Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Imso.sick

Chcą mieć syna za granicą - czy mają prawo? Czy można to inaczej załatwić?

Polecane posty

Gość Imso.sick

Mam problem. Rodzice mojego faceta mieszkają za granicą. On sam ma 18 lat i mieszka z 17 letnią siostrą i jej chłopakiem w ich pierwszym domu w Polsce. Rodzice nie zaciągali ich za granicę bo wiedzieli że oboje mają tu sympatię i przyjaciół. Jednak całkiem niedawno dowiedziałam się, że mama mojego chłopaka chce aby syn i jego siostra przyjechali do Szkocji. Jednak On nie chce jechać tam bezemnie. Moja sytuacja nie pozwala mi na to żeby tam jechać. Chłopak ma kurs na prawko, dodatkowo się uczy i kształci, jego mama kusi go pracą tam od zaraz. Zna doskonale język. Jego mama dzwoniła do mnie i pytała czy może porwać mi A. na ... 2-3 lata! Zdziwiłam się bardzo! Mówi że za nim tęskni i chce mieć dzieci tu. On nie chce jechać.Mówi że jest tu szczęśliwy i pragnie właśnie za trzy lata mi się oświadczyć. Jest załamany bo nie chce ranić ani matki ani mnie. Poza tym za jakiś czas (1.5 - 2 lata) ma iść do wojska. Czy można to jakoś inaczej załatwić? Bardzo chciałby zostać w Polsce bo ma tu przyjaciół i mnie, jednak jego matka chciałaby żeby był z nią przez trzy lata w Szkocji. Nie wie jak przekonać swoją matkę i ojca że jeśli go tam zabiorą to straci szkołę i całe zajęcia tutaj ... Ma 18 lat ... czy może sam zadecydować? Jak to zrobić żeby nie zranić matki? Chciałby zostać ze mną w Polsce ze względu na to iż jestem chora i przywiązania...

Gość apple juice
Mysle ze powinien na spokojnie wytlumaczyc mamie ze ze wzgledu na Ciebie i wszystkie pozostale czynniki nie chce jechac... jesli go kocha to bedzie chciala dla niego jak najlepiej, a przeciez szczesliwy bedzie w polsce... szczera, spokojna i STANOWCZA rozmowa. 🌻

Gość cllclcllclc
laska, o co ty właściwie pytasz????? Wiesz, co to jest pełnoletniość? Jak chłopak ma 8 nikt go nie może do niczego zmusić. Pytanie tylko, skąd ma forse na życie. Bo jak od mamuśki, bo to sorry, ale jak mamuśka pryzkręci kurek raczej nie będzie miał wyboru.

Gość cllclcllclc
Jak chłopak ma 18 lat

Gość Rodzice bardzo ...
ich kochają. Rzeczywiście na rachunki dostają od rodziców ale zarabia na dojazdy do mnie prezent czy wypady lub jakieś ciuchy dla siebie - sam! On jest delikatny nie chciałby zranić matki. Wiecie o co mi chodzi. Była do niego przywiązana a teraz gdy chce się związac z inną kobieta ... Jakich argumentow powinien uzyc?

Gość w.w.w.
facet jest dorosły i ma prawo decydowac o sobie. jak nie chce jechać to niech nie jedzie i normalnie to mamie powie - takjak Ty tu piszesz-że tutaj ma szkołę, dziewczynę i całe swoje życie, i nie chce go zostawiać.