie polecacie style pływania, aby móc polepszyć stan swojego kręgosłupa? Mam średnią wadę kręgosłupa i chcę się jej pozbyć, ale nie wiem w jaki sposób byłoby najszybciej. Dostałem informację od lekarzy i higienistki szkolnej, aby zacząć pływać na basenie. Z reguły pływam żabką, czasami na plecach. W ogóle nie pływam kraulem, bo ta technika bardzo mnie męczy i mi nie odpowiada. Powiedzcie ile wizyt godzinnych na basenie jest taką optymalną dawką na tydzień, by ćwiczyć kręgosłup? Pływanie żabką jest techniką, która może pomóc leczyć kręgosłup? Szczerze mówiąc to mam zamiar pływać tylko żabką. Opłaca się to?

Gość sunnnnnnnny
ja mam skoliozę, gdyby ktoś wiedział jakim stylem najlepiej pływać to też proszę o odpowiedź pozdrawiam :)

Gość łodziom

Gość hydraa
"łodziom" - popłakałam się :D :D🖐️

Gość pływaj jak lubisz
a to i tak pomaga

Gość na plecach pływaj
żabka nie jest wskazana

Kraulem i grzbietowym, uwierz, znam się na tym:) żabka nie jest wskazana, na kręgosłup poleca się wszystkie style niesymetryczne, tj. gdzie dwie strony ciała nie poruszają się w ten sam sposób.

A czy nogi mogą - że tak powiem - pływać takim własnym stylem? Wygląda on tak, że pływam na plecach, ręce idą równolegle tak jak w stylu grzbietowym (tyle że obie naraz), a nogi coś a la w żabce?