Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa mama dwójeczki

kaszka manna

Polecane posty

Dziewczyny, czy mogę mojej rocznej córce podawać kaszkę manna gotowaną na zwykłym mleku krowim??? Do picia mała dostaje mleko modyfikowane ale chciałabym zrobić jej kaszkę manną a do tego to chyba tylko zwykłe krowie mozna???

Gość my nie mamy
jeśli dziecko jest poniżej 2 roku zycia, to lepiej nie na krowim. mi pediatra kazała robić tak: ugotować małą ilość kaszki manny na małęj ilości wody, rzyrządzić mleko modyfikowane, ostudzić kaszkę i wymiszać z miodyfikowanym. tylko mi kluchy wyszły - i kupuję i daję dziecku mannę błyskawiczna, wystarczy wymieszać z mlekiem modyfikowanym :)

no wlasnie wiem ze dla takiego malucha to krowie niekoniecznie :( a u nas nie ma mannej blyskawicznej :( a na wodzie to jakoś mi się nie widzi :O chyba mleko nadaje jej taki fajny smak spróbuję z tym gotowaniem na wodzi i wymieszaniem z modyfikowanym

Andzia mówisz, że było ok?? w sumie mała je jogurty i serki homo i nic jej nie jest to moze tez po mannej na mleku bedzie ok??? hmmmmm

Gość a mi to ryba
ja swojej córce dawałam .a wama matki nie dawały kaszy tylko na modyfikowanym??ja od samego malego z tego co wiem jadłam kaszę na mleku krowim i nic mi się nie stało/a lekarz zawsze powie że nie wolno lub coś takiego

Gość echhhh jedna lucyfer
mocno dziala :o

Gość a mi to ryba
skoro je serki jogurty i tp.to jej się nic nie stanie.najpierw małą ilość przez jeden dzień i obserwować.

Gość my nie mamy
jak my byłysmy małe, to były inne czasy. woda i powietrze (co za tym idzie - trawa) były czystsze, więc mleko też lepsze.......

Gość a mi to ryba
tylko nie lucyfer.ale taka prawda żadna nie jadła kaszy jak była mała??

Gość my nie mamy
mi kilku lekarzy mówiło, że co innego serki jogurty -czyli przetwory mleczne -a co innego "czyste" mleko. w końcu mleko modyfikowane to przetworzone i pozbawione pewnych szkodzących dziecku substancji mleko krowie! to chyba coś musi znaczyc , czyz nie?

Gość tylko kasza gryczana
jest najzdrowsza z wszytskich kasz

no ok ale to mleko z kartonu np to mozna? a ja jadlam kasze jak bylam mala ale nie wiem czy czasem mama mi nie robila na takim niebieskim mleku w proszku ????

chodzi mi o takie np 1,5 % z kartonu

Gość mleko w proszku kobieto
odbiło ci?? może jeszcze takie z biedronki albo z leader price :O :O

czytaj dokladnie - mowie ze mama chyba mi na takim robila a to bylo 30 lat temu

Gość mamadwulatkaaaaa
jest takie mleko dla dzieci modyfikowane w wersji płynnej,nadaje sie na budynie, manny,lub do kakao,albo od razu do picia

patrz nie pomyślałam o tym modyfikowanym w płynie - ale czy je można gotować??? akurat nie mam go teraz w domy i nie mam jak przeczytać

Gość mamadwulatkaaaaa
nie jest napisane wprost że można gotować,jedynie że nadaje się do budyniu, kaszek, kakao,naleśników, ja wnioskuje z tego że mozna i gotuje,dziś robiłam budyń i musiałam go sama zjeść:) ( nie zasmakował) ale moje dzieckotak ma jak coś je pierwszy raz to nie koniecznie musmakuje a za drugim razem woła dokładki:) myślęże raz na jakiś czas można dać manne na mleku krowim,ale nie codziennie:)

dzięki mamo dwulatkaaaa :) no teraz mnie olśniłaś z tym mlekiem ;) ja je zawsze kupowałam w podróż bo lepsze niż modyfikowane z proszku i mała bardzo je lubi (bardziej niż to proszkowane) :) jutro kupię i sprawdzę co i jak :)

Gość mleko
ja robiłam mojej małej i nic jej nie było na początku tylko pierwsze kilka razy rozrabiałam mleko trochę z wodą

walnięte jesteście jest taka nagonka na wszystko anty bialkowe bo alergicy bo ze skazą a co za to idzie ? nabijanie konunktury to wszystko KASA! skoro dziecko jest zdrowe to czemu nei moze pić zwykłego mleka a czemu pieją że musi być NAN 3itd bo kosztuje 5 razy więcej niż zwykłe! Mój starszy gdy skończył rok przestawiłam go na zwykłe mleko z kartonu 3,2 a jak był na wsi to pij krowie jeszcze 15 lat temu dzieci były chowane na krowim mleku i sa pewnie o wiele zdrowsze czym później podaje się białko, gluten tym większe prawdopodobieństwo tego, że będzie działało alergicznie

ja się za walniętą nie uważam :P tak tylko pytam

u nas nie ma tych kaszek (mieszkam za granicą) dlatego chce małej dać tą manną bo to mogę tu kupić; dlatego pytam

Gość tezmama
jezeli mala pije zwykle mleko modyfikowane i nie ma alergi to nie ma przeciwskazan.podaj jej najpierw dzien wczesniej kilka lyzeczek mleka z kartonu.jak bedzie wszystko ok to spokojnie mozesz jej kaszka urozmaicac diete.guzik jej bedzie.:) kiedys wszyscy chowalismy sie na mannie i zyjemy;)

no chyba jutro tak zrobię - mi nie chodzi o to aby dawać jej ta manną codziennie, ale raz na jakiś czas myślę, ze jak jutro podam jej to mleko z kartonu i będzie ok to czasem jej tą manną na kartonowym (1,5%) ugotuję :)

a no i jeszcze muszę sprawdzic c z tym modyfikowanym w płynie - bo jak będzie można gotować to to będzie najlepsza opcja :)

Jak jestes za granica to tym wiekszy wybor chyba powinnas miec albo przynajmniej ten sam, chociaz... nie wiem gdzie jestes? A co powiesz na zwykla kaszke manne blyskawiczna na mleku modyfikowanym w proszku, do ktorej dodaje sie tylko wode i gotowa, np. Nestle albo Milupa? To chyba najlepszy, najszybszy sposob? I napewno zdrowy.

Kuba jadł kaszke na mleku krowim. Też miałam takie obawy, postanowiłoam spróbować... Nic się nie działo, więc przestalismy kupowac mleko modyfikowane. Teraz ma 20 miesięcy i uwielbia owsianke na kroim mleku, płatki ryżowe i kaszę manną... Czasem pije też kakao:)