Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa mama dwójeczki

kaszka manna

Polecane posty

Tu sa kaszki - owszem - takie, że dodaje się tylko wodę ale jak to kupiłam i zrobiłam i spróbowałam to niedobrze mi się zrobiło :O wolę sprawdzone kaszki bo te tutaj sa z dodatkiem jakiś drożdży czy czyms w tym stylu - śmierdzą okrutnie i paskudnie smakują - jak jakaś wodna papka :O bleee Mleka modyfikowane sa ok ale w kaszkach niestety wyboru nie ma :(

Poza tym znalazłam coś na kształt kaszki co nawet ładnie pachnie i ok smakuje ale po pierwsze mała nie może ciągle jeść tego samego a po drugie ona się tym nie najada. A wydaje mi się, ze taka kaszą manna to by się najadła

to milupa jeszcze jest? kiedyś jadałam, chciałam sobie ostatnio kupic ale nie było więc wybrałam bobovitę, ale ja za stara jestem na takie coś. Ta milupa była bardziej jadalna dla dorosłego :P

przepraszma - mój polski nie jest najlepszy i dziękuję za uświadomienie

Gość mama dwojeczki to gdzie
ty mieszkasz? ja w szkocji, i jest tutaj ogromny wybro kaszek w tym manna blyskawiczna, i nie ma w nich drozdzy, owszem smakuja inaczej niz bobovita ale co ma smak do walorow odzywczych? ciastko tez smakuje lepiej od pieczywa....

U mnie milupa jest, ale tez jestem za granica, w kraju to nie wiem. Ja zaczelam wlasnie od kilku dni po raz pierwszy dawac malej kaszke i sama probowalam oczywiscie i Nestle Alete jest o wiele lepsza niz milupa, mnie smakowala ;) Mala tez je w sumie obu firm, ale mam wrazenie, ze Nestle jej bardziej smakuje.

nie wszyscy mieszkaja w GB sa też inne kraje na świecie :)to ze masz w Szkocji kaszki to sie ciesz :) ja u siebie nie mam dla mnie jest ważny smk jedzenia - jeśli cos jest paskudne dla mnie to nie dam tego dziecku :O

Gość kapusniaczek
a ile lyzek kaszki manny wsypac na gotujace sie mleko? tak na szklanke.

Gość lalala123
Kup sobie przez internet polskie kaszki i juz .Ja chce zrobic manna na mleku bo moj nie lubi mleczno-ryzowych i tych innych

Gość Kroteczkaa
Mama ja ci tylko powiem jedno - mleko modyfikowane tez jest fuj w smaku dla nas doroslych a dzieci sie nim zajadaja...wiec chyba nie ma co tak przesadzac z tym smakiem...dzieci maja inny smak jak my i im smakuja rzeczy ktore dla nas sa bleee, wiec w czym problem. Slyszalas kiedys zeby jakiemus doroslemu smakowalo mleko modyfikowane bo ja nie ;)

Gość nie mam pojęcia jak gotowac
jak sie gotuje kaszkę mannę ??? jak nie mam zwyklej kaszki??? bo moja curka na zwyklom ma alergie???

prosze pomuszcie nie mam pojęcia jak gotowac kaszkę mannę!!!

pomuzcie

Gość gość
ja mam dwoch synkow pierwzegokarmilam piersia 1,5 roku bo on nie c hcial nawet pic z butelki sokow,drugi karmilam 6 mc piersia pozniej bebiko a po skonczonym roku zaczelam robic manne na mleku zwyklym z kartonu ,lub poprostu do mleka zwyklego dodaje kaszke ryzowa lub kleik i wsyztsko jest ok

Gość gość
może optycznie jest ok ale narażasz dziecko na niedobory, dziecko w okresie intensywnego wzrostu potrzebuje składników odżywczych, witamin a nie krowiego mleka i i najmniej wartościowej kaszy.