Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaudia h.

test pozytywny na usg brak ciąży...

Polecane posty

Gość Kamyk 25
Ja też umieram ze strachu: ( 8 lipca dostałam miesiączkę trwała 5 dni później 2 dni przerwy znowu brązowe plamienia nie było ich mało, ale nie były to plamienia obfite. Trwa ono do dziś na przemian raz brązowe raz jasno czerwone ( 10 dni) od wczoraj i dzisiaj tylko czerwone. W zeszłym tyg byłam u ginekologa, ale nic nie stwierdził powiedział, że kobiety się zmieniają i to nic groźnego. Pojechałam wczoraj do kliniki gin wysłał na badanie Beta HCG i wyszło, że 67,30 mLU/ml, czyli 3 lub 4 tydzień ciąży. Usg nie wykazało nic powiedział, że moja macica ma 5mm a powinna mieć 15mm powiedział, że to dziwne i nie wie, co się dzieje a przyczyny mogą być różne poronienie lub pozamaciczna itd.. Dodam, że ŻADNYCH BOLI NIE MAM! Tylko ostry ból złapał mnie raz, ale wzięłam tabletkę i przeszło.Boję się, bo ciągle krwawię. Dziewczyny napiszcie jakie macie doświadczenia:( w poniedziałek badania dopiero a ja bardzo się denerwuję.

Gość gość
dowiesz się co i jak po powtórce beta hcg. Mogła to być ciąża biochemiczna albo poronienie.

Gość gość
i jak skończyła się historia z ostatniego postu???i z pierwszego??

Gość Bercoa105
Witam moje drogie mam podobny problem dwa testy pozytywnie w ciągu trzech dni byłam dzisiaj u lekarza a tam na usg nic miałam dIsiaj lekkie plamienie i nie wiem na poniedziałek mam badania chyba się zasmuce na amen tak chciałam dzieciątka nastawilam się a tu wiadomość ze nic nie widać nawet pęcherzyka czy może mi ktoś doradzić jak miałam ostatnia miesiączkę miedzy 4 a 10 kwietnia jak to wyglada

Gość gość
po co wy tak szybko latacie do lekarza ja pierdziele nie można poczekać tak do 8 tygodnia i iść na spokojnie jak nic się nie dzieje to po c***ja latać od razu testy robić bosz....

Gość gość
Po co tak szybko ? Bo człowiek się cieszy jeśli się cieszy i niepewność i to czekanie jest najgorszym utrapieniem =D

Gość gość
Mam pytanie 9dni okres sie spoznia test pozytywny wyszedl.dzisiaj bylam u lekarza bo od kilku dni boli mnie w dole brzucha...a na usg jest pecherzyk ciazowy ale pusty?! Co to znaczy? Lekarka mowila ze najprawdopodobniej ciazy nie ma.mam isc na krew ale za tydzień...ja pracuje fizycznie duzo nosimy dzwigamy pi 25kg i nie wiem czy isc np jutro jyz na badania??ma to sens czy za wczesnie? Pomóżcie

Gość Simba

Witajcie drogie Panie. Robilam 5 testow bo jakoś nie mogłam uwierzyć, że jestem w ciąży i właśnie jestem po wizycie u lekarza, który nie widzi ciąży. Wyslal mnie na badanie krwi i mam czekać. Nie wiem, co myśleć strasznie się stresuje, czy może mi ktoś coś poradzić? Miłego po południa pozdrawiam 

Gość Gosc
Dnia 29.10.2008 o 12:46, klaudia h. napisał:

a czy możliwe jest że test wykrył mi tygodniową ciąże?czy jest aż tak dokładny?

Nie. Lekarz nie zlecił Ci zrobić bety? Przy ciąży pozamacicznej rośnie bardzo wolno. Ja bym zrobiła na własną rękę jeśli nie dostałabym skierowania. 
Przy mojej ciąży pozamacicznej miałam robioną codziennie przez tydzień i codziennie wzrastała o kilka oczek. Nie ze 100na 200 tylko np na 107 

mojej ciąży również nie było widać na usg i powtarzałam bete w szpitalu codziennie póki nie pojawił się zarodek. W jajowodzie,  ale się pojawił. Dzięki tak wczesnemu wykryciu dostałam zastrzyk który wysuszył ciąże i uniknełam innych komplikacji. Znam dziewczynę której w 8 tyg pękł jajowód i musiał zostać usunięty wraz z jajnikiem. 

Gość Gosc
Dnia 13.05.2016 o 21:54, Gość gość napisał:

po co wy tak szybko latacie do lekarza ja pierdziele nie można poczekać tak do 8 tygodnia i iść na spokojnie jak nic się nie dzieje to po c***ja latać od razu testy robić bosz....

Po to że mieszkamy w Polsce a nie w Anglii i tutaj ciąże ratuje się od samego początku.