Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość harpik

czy to alergia,

Polecane posty

Gość harpik

a moze tylko potowki? wczoraj na twarzy mojego dziecka pojawily sie drobne czerwone kropki, teraz zaobserwowalam, ze cala twarz jest czerwona a skora zrobila sie chropowata. Jakies sugestie?

tak to jest prawdopodobnie alergia. na kosmetyk albo jakiś pokarm. U mojego synka potówki występowały raczej na szyi np. a alergia zawsze najpierw na buzi. Ale radzę się z lekarzem skonsultować i przypomnieć sobie czy dziecko jadło coś nowego.

Gość harpik
hmmm, nic nowego w ostatnich dniach nie jadlam ale przez 2 dni podawalam malemu preparat przeciw kolce, byc moze jest uczulony na jakis skladnik tego specyfiku. Na razie przemywam mu buzie przegotowana woda i powoli plamki znikaja. Za tydzien mam umowiona wizyte w przychodni, ale jesli objawy nie ustapia zglosze sie tam jutro.

bardzo możliwe, że to alergia na jakiś składnik tego preparatu. Tak jak piszesz, musisz obserwować i w razie co reagować.

Ja odświerzę temat bo moja córeczka ma te same objawy. Pani doktor dziś drogą eliminacji w mojej diecie postawiła na to że to wina mięsa wołowego.

Gość kredycik.............
ostroznie z werdyktem ,ze to alergia... ale jednoczesnie zachowujcie wysoka higiene skory, zwlaszcza jezeli dziecko sie podrapie, zeby nie nastapila infekcja, bakteria itd.

Gość kredycik.............
to dziwne, bo gdyby to byla wysypka uczuleniowa, to raczej by ja swedzialo.... chyba ze jest jeszcze za mala, zeby samemu sie drapac? A stala sie moze bardziej nerwowa, gorzej spi???

Gość bnh
moj synek ma takie szortkie plamki,czy to jest tez alergia pokarmowa ? dodam ze sie nie drapie i jest spokoiny.

moja tez miala cos takiego jak byla malutka, lekarz stwierdzil ze jest po prostu wrazliwa na materialy i to byla prawda jak lezala na podusi albo jak przytulala sie do mnie na ramieniu zaczelam prac wszystko w proszku dla dzieci oraz pod glowke klasc tylko czyste pieluszki tetrowe zniknelo :) teraz moze sie tulic do sztuscznych materialow i jest ok po prostu dziecko mialo wrazliwa twarzyczke:)

Gość bnh
tilli-tilli rozumiem ze twoja corunia miala te plamki na buzce ja piore w proszku jelp,a malutki ma te plamki na calym cialku :(

Nie jest bardziej drażliwa, ani nie śpi gorzej. Tylko ma szorstkie czulko i troszkę klatkę piersiową.