Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam zabieg

Szczepienie przeciwko wirusowi zółtaczki a zabieg.....

Polecane posty

Gość mam zabieg

mam pytanie chce jak najszybciej usunąc pieprzyka i zasyanawiam sie czy jedna szczepionka wystaczy??czy trzeba robić minimum 2?

Gość mam zabieg
jak to jest wie ktos??

Gość jeojeo
zadzwoń do swojej przychodni do zabiegowego i spytaj.... bo tu ile ludzi tyle opinii ;)

jedna nie wystarczy,mnie zaszczepiono \"trybem przyspieszonym\" ,lekarz mówił,że jedna nie wystarczy:)

Gość mam zabieg
co znnaczy tryb przyspieszony?? ja szczepilam sie 2 razy ale to bylo 3 lata temu wiec podobno musze ponownie bo tamto straciło ważność bo nie zaszczepilam sie 3 razy

Gość mam zabieg
a czy na te szczepionki potrzebuje skierownie czy moge zaszczepic sie i wykupic bez problemu w aptece?

aaa.no to zbadaj przeciwciała,bo ja rowniez mialam 2krotne szczepienie i teraz zbadano mi tylko ilosć przeciwciał[minęly 3 lata] ,nie musiałam szczepić się 3 raz:)

Nie trzeba skierowania,bo szczepionki są odpłatne:recepta,wykupienie i do lekarza na szczepienie:)Chyba,że za szczepienie nie płacisz -wtedy potrzebne jest skierowanie :)

Gość mam zabieg
ign zbadac przeciwciala??tak to sie dokladnie nazywa???to badanie jest płatne???superby bylo gdybym nie musiala sie szczepic ponownie...

chodzi o poziom przeciwciał ,jaki wyworzyły się po danej szczepionce,czyli np wzw typu B . Ja po 3 latach miałam ich odpowiedno duzo,dlatego nie musiałam się doszczepiać.Badanie [z krwi ]nie jest płatne,skierowanie powinien Ci dać lekarz internista,wystarczy,że poprosisz:)

ponoć szczepionka od żółtaczki działa na 100% 2 tygodnie po tej drugiej ja też miałam zabieg usuwania małego pieprzyka i nie miałam wcześniej szczepienia, dermatolog mi powiedział, że nie ma ryzyka bo skalpel ma jednorazowe ostrze, więc zmiałam zabieg bez szczepienia, ale i tak się zaszcepiłam na wszelki wypadek, na szczepionkę nie trzeba recepty

Ja musialam badac przeciwciała ,bo usuwałam torbiele z jajnika,choć jeden z lekarzy wspominał,że pewnie poziom przeciwciał będzie wysoki,czasem nawet po 10 latach daje się tylko dawkę przypominającą , nie powtarza się kompletu szczepień:)