Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młodziutka_Niunia

Pomocy! Nie wiem co mi jest

Polecane posty

Gość Młodziutka_Niunia

Proszę o pomoc:( Od jakiś 2-3 dni piecze mnie jakoś tak przy wejściu do pochwy, między wargami sromowymi. Na początku wydawało mi się że to przy ujściu cewki moczowej, że chyba mam zakażone drogi moczowe i wzięłam jak przy stanach zapalnych Urosept (przez 2 dni). Jednak to nie to:( Nawet nie wiem jak to określić, swędzi, piecze, między ujściem cewki a wejściem do pochwy. Poza tym między wargami jest tak "czerwono", jakby podrażnione, i faktycznie tak jest. Zastanawiam się co to jest:( Nie wiem czy to ma coś wspólnego z tym, ale mój śluz z pochwy tworzy takie jakby sklejone białe kulkim paski. I nie ejst rozciągliwy, wręcz przeciwnie, wcale nie jest. Chyba nigdy takiego nie miałam. Jestem niepełnoletnia więc nie mogę pójść ot tak do ginekologa, dlatego chciałabym się dowiedzieć co to może być i ewent. wtedy się wybrać... Błagam, pomóżcie.

Gość Młodziutka_Niunia
up, PROSZE WAS.. Powiedzcie co wiecie

Gość to może być grzybica
Wiek nie ma nic wspólnego z wizytą u ginekologa, są ginekolodzy dziecięcy, bada się nawet kilkuletnie dziewczynki. Ile masz lat? Jeżeli nie chcesz bardzo iść do gina, to idź do lekarza rodzinnego, też może ci zapisać leki. Bez recepty możesz spróbować Clotrimazol krem, Tantum rosa do przemywania i Lactovaginal, ale nie ma gwarancji, że coś pomoże. Takich objawów nie wolno lekceważyć, bo mogą przejść w poważne zapalenie.

Pewnie masz grzbice macicy. Też to mam. Ale ja to sie wstydze. :( A niestety nikt mi tu nie pomógł, tylko sie smiali!

Grzybicę macicy? Na litość, naucz się odróżniać części ciała, zanim coś napiszesz!!! A żeby iść do ginekologa nie trzeba być absolutnie pełnoletnim.

Gość Młodziutka_Niunia
Wiem, że mogę iść do ginekologa ale planowałam to za jakiś czas. Nie zamierzam tego lekceważyć, chcę tylko się dowiedzieć co to może być.. Nie wiem skąd mogła się u mnie pojawić grzybica jeśli to faktycznie to, bo dbam o higienę a seksu nie uprawiam regularnie ( z moim chłopakiem jedyny raz, ale ze 3 miechy temu).. Mam 17 lat

Grzybica może się pojawić bez powodu, drożdżaki są na stałe obecne w pochwie, wystarczy zmiana pH i już się rozwijają nadmiernie, chłopak mógł cię zarazić.

Gość Młodziutka_Niunia
a te specyfiki dostane w aptece oczywiście?

Gość Młodziutka_Niunia
Chłopak jak powiedziałam chyba tego nie zrobił, bo ostatni stosunek był 3 miesiące temu, troche dawno. Możliwe zakażenie po takim czasie?

Spróbuj na razie to co napisałam bez recepty, a jak nie pomoże to zawsze możesz iść do lekarza.

Gość Młodziutka_Niunia
ok, jeszcze jedno pytanie grzybica może wpływać na okres? mimo że miesiączkuję od 3 lat to cykle mam dość nieregularne, wspomne też że już 2 razy w tym roku okres w ogóle się nie pojawił. No i teraz tez czekam i się nie zjawia.:/

W aptece bez recepty. Clotrimazol krem 3,5 zł Tantum Rosa 3,5 zł za sztukę, wystarczy 1-2 sasz. Lactovaginal lub Floragyn glob. ok. 28 zł

na okres nie, ale odwrotnie tak zaburzenia hormonalne mogą być przyczyną nieregularnych miesiączek i infekcji miesiączka powinna się wyregulować w ciągu 3 lat od wystąpienia pierwszej, jeżeli miesiączkujesz dłużej i nadal są nieregularne to trzeba zrobić badania

Gość Młodziutka_Niunia
chyba muszę iść do gina :(

Gość Młodziutka_Niunia
wiem właśnie.. Dlatego ploanowałam wizyte, ale jakoś za miesiąc, 2. Musze znaleźć dobrego lekarza i się przebadać, czy wszystko ok, najwyższa pora, no i te zaburzenia miesiączkowania. Ale infekcja chyba przyspieszy ten zamiar

Ja kiedyś też miałam podobnie, czasem okres co 3 miesiące, ale do gina poszłam dopiero w wieku 19 lat, a powinnam dużo wcześniej. Okazało się że mam za dużo jednych hormonów, a za mało innych, że jajniki nie pracują prawidłowo, ale wszystko dało się wyleczyć i teraz jest ok, okres jak w zegarku i zero infekcji.

Gość Młodziutka_Niunia
Ok, jak leczy się zaburzenia hormonalne? Tabletki? przez jaki czas, drogie czy nie bardzo? Nie mam funduszy a nie chce mówić mamie:P Bo nie mam z nią najlepszego kontaktu, zresztą to dość intymna sprawa no i gdyby przypadkiem dowiedziała się że nie jestem dziewicą to miałabym niezły sajgon.

Gość Młodziutka_Niunia
upupup

Gość Młodziutka_Niunia
tobie dziękuje:P