Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zupkowa mama małej zosi

Uczulenie na pieluchy.

Polecane posty

Mała non stop odparzona.I to naprawde porządnie.Badania moczu nic nie wykazały.Podejrzewam uczulenie na pampersy.Mała używa ich od urodzenia a ma teraz 19 miesiecy.Był moment ze przeskoczyłyśmy na huggiesy ale niestety zaraz dostała po nich wysypki.Czy sa może pieluchy tak dobre jak pampers czy huggies które mozecie polecić?Happy odpada,jak dla mnie to sama gruba "podpacha".bardzo sie ta firma ostatnio zepsuła.Co innego?

Gość o kakakak
ma 19 m-cy i dopiero 2 rodzaje przetestowalas przy takich problemach??????????

Gość o kakakak
bylo tetre zakladac-i jak leczysz te odparzenia przez prawie 2 lata?????????

Słuchaj,nie mądruj sie skoro nie umiesz czytać.Czy napisałam,że mała ma 2 lata uczulenie?Głupia jesteś myśląc,że tyle czekałabym ze zmianą pieluch.Za pampersów na huggiesy przeskoczyłam,żeby sprawdzic czy sa tak rewelacyjne jak mówią.I były,tylko,że moja mała nie mogła ich uzywać.Uczulenie ma od 3 tyg,uzywamy maści na antybiotykach i badalismy mocz...reszty chyba nie musze Ci tłumaczyć.Dziekuje za "mądre" opinie i prosze o konkrety. Co do happy to nie są to dobre piluchy,oczywiście w moim odczuciu.Cos innego?

Gość lolka ta od bolka
spokojnie autorko bo zawału dostaniesz, jak przeczytałam Twoja wypowiedz to tez nausnela mi sie mysl ze strasznie długo Twoja cróka uzywa tych pieluszek skoro ma 19 mies. Sama zle napisałas a masz pretensje do innych.

Ale prosiłam o rade.Czytajcie miedzy wierszami.Chodziło mi o to czy jest możliwe to,aby dziecko po długim uzywaniu jednej marki pieluch nagle było na nie uczulone.Jeżeli potraficie tylko krytykowac to po co piszecie?Prosiłam o rady a nie krytykę żle sformułowanego pytania.

A jak często zmieniasz pieluszkę? Może spróbuj wietrzyć jej pupę kilka razy dziennie? Stosujesz jakieś kremy na odparzenia? Może lepiej puder?

Gość o kakakak
wiec moze to uczulenie na pokarm? cytrusy albo cos innego co podalas nowego a nie na pieluszki naucz sie poprawnie formuowac pytania a puzniej wpadaj w furie jesli mas zastrzezenia do pieluch (watpie zeby to one zawinily skoro wczesniej bylo ok)to testuj inne

Gość o kakakak
Mała non stop odparzona.I to naprawde porządnie.Badania moczu nic nie wykazały.Podejrzewam uczulenie na pampersy.Mała używa ich od urodzenia a ma teraz 19 miesiecy. jak to inaczej mozna zrozumiec? sama napisałas NON STOP

Ganiam ją na nocnik,zmieniam czesto pieluchy,używamy zazwyczaj zasypki.I co?Odparzona.Juz nawet masci z apteki nie pomagaja tylko antybiotyk.Nie chce jej faszerować lekami.Co do posiłków to nie daje jej cytrusów i od dawna je to co my.W moczy nic.........to skad to sie bierze?

a moze producent coś zmienił ? wiesz zmieniony absorbent ? albo jakiś dodatkowy składnik ? moaj jest uczuona na pampersy , ale od urodzenia ! przetestowałam wszytsko na rynku , przez dady biedronkowe, z kauflandu, nawet z reala pieluszki :P u nas sprawdzaja się tylko i wyłacznie te fioletowe z tesco. sa jeszcze w lidlu jakies, ale na razie te małejpodeszły więc dalej juz nie szukalam szczęścia :P huggisy tez uczulały :( jak nie odparzenie to mała miała dziwne krostki na pupie :O maść za maścią, więcej była bez pielsuzki niz w pieluszce a i tak było źle :( ale moja jest alergiczką- więc tez i dieta nam troszkę pomogła , ale to inna hisotria. zmień pieluszki obojętnie na jakie i obserwuj ! innego wyjścia nie ma :(

To ja już nie mam pomysłu. Zapytaj lekarza albo idż od razu do dermatologa. A cały dzień bez pieluszki przerabiałaś?

