Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babki

jakie sa etapy kanałowego leczenia? no i jaki jest koszt prywatnie

Polecane posty

Gość babki

ile razy trzeba odwiedzic stomatologa przy kanalowy leczeniu? ja mam za soba pierwsz wizyte. narazie stracilam 40 zl na zatrucie.

Gość miaaa...23
Ja byłam 4 razy. 1 raz - zatrucie zęba 2 raz - czyszczenie kanałów 3 raz - czyszczenie i wypełnienie kanałów 4 raz - założenie plamby Niestety nie powiem Ci jaki jest koszt takiego leczenia, bo mam wujka dentystę i u niego wszystko robię za darmo.

Gość miaaa...23
Miało być plomby a nie plamby oczywiście.

ja mam w tym spore doswiadczenie, bo jednego zeba leczono mi 5 miesiacy, bo wynikły nieprzewidziane komplikacje ale normalnie trwa to krocej:) życzę Ci tego

Gość babki
na a jakis bol jest przy tym leczeniu? czy podawaja znieczulenie? bo sama nazwa juz mnie przeraza.

Gość myszzzz
ja akurat wylądowałam w warszawskiej klinice "z polecenia" (pojęcia nie miałam, gdzie się udac, moja dentystka jest w Krakowie, a ból głowy i zęba zaczynał być nie do wytrzymania). Byłam na 4 wizytach - wszystkie super profesjonalne, zdjęcia rentgenowskie, jedno z najlepszych wypełnien, etcetera, ale o cenie to ja do dziś staram się zapomnieć... Zdaje się, że można dużo taniej, ale przygotuj się na wydatek rzędu kilkuset złotych (jeszcze zależy gdzie mieszkasz, czy masz znajomego dentystę, czy leczysz się w tzw. "renomowanej" klinice, czy to duże, czy średnie miasto). Najlepiej zapytaj. Dentysta zawsze podaje szacunkowy koszt całego zabiegu, aby byc przygotowanym na ten (niemały) wydatek. A jeśli sie wstydzisz, to zadzwoń do niej i poudawaj klientkę, która robi mały wywiad przed pójściem do dentysty i szuka najlepszego stosunku jakości usługi do jej ceny...

Gość myszzzz
Acha - znieczulenie obowiązkowe :] Nie pamiętam, by mnie cokolwiek bolało, za to pamiętam ból zęba przed wylądowaniem na fotelu...

Gość miaaa...23
Ja też miałam robione pod znieczuleniem i wogule nic nie bolało :)

Gość madzialenkaaa
koszt jednego zęba u mnie to ok 300zł. I to jest kilka wizyt tak jak wyzej pisano.

Gość babki
bo ja bylam pierwszy raz i nie mialam zadnego znieczulenia czy teraz bedzie ono konieczne?????

Ja tam żadnego znieczulenia nie potrzebowałam :) 3 lata temu za całe leczenie plus plomba zapłaciłam 500zł :? i to u dentysty , który miał rzekomo podpisana umowę z NFZ :?