Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość electric orangee

Dziewczyna chce ślubu ale nie zgadza się na intercyzę bo to brak zaufania

Polecane posty

Gość electric orangee

Jestem dosyc majetnym czlowiekiem. Mam swoja firme i swoje mieszkanie oraz domek. Firme przejalem po rodzicach ktorzy nie chca juz sie tym zajmowac i przez 3 lata rozwinalem ja troszke wiec mam jakis wklad w to:-p Mieszkanie jest wynajmowane a ja mieszkam w domku. No i jestem z dziewczyna - sliczna sexowna bardzo atrakcyjna jednym slowem od 2 lat. Myslimy o slubie ale ona uparcie twierdzi ze bez intercyjy i koniec. Ze ja jej nie ufam i tak nie moze byc :-( Ale co zlego jest w tym ? Ona nie miala nic. Dzieki mnie z atrakcyjnej ale malo zadbanej dziewczyny zmienila sie w kocice za ktora kazdy facet sie oglada. Zaczela zadzierac nosa w stosunku do innych. Ale martwi mnie to ze ona nie chce intercyzy. Dla mnie to normalne ale ona sie oburza i mowi ze mnie zostawi bo jej nie szanuje. Jakos jednak mnie nie zostawia ale wciaz narzeka i stroi fochy:-o Co o tym myslec ?

Wiesz ciężka sytuacja. Rozumiem Cię w sprawie intercyzy, ale dziewczyna też może czuć się nieszczególnie. To tak jakbyś już na samym początku zakładał możliwość rozwodu w przyszłości.

\"Co o tym myslec ?\" ano podoba jej sie Twoja zamożność pewnie. nie zdaje sobie sprawy ze jak schrzanisz interes i narobisz długów to i ona moze za nie odpowiadac :D powiedz jeje to to moze latwiej sie przekona do intercyzy ;)

Gość intercyza to podstawa
spodobało jej sie kuurwa życie w ciepłym kuurwim dołku. kajtniesz sie i chuujj, rozpierrdoli cały twoj majatek nie daj sie niech W.Y.P.I.E.R.D.A.L.A.

Ja ogólnie to jestem za intercyzą. Jednak w Polsce panuje w tym względzie duży konsewatyzm. Większość ludzi by się zdenerwowała, gdyby partner zaproponował takie rozwiązanie.

Nie rozumiem dlaczego nie chce podpisać?To raczej niekorzystnie świadczy o niej,a nie o tobie

Anioł - w sumie to lepiej podpisac ze wzgledu na ewentualne długi drugiej strony. ale moze tez to byc jednak odebrane jako brak pelnego zaufania. tu juz zalezy to od wyboru modelu partnerstwa - czy mamy wszystko wspólne czy tez pewną odrębność akceptujemy

Gość salamandrrra
zaproponuj jej intercyzę z wyrównaniem dorobków

Gość niekatoliczka
jak opisujesz swoją kandydatke na żonę to piszesz : sliczna i sexowna. Czy oprócz tego ma jakies inne zalety???

malo przyjemna sprawa ale zawsze trzeba sie liczyc z rozstaniem w przyszlosci ja bym podpisala bo mam swoj honor

Gość jacek1982
to normalne ze bogaty facet bierze sobie blond lalke do stukania bo inna mu nie potrzebna i chce sie zabezpieczyc finansowo

szczerze autorze i Ciebie rozumiem i troche ją. Ja osobście nie jestem za intercyzą ( bo nawet nie jestem za ślubem :) w koło same zdrady, rozwody itd). Kochany, wiem trudna sprawa. Pierwsze pytanie nalezy sie do Ciebie: - czy TY ja tak naprawdę kochasz? skoro masz wątpliwości, ona zadziera noska itd, ja bym sie zastanowial nad tym pytaniem - czy ona aby nie leci tylko na Twą majętność? Tu chyba tez nie jestes pewny Ciężkie są takie sytuacje. W moim przytpadku gdyby dpsxło do slubu i wchodziłaby w gre intercyza, to juz wolalabym nie brac slubu. Teraz i tak ludzie dobrze zeyja na kocia lape, a slub niczego nie zmienia, mozecie mieszkac ze soba, zyc jak zyjecie i kazdy stara sie do konca - bo nigdy nie jest do konca pewny tej drugiej strony. Na Twoim miejscu autorze, wstrzymalabym sie ze slubem skoro sa takie a nie inne watpliwosci. Ludzie czesto sie po slubie zmieniaja. A dziewczyna ma tez racje - ja tez bym sie na to nie zgodziła :o i to wlasnie ze wzgledu na zaufanie :)

szczerze autorze i Ciebie rozumiem i troche ją. Ja osobście nie jestem za intercyzą ( bo nawet nie jestem za ślubem :) w koło same zdrady, rozwody itd). Kochany, wiem trudna sprawa. Pierwsze pytanie nalezy sie do Ciebie: - czy TY ja tak naprawdę kochasz? skoro masz wątpliwości, ona zadziera noska itd, ja bym sie zastanowial nad tym pytaniem - czy ona aby nie leci tylko na Twą majętność? Tu chyba tez nie jestes pewny Ciężkie są takie sytuacje. W moim przytpadku gdyby dpsxło do slubu i wchodziłaby w gre intercyza, to juz wolalabym nie brac slubu. Teraz i tak ludzie dobrze zeyja na kocia lape, a slub niczego nie zmienia, mozecie mieszkac ze soba, zyc jak zyjecie i kazdy stara sie do konca - bo nigdy nie jest do konca pewny tej drugiej strony. Na Twoim miejscu autorze, wstrzymalabym sie ze slubem skoro sa takie a nie inne watpliwosci. Ludzie czesto sie po slubie zmieniaja. A dziewczyna ma tez racje - ja tez bym sie na to nie zgodziła :o i to wlasnie ze wzgledu na zaufanie :)

Gość 968547
intercyza nalezy wprowadzic obowiazkowo razem ze slubem cywilnym kobiety to podstepne suki do ktorych nie nalezy miec zaufania

miłość sex pożądanie - ale masz racje - podpisanie intercyzy moze zostac odebrane jako brak zaufania. lepiej bez ślubu jak piszesz - nie ma takich potencjalnych pułapek ktore moga zostac wykorzystane

autor ma problem - ja nie wchodziłabym w związek małżeński, gdy jest podejrzenie o pieniadze :o Nie jestem tamtą dziewczyną, ale gdyby ona tak BEZINTERESOWANIE kochala, moze by podpisała? (Agatka Paskuszka, podpisała Rubikowi :D) ale to i tak inasza inszość ;)

Gość jadzia205
wiesz, jezeli firmę otrzymaleś od rodzicow PRZED ślubem to i tak jest Twoja , ew. zyski, które czerpiesz w czasie trwania małżeństwa moga iść na pół..., mieszkanie i dom bedą Twoje bo otrzymałeś je przed zawarciem małżeństwa ja na Twoim miejscu poszłabym do prawnika, bo 2 lata temu prawo spadkowe sie zmieniło, niech powie ci dokładnie jakby dzielił sie majątek w razie rozwodu... na pewno nie 50/50

Gość Durnia kleisz
sam opisałeś laskę i przyznałeś, że to śliczny, pusty kociak widzisz w niej tylko dupę i cycki, to dla Ciebie rzecz nie człowiek i okazuje się, że ta lala ośmiela się być na tyle bystrą, by zerkać w stronę Twojej kasy jesteście siebie warci, a ona ma rację, jeżeli już ma być z takim dupkiem jak Ty, to chociaż myśli o przyszłości...bo kiedyś obejrzysz się za kolejną lalką, gdy ta się nieco zużyje

tak na marginesie - dziwny jestes koles... takie pustaki ma sie do dmuchania, ale żeni sie z normalnymi, fajnymi kobietami

komiczne masz rację,że to akurat się nie zmieniło.Zmieniły się natomiast przepisy KRiO w materii odpowiedzialności ,a raczej egzekucji długów z majątku wspólnego i jak kiedyś intercyza była dobrym rozwiązaniem tak teraz wspólność majątkowa jest lepszym.Poza tym jego majątek sprzed ślubu pozostaje jego majątkiem odrębnym i tu intercyza nie jest potrzebna.

powiem za siebie, ze intercyza nie ma nic wspolnego z brakiem zaufania, nie bede opisywac co mam a czego nie mam, nieistotne, u nas to ja chcialam ją spisac i to taka, ze po slubie nie powstaje wspolna masa majatkowa... tylko, ze moj nie chce:O zgodzic sie na intercyze, wiec poki co slubu nie bedzie:D

xyz - wiedzialem ze tej tam powyzej chodzilo o nowelizacje KRiO ktora weszla w zycie bodaj 06 lutego 2005 :P ale lubie troche zamieszac :D

ja widzę następujące możliwości: - laska nie wiem czym jest intercyza - laska jest wychowana w sposób tradycyjny i ma wpojone że w małżeństwie wspólne jest wszystko i kasa i znajomi i czas wolny i myśli - laska leci na kasę (i przy okazji jest kretynką) ja uważam intercyzę za standard i nie widzę nic zdrożnego w tym że ludzie wchodząc w związek małżeński nie chce łączyć swoich finansów. w dzisiejszych niespokojnych finansowo czasach jest to dodatkowo bezpieczne. choćby dlatego że coraz częściej ludzie oszczędzają na emeryturę inaczej niż w zusie i intercyza zabezpiecza ją przed zakusami małżonka w przypadku rozwodu, bądź dzieci w przypadku śmierci jednego z małżonków....nie wspominając o zakusach ewentualnych komorników. mi się nasuwa od razu pomysł że ta dziewczyna to jest jakaś cofnięta w myśleniu...ślub bez intercyzy z facetem który ma własną firmę i w razie czego odpowiedzialność za tę firmę z własnej kieszeni. skończona kretynka!!

Nigdy nie zgodzilabym sie na twoim miejscu na jej zadania. Intercyza ma sie nijak do zaufania i milosci, a jest to zwyczajnie sprawa zabezpieczenia na przyszlosc. Nie chce cie martwic, ale jakas pusta ta twoja dziewczyna. Dobrze jej z toba, bo ja finansujesz i boi sie, ze ja kiedys od tego odetniesz i nie bedzie mogla z ciebie doic, rozumiesz...