Gość o kakakak
ja mialam podobny problem ale uczulaly tylko dada z biedronki wizyty u lekarzy masci ze sterydami!!!!!! w koncu lekarka starej daty przepisala zwykla masc robiona na bazie aleju rzepakowego i cynku 2 smarowania i jak reka odjał

Przerabiałam,cała podłoga zasikana ale to nic.Lata goła a i tak coś ma.Dlatego te badania moczu.Może kupie paczke tych z tesco(najczęściej tam robie zakupy) i zobaczymy.

Gość o kakakak
jesli znajde w domu odpis tej masci to ci podam-ale to wieczorem

jak na moje to lepiej kup majteczki a pampersy tylko do spania zakladaj moj synek ma 20 mies i juz powoli zaczyna wolac "aa" wydaje mi sie ze to juz czas bo dwa latka juz nie dlugo nie mowie jest ciezko trzaba non stop go pilnowac bo raz zawola a dwa sie zesika czesto wysadzac no ale juz sa duze postepy ze wie ze chce siusiu i jak ma czas to zawola no chyba ze jest bardzo zajety zabawa:)

ja swego czasu walczyłam z odparzeniem ja jąderkach synka! było coraz gorzej, ogromna czerwona, szczypiąca plama. Testowałam wszystko. Wtedy znajoma powiedziała że mam używać TYLKO JEDNEGO KREMU. Zaczęłam smarować tylko Sudokremem i odwracać siusiaka przy przewijaniu na bok. Wygoiło się. U dziewczynki gorzej ale może smaruj jej tylko Sudocremem i czekaj aż się wchłonie

Gość momika...
dzieci maja uczulenia na rozne pieluchy to zalezy od dziecka moj dostał strasznej wysypki po hugisach a dada mnie nie zawiodły

moja mala miala tak samo z pampersow przeszlam na happy jak to mowisz pielucha mega ale naprawde sa dobre mojej pomoglo odparzenia zniknely niestety nie na dlugo.. co sie okazalo w moczu tez nic nie bylo poszlam do lekarza dobrego ,ktory dal mi skierowanie na posiew kału, w kale wykazalo ze mala ma bakterie i od tego te odparzenia wyleczona antybiotykiem i juz nic nie ma. ma teraz 13 miesiecy i siedzi czescie na nocniku niz w pieluszce :)

Gość a wiecie ze..
po hagisach duzo dzieci ma wysylki i odparzenia nie polecam tych pieluszek!

Gość Mamy to samo
Moja córcia - 22 miesiące ma odparzoną pupę od jakiegoś miesiąca. Podleczymy jest już ok i za 2 dni to samo. Niemal cały czas używamy pieluch z Rossmana, czasem (rzadko) Huggisy. Przeszłam przez różne maści i lekarstwa a od wczoraj mała chodzi bez pieluchy. Trudno - naszykowałam kilka kompletów majtek i rajtop na zmianę. Ona zwykle woła sisiu....tyle, ze za późno

Gość maaałaaaa
moja mała ma 19 miesięcy i też od jakiegoś czasu była odpażona w jednej pachwinie, przerobiłam wszystkie dostępne kremy , aż wylądowałam u lekarza, pani doktor przepisała krem TRAVOGEN fakt nie był tani bo dałam prawie 40 zł u nas w aptece , ale trzy dni go stosujemy i tylko raz dziennie bo tak można i została delikatna różowa plamka, także gorąco polecam. Niestety krem jest tylko na recepte.

Gość taka jedna............
tak moja tez jest uczulona po roku uzywania pampersow teraz to dopiero sie objawilo

Gość anna5555
ja mojej corci na samym poczatku zakladalam huggisy ( ale obcieraly jej udka - rozmiarowo byly w sam raz ale te boczne falbanki byly jakies ostre ). teraz małej kupuje tipy i jest ok zadnych obtarc . te pieluchy nie sa perfumowane . natomiast oryginalne pampersy to sa strasznie perfumowane .mojej niuni dziadzius kupil pampersy . jak otworzylam paczke od razu poczulam zