Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Truskawak8400

jak to jest z waszymi noworodkami..???

Polecane posty

Gość Truskawak8400

Ile razy w ciagu nocy musiscie wstawac zeby je nakarmic lub przebrac?? A w ciagu dnia..??Ile razy zmieniacie im pieluszki i karmicie?

Mój syn do 2 miesięcy budził się 3 razy do karmienia, potem budził się 2 razy a jak skończył 4 miesiące to przestał się budzić w nocy do karmienia. W nocy zmieniałam mu pieluszkę przy każdym karmieniu a w dzień tak ok. co 3 godziny, a czasem częściej jak była potrzeba.

Gość Truskawak8400
To jestes chyba szczesciara:-) zadko kiedy dziecko przestaje sie budzic po 4 miesiacu

Gość to chyba logiczne ze
jesli karmisz dziecko i ono sie przyzwyczaja to wstaje na karmienie. Pisaly tutaj nawet mamuski ktore karmią w nocy 23 mc dzieci to dopiero porazka. Karmic w nocy mozna przestac jak dziecko wazy 5,5 kg wowczas ma tyle energii ze samo moze spokojnie sobie pospac i nie zglodnieje tylko mamusiom sie wydaje ze dziecko glodne. A tak naprawde budzą sie czasem po to by poczuc mamy zapach by dostac smoka albo cyca z powodu odruchu ssania.

Moja ma dwa miesiące. Po kąpieli (20) je, śpi, je śpi wszystko przy piersi, odkładam ją koło 22, śpi tak do 4, budzi się na jedzenie później przed 7 znowu zasypia od razu i śpi tak do 10..później to już różnie ale średnio co 3-4 godziny. Pieluszkę zmieniam jak trzeba zazwyczaj przy każdym karmieniu (przed lub po)

Gość wiolka1986
Mój synek ma 3 miesiące na karmienie budzi się góra 2 razy, wazy 6300g, pieluszkę też zmieniam mu dwa razy w nocy, w dzień góra co 3 godziny-zależy od potrzeb., zdarza się tak, ze pól większe nocy ma sucho, ale mam jeszcze 1 pociechę, teraz ma prawie 3 latka, ona dała mi popalić w nocy, budziła się co chwilę, jezeli mały śpi to nie przystawiam go do piersi przez sen, karmię go tylko wtedy kiedy sam się budzi, lub zaczyna kwilić. Pozdrawiam

3 miesiace : u nas wyglada to tak spanie na noc godzina 18-ta , pozniej mala budzi sie kolo 23-24 na jedzonko, nst kolo 3 , po tej godzinie to juz roznie, czasami wstanie okolo 6-tej a czasami spi w jednym ciagu do 8-mej wypija ok 120-140 ml chociaz od paru dni cos jej sie przestawilo i zjada tylko 80-tke :-/ a ze miala mala mase przy wypisie ledwo 2700 troche sie martwie, bo nie wyglada na klocuszka, nie jest tez za chuda, taka w sam raz, przez lekarzy okreslana na drobna a teraz tak malo zjada :-/ a Wasze dzieci ile wypijaja mleka?