Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 7 czy 8 dni

Na ulotce Yasmin wyczytałam, że kolejne opakowanie rozpocząć po 7 dniowej przerw

Polecane posty

Gość 7 czy 8 dni

a w necie wyczytałam, że 8 dnia przerwy, więc jak to w końcu jest. To moje pierwsze tabsy anty a zapomniałam zapytać o to gina. Na ulotce wyczytałam, że kolejne opakowanie tabletek należy rozpocząć po 7 dniach, więc jeżeli ostatnią tabletkę z pierwszego opakowanie wzięłam w środę, to pierwszą tabletkę z drugiego opakowania przyjmuję również w środę?

Gość blackcat
w czwartek pierwszą przyjmiesz

taj masz przyjąć w środę te tabletki bierze się w tym samym dni czyli jeżeli zaczęłaś w środę potem odstawiłaś na 7 dni to masz wziąć 1 tabletkę nowego opakowania tez w środę na 100%

Gość inkakij
jezeli 1 tabletke z pierwszego opakowania wziales z srode, to pierwsza tabletke z 2 opakowania tez musisz przyjac w srode, w tych samych dniach sie zaczyna nowe opakowania, jesli nie pamietasz jaki to byl dzien wiec jesli ostatnia przyjelas w srode to nastepna bierzesz w czwartek!!!!

Gość 7 czy 8 dni
1 tabletkę z pierwszego opakowania przyjęłam w czwartek- przepraszam pomyliłam się. Wzięłam w czwartek, brałam przez 21 dni, potem w środę wzięłam ostatnią tabletkę i zrobiłam 7 dniową przerwę i teraz się zastanawiam czy kolejne opakowanie rozpocząć dzisiaj czy jutro?

Gość nie umiesz liczyc do 7
21 dni bierzesz tabsy, potem 7 dni przerwy: razem 28 dni wzorowego cyklu menstruacyjnego a potem znowu 21 dni tabsów przecież to proste jak budowa cepa, branie tabletek ma naśladować naturalny, regularny 28dniowy cykl

Gość nie umiesz liczyc do 7
po skończeniu opakowania przez 7 dni nie bierzesz pigułki, ósmego dnia rozpoczynasz następne opakowanie

Gość dcskafjs
w czwartek na pewno. wiem bo sama je biore juz od prawi roku

Gość 7 czy 8 dni
Dziękuję za odpowiedzi. Także jutro w czwartek rozpocznę kolejne opakowanie

jeżeli pierwszą tabletkę zjadłaś we czwartek a ostatnią w środę to następne opakowanie zaczynasz po 7 dniowej przerwie też w czwartek i tak w kółko będziesz kończyć w środę a zaczynać we czwartek

Gość jak można tego nie wiedzieć
przecież sama napisałaś, że po 7 dniach, czyli ósmego dnia przerwy! 7 dni bez tabletki i ósmego dnia bierzesz nową, zawsze w ten sam dzień tygodnia, masz to w ulotce!