Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blondiiiiiii

Lekarz wykrył u mnie ...

Polecane posty

Gość blondiiiiiii

Dzisiaj byłam u ginekologa ( babki :/) stara, niemiła , masakra po prostu. Wczesniej chodziłam do takiego fajnego ginekologa , ale u niego są straszne kolejki, po 2h czekania... Poszłam, aby przepisała mi kolejną receptę na tabletki anty. Przebadała mnie, stwierdziła nadżerke i stan zapalny ( mam 18 lat) . Próbowałam ją zapytać, czy to groźne, czy moge uprawiać seks (oczywiscie z prezerwatywą) ale niestety babka nie do pogadania. Czy może ta nadżerka być spowodowana np używaniem tamponów ...? bo takie dziwne żebym w wieku 18 lat już miala nadżerkę. Przepisała mi leki i idę je wykupić. Możecie podzielić się swoimi doświadczeniami i odpowiedzieć na moje pytanka. Pozdrawiam

Gość Asiakakaka
Ja też mam nadżerkę ... wydaje mi się że można seks uprawiać. ale moze wypowie sie ktos kto sie zna

Gość ważniakowa
idx do jeszcze jakiegos lekarza i tam sie o wszystko spytaj

Gość blondiiiii
może się ktoś jeszcze wypowie? Może ktoś miał taki problem?

Gość tak to od tamponów
bezpieczniej używac podpaski, rób co pół roku cytologię, dbaj o to by nie mieć stanów zapalnych, jeśłi się pojawią stosuj odpowiednie globulki zwracaj uwagę na wszelkie swędzenie, plamienie, upławy i od razu chodź do gina są metody usuania lub leczenia nadżerek, ale często nie stosuje się je u bardzo młodych kobiet które nie rodziły spytaj gina o leczenie Albothylem lub Solcogynem, być może Twoja nadżerka jest mała i takie leczenie wystarczy

Gość mam nadżerkę od 10 lat
i jakoś żyję, seks uprawiam, tampony używam, zapaleń nie mniewam, biorę tabl. anty., gin mówi, że wymrozi mi tą nadżerkę po urodzeniu dzieci, na razie jeszcze nie planuję

Miałam nadżerkę w wieku 17 lat. Można uprawiać sex, ale zazwyczaj boli i może się powiększyć. Miałam ją szybko wymrożoną. Jedyny minus to cena zabiegu. Potem szybko się wygoiło i jest ok. Co ma do tego rodzenie dzieci? :| Zmieńcie ginów, bo nie usunięta nadżerka może zmienić się w nowotwór. To jest ubytek w komórkach, nie olewajcie tego. Z tego co wiem,to jakieś leki do smarowania itd są nic nie warte. Najlepiej krioterapia, ewentualnie wypalanie, ale to już mniej fajne i bardziej stara metoda.

Gość megiiii...
co to jest ta nadżerka? powie mi ktoś?

Gość to ja napisze
gdy poszlam do lekarza pierwszy raz w zyciu to mialam nie cale 18 tez to byla stara rura :o i tez powiedziala ze mam nadzerke, potem mi to mowili kolejni i tak przez 10lat ale zaden sie nie pofatygowl aby cos z tym zrobic , dopiero w wieku 28lat jeden madry mi ja laserowo usunal, a wygladala juz wtedy paskudnie:o mialam przez nia uplawy itd

Gość to ja napisze
aha ja nie rodzilam no ale nie jestem tak mloda jak ty

Gość z nadzerki robi sie rak

Gość inkafr
pierwszy raz poszlam do ginekologa w wieku 16 lat i ginekolog stwierdzil ze mam nadzerke. Pani doktor powiedziala ze mozna ja zamrozic cena 6 lat temu 150 zl, lub mozna jakimis plynami smarowac i tabletki ale podobno dlugo sie leczy i nie zawsze pomaga, a co do wypalania to stara metoda, sluteczna ale nie zaleca sie stosowania u kobiet ktore nie rodzily ze wzgledu na zrosty na szyjce macicy co pozniej jest problemem podcas porodu

Gość blondiiiiiii
Do pytania jednego: Pani zapisała mi mnóstwo leków. Maść , płyn do płukania i dwa opakowania różnych globulek. Pytalam w aptece i to jest do leczenia stanu zapalnego a nie nadżerki. Wyczytałam , że w bardzo młodym wieku nadżerki może spowodować uraz mechaniczny , albo coś zupełnie niegroźnego, po czym ta nadżerka znika sama. Nie mogę uprawiać seksu skoro pani gin stwierdziła nadżerkę i stan zapalny ? Nie chce nic podrażnić.

Ja też miałam nadżerkę i stan zapalny, który musiałam wyleczyc - też globulki - ale póżniej miłlam krio - 400 zł - czy miałas robioną cytologię? to podstawa przy nadżerce - jeżeli grupa będzie II to można robić krio lub coś innego tzn. leczyć, ale jeżeli grupa jest III lub więcej to taką nadżerkę leczy się inaczej przede wszystkim bada sie czy to nie rak - nie chcę cię straszyć ale nadżerkę musisz leczyć - chociaż mozna ja trochę poobsewować - prawdopodobnie niektóre leczą się same - ale ja na to nie lyczyłam jestem 2 miesiące po zabiegu i po wizycie kontrolnej i wszystko jest OK z czego sie bardzo cieszę - czego i tobie życzę.