Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość farbka

Do kobietek, które się często farbują!

Polecane posty

Gość farbka

Czym sie farbujecie? Jakich farb uzywacie, zeby włosy nie wypadały, żeby się nie niszczyły? Gdzie je kupujecie?

ja kupuje wella.jest swietna i nie droga-ok 10zl .kiedys kupowalam drogie farby i wlosy mialam bardzo slabe.teraz od roku farbuje tylka ta firma(a kolor czekolada odcien 4/77) i jestem zadowolona.ostatnio po kazdym myciu stosuje jedwab-tak profilaktycznie bo ma dlugie wlosy i namietnie o nie dba :) nie wypadaja,nie pusza sie i pasuje mi to . :) to ta farba http://www.bourjois.org.pl/wellaton-naturals-cream-p-6385.html (za namowa fryzjerki)

Gość nooooooa
wella jest ok....najgorsza jest palette, wypadaja mi wlosy garsciami po niej :(

t z uwazam ze palette to najgorszy szmelc!!wlosy jak siano,kolory beznadziejne i czesto wychodza inne niz pokazane na opakowaniu a wlosy niszczy jak cholera.

Gość loreal i garniera
a do tego szampon i odzywka do wlosow farbowanych..plus odzywka w sprayuuuu bez splukiwania.wlosy lsnia i sa miekkie i latwo rozczesac

Gość farbka
No własnie, po palette włosy wypadają, a u fryzjera drogo jak nie wiem co. A co jaki czas się farbujecie? (Bo ja musze naprawdę często)

Gość farbka
Dzieki bazylia za tę info o welli. Ja właśnie co miesiąc - ale to jest u mnie mus. Dlatego szukam czegoś, po czym nie będą mi włosy wypadały. Podobno mozna w sklepach fryzjerkich kupić jakies farby bez amoniaku - dobrze pokrywające siwe włosy? Czy któraś z Was się z tym zetknęła?

Gość myszaaa1111111
idz do sklepu fryzierskiego i kup sobie farbe bez amoniaku viola czy jakos tak dobiera sie osobno korol i osobno utleniacz bo sa rozne utleniacze jak dla mnie super! z tym ze za kolor i ulteniacz musisz dac jakies 35 zika

ja sie zetknelam :) ta farba nazywa sie \"tacz\" sorki za pisowne(oczywiscie welli,.jest bardzo lagodna dla wlosow.moja przyjaciolka uzywa jej od kilku lat(podczas ciazy rowniez) i jest zachwycona.kupujesz wielka butle farby plus specjalna wode.calosc kosztuje ok 60 zl ale starcza na 2-3 lata wiec warto.do tego wlosy po nie sa zdrowe i blyszczace,kryje oczywiscie i siwizne.sprobuje poszuakc tego specyfiku .jak znajde to wkleje.

Gość farbka
bayzylia! Bede ci bardzo wdzięczna! Właśnie o cos takiego mi chodzi. Z voila się zetknęłam, ale farba bez amoniaku tej firmy niezbyt dobrze pokrywa siwe włosy.

Gość farbka
:) Ja jestem bardzo dziwna, bo o włosy bardzo dbam, nie farbuje byle czym ( do tej pory fabowałam keune, ale wycofali to z sprzedazy dla niefryzjerów), chodze regularnie do fryjera, lubię mieć dobrze ostrzyzone włosy. (mam półdługie, pocieniowane) Ale jak umyję, to już najlepiej jak nic z nimi nie robię - wtedy najlepiej sie układają. Niestety siwieją!

Gość ja farbuję matrixem
ja tylko farby matrix u fryzjera, super mam po nich włosy, o wiele lepsze i zdrowsze niż jak nie farbowałam, a kolor nic nie płowieje, polecam :)

Gość farbka
ja farbuję matrixem ...farbowanie u fryzjera jest bardzo drogie, a w przypadku, gdy sie często farbuje to po prostu ogromne koszty.

Gość ja farbuję matrixem
płacę 35 zł za farbowanie odrostów raz na 3 miesiące..., a wy ile płacicie? Za nałożenie farby za pierwszym razem na włosy do ramion płaciłam 60 zł, kolor nie płowieje i nie trzeba za każdym razem farbować na całej długości, dla mnie to o wiele taniej niż kupowanie farb za 10 zł w markecie i potem regeneracja zniszczonych włosów, mam teraz super włosy, nie muszę stosować drogich odżywek, na pewno nie zrezygnuję z matrixa

Gość safira..........
ja od jakiegoś czasu kupuję safirę i jestem bardzo zadowolona kolor mi fajnie pokrył, długo się trzymał odcień 2/0 ale moja siostra też kupiła safirę i powiedziała nigdy więcej, bo nie dość że jej kiepsko pokrył kolor to fatalnie się trzymał a więc dużo zależy od włosów, jednym dana farba spasuje innym nie ja farbuje co 6 tygodni, kolor się nawet utrzymuje i mogłabym dłużej przetrzymać, ale przy tak ciemnym kolorze mocno widać odrosty

Gość farbka
Ale Ty farbujesz raz na 3miesiące, ja raz na miesiąc. U mojego fryzjera za nałożenie farby na odrosty + strzyżenie dałam 130zł. To mi się odechciało.

Gość farbka
Skąd jesteś? To bardzo mało - 35 zł.

ja sie zetknelam ta farba nazywa sie "tacz" sorki za pisowne(oczywiscie welli,.jest bardzo lagodna dla wlosow.moja przyjaciolka uzywa jej od kilku lat(podczas ciazy rowniez) i jest zachwycona.kupujesz wielka butle farby plus specjalna wode.calosc kosztuje ok 60 zl ale starcza na 2-3 lata wiec warto.do tego wlosy po nie sa zdrowe i blyszczace,kryje oczywiscie i siwizne.sprobuje poszuakc tego specyfiku .jak znajde to wkleje. co do tej wypowiedzi.... tubka farby + woda do delikatnej koloryzacji welli color touch nigdy w życiu nie starczy na 3lata... jestem fryzjerką, pracowałam na tych farbach. Tubka farby ma 60 ml( wszytskie farby profesjoanlne mają pojemności od 60-100ml w tubce-z takimi sie spotkalam raczje nie ma wiekszych)+ do tego aktywator(1,5% o ile dobrze pamietam) który ma pojemność 1000ml. Do wykonania koloryzacji srednich włosów takich do ramion potrzeba okolo 1/4 tubki farby( na odrosty)+ aktywator( nie pamietam teraz czy rozrabia sie farbe 1 do 3 czy 1 do 2) wiec aktywator moze straczyc na dluzej ale nie na 2 lub 3 lata a tubka farby na 3 max 4 koloryzacje przy srednich wlosach( przy umiejetnym nakladaniu dokładnie samych odrostów) Color Touch jest delikatną koloryzacją, nie kryje siwych włosów

Gość odginekologaaaaaaa
a farby firm LONDA sa dobre??????????/

Gość BreeVanDeKamp
ja tez farbuję, a dokładniej rozjasniam bardzo mocno i rzeczywsicie wella wellaton sa najlepsze, a przetestowałam juz wszystkie farby

Gość milllla
ja sie farbuje juz od prawie dwoch lat palette..absolutnie nie mam zniszczonych wlosow, ani nie wypadaja mi garsciami, ani nie mam siana...kolory rzeczywiscie wychodza neico inne niz na opakowaniu, zazwyczaj ciemniejsze odcienie niz pokazane na pudelku, ale ja jestem bardzoz adowolona, bo kolor trzyma sie bardzo dlg i nie spiera sie tak szybko i nierownomiernie jak po garniera:]

Gość farbka
Karola...więc co mi polecisz jako fryzjerka, coś co nie jest z amoniakiem, a jednocześnie dobrze kryje siwe włosy? Coś porównywalnego do keune semi?

dziwne jest to co pisze fryzjerka,ze touch nie kryje siwych wlosow. moja przyjaciolka ma duuzo siwych wlosow i wlasnie ta farba pokrywa ta siwizne(ona farbuje sobie sama wlosy,nie w salonie i jakos jes to wychodzi swietnie,moze ma wiecej wprawy niz nie jedna fryzjerka :p ).moze przesadzilam z tym ze starcza na 3 lata,ale na pewno przez kilkanascie miesiecy nie trzeba sie martwic o kolejny zakup tej farby.

co do toucha sory za wprowadzenie w bład ale ja nie jestem pewna czy on kryje czy nie siwe wlosy. Najlepiej zapytac w sklepie fryzjerskim. Pomyliłam tocha z SYNC color z matrixa( a ten napewno nie kryje) wiec co do toucha zwracam honor:)

Gość odginekologaaaaaaa
a co z firma LONDA?????//

Gość ghjkl
Ja ostatnio właśnie kilka razy farbowałam Londą,Mocca brąz.Jak na moich włosach kolor dosyć długo się utrzymuje,nie czuć żeby były zniszczone,mi odpowiada.