Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ediaaaa

pęcherzyk ciązowy..

Polecane posty

Gość ediaaaa
witam wszystkie przyszłe i obecne mamusie!! chciała bym wraz z wami załozyć nowy temat na którym poruszymy ciążę bardzo wczesną ..-proszę o przyłączenie się i Wasze opinie. Ja jestem już mamą 9 letniego syna a teraz prawdopodobnie druga ciąża-bardzo pragnęłam drugiego dziecka,choć ciaża ta nie była akurat teraz planowana,ale jeśli jest to jestem bardzo szczęśliwa .

Gość ediaaaa
O "PRAWDOPODOBNEJ" ciąży dowiedziałam się tydzień temu z testu ,który przypadkowo zrobiłam dla pewności i wyszły dwie mocne krechy!!przyznam że serce wtedy miało mi wyskoczyć z wrażenia ,a na następny dzień poszłam do przychodni do lekarza-moja p.gin dopiero termin ma wolny na grudzień więc nie chciałam czekać tak dłógo i poszłam tam gdzie było to możliwe od razu. Lekarz zbadał mnie i stwierdził ze wg.mojej ostatniej miesiączki to wygląda to takie dość maławe ale jakoby coś niby jest..zrobił usg gdzie również mocno się wpatrywał po czym powiedział że jakiś pęcherzyk tam widać ale widocznie jeszcze bardzo wczesna ciąża i jest to takie słabo uwidocznione,mała,po czy kazał poczekać 2 tygodnie i pojawić się znowu .Ja w ogóle to należe do kobiet które mają bardzo nieregularne cykle-taka ponoć moja uroda,i przy pierwszej ciąży równiez były problemy z wyznaczeniem terminu,a to za mały ,a to wolny przyrost i tak na początku ciąży przechodziłam takie stresiki,aż w końcu po zmianie lekarza na starego ,doświadczonego ordynatora szpitala-do którego poszłam prywatnie powiedział że wiele lekarzy niepotrzebnie robi częste badania USG,wyszukują problemów i stresują pacjentki.Po obejrzeniu moich wyników i przebadaniu dopochwowym ale bez rzadne aparatury stwierdził ze wszystko wygląda jak najbardziej ok. Całą ciążę oprócz tych schiz lekarzy przeszłam rewelacyjnie bez wielkich dolegliwości, a dziecko urodziło się praktycznie 3 tygodnie pózniej niż obliczenia lekarzy ,mimo iżnawet potem wywoływali poród- nic nie działało-ani tran,ani kroplówka-wszystko po prostu miało swój naturalny czas .Chłopak urodził się zdrowy 3.100 i bardzo dobrze się rozwijał-wszystko u niego było nawet wcześniej niż u rówieśników :mowa ,raczkowanie,chodzenie...

Gość ediaaaa
ale się rozpisałam..a teraz właśnie zastanawiam się czy warto iść tak wcześnie do lekarza (myślę że może to byś 3 tydz.) czy lepiej poczekać do tego grudnia na wizytę i wtedy wszystko będzie juz na pewno wiadome..a tak to on prawdopodobnie znowu USG zrobi i może znów coś nie zobaczy co powinien i niepotrzebny ten stres..jak uważacie bo jak czytam tez te różne fora jak dziewczyny z ciążą 2-4 tyg chodzzą i się tyle stresują z tym pęcherzykiem to może lepiej uważać na siebie i przeczekać troczę ..choś wiadomo że najlepiej było by od początku usłyszeć że wszystko ok,i być szczęśliwą spokojną ,ale z doświadczenia widzę i wiem ze jednak tak nie jest ..

Gość Anka Wrażliwa
jeśli wszystko jest ok, tzn czujesz się dobrze, nie krwawisz to poczekaj trochę i dopiero wtedy idz do lekarzaa. Ja byłam na usg w 6 tygodniu ciąży żeby sprawdzić czy jajo zagnieździło się w macicy bo wcześniej miałam ciąże pozamaciczną. W 12 tygodniu słychac już serduszko więc poczekaj jak czujesz się ok. Zdrowia i samych dobrych wiadomości życzę!!

Gość ediaaaa
Ichyba jednak tak zrobię -poczekam do grudnia -kwas foliowy już kupiłam tydzień temu i sobie go zarzywam więc myślę że jak wszystko będzie ze mną dobrze tak jak do tej pory to przeczekam ten miesiąc a potem to juz nie będzie żadnych niewiadomych typu widać czy nie..?

Gość ediaaaa
jak już pisałam mam bardzo nieregularne@ i czasami to nawet 2 mies.nic,ale ostatnią miałam taki słaby 1.września..