Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PROSZACA O RATUNEK

Kto przechodzil swinke w ciazy ? ... RATUJCIE !!!

Polecane posty

Gość PROSZACA O RATUNEK

W poniedzialek obudzilam sie z bardzo spuchnieta twarza ... bylam u lekarza rodzinnego ... powiedzial ze nie wie co to ... ze byc moze swinka .. dal mi skierowanie do zakaznego ... pojechalam ... zrobili mi badanie krwi ... wieczorem bylam po wyniki .. lekarz powiedzial ze w krwi nie wykazuje ze to swinka ale widac po objawach ze raczej tak ..... czy to mozliwe aby byla to swinka a w krwi jej nie wykazywalo ? przeciez ten wirus rozwija sie dlugo w organizmie wiec powinno go badanie krwi wykazac prawda? jestem w 9 tygodniu ciazy bardzo boje sie o moje dziecko wiem ze po swince moze nastapic martwica ciazy ... poronienie ... albo gluchonieme dzieciatko .... czy ktoras z was przechodzila swinke w ciazy ?

Gość PROSZACA O POMOC
??????????????

Gość sanSan
moze alergia? moja mama porzadnie spuchla na twarzy po ugryzieniu jakiegos owada, musiala brac serie zastrzykow

Nie panikuj! Nawet jeśli byłaby to świnka to jeszcze nie znaczy że przydarzy Ci się samo najgorsze!!! Poza tym to wcale nie musi być świnka... Na pocieszenie Ci powiem że na samym początku ciąży, jeszcze nie wiedząc, że w niej jestem, zostałam zaszczepiona przeciw żółtaczce ( skierowanie od ginekologa, który ciązy nie zauważył ), a dzieciaczek urodził się zdrowy i wszystko jest dobrze. Głowa do góry, nie martw się na zapas....

Gość nikolkaaaaa
Ja na poczatku ciazy w ok 8 tyg ( teraz jestem w 25) tez obudzilam sie ze spuchnietym okiem i twarza... i lekarz pow,ze to normalne zatrzymanie wodyu w ciazy??? :> zrobilam oklad i przeszlo na 2 dzien.. dzidzia sie zdrowo rozwija.. wiec moze masz podobnie? zadzwon do swego Gina prowadzacego..kazda kobitka inaczej ciaze przechodzi;)

Gość przechodziłam swinkę
ale nie w ciazy, towarzyły temu ból, silne opuchnięcie okolic szyi, bardzo wysoka gorączka. szczepienie na żółtaczkę jest w ciązy bezpieczne.Informacje otrzymalam od kilku lekarzy.

Gość PROSZACA O RATUNEK
NIE WIEM DLACZEGO MNIE NIE SKIEROWAL DZIWNE ZE TA SWINKA U MNIE OBJAWIA SIE TYLKO TYM SPUCHNIECIEM NIC MNIE NIE BOLI NIE MAM GORACZKI CZUJE SIE WPROST SWIETNIE

Gość ejddddddddddd
przy mononukleozie sa spuchniete wezly chlonnne

no właśnie i to wygląda jak świnka wiem, bo miałam i jedno i drugie mononukleozę najpierw, więc podejrzewali świnkę, bo kiedyś wszystkie dzieci miały w wieku 4-5 lat, nie było szczepionek tyko świnka cholernie boli i jest wysoka gorączka a mononukleoza nie

Gość Karolina M.
Ja mialam w ciazy OSPE (5 tydzien). Tez drzalam o swoje malenstwo, ale na szczescie urodzilo sie zdrowiutkiei juz ma prawie 2 latka i swietnie sie rozwija. Nie boj sie, moja gin powieziala: zarodek jest lepiej chroniony, niz nam sie zdaje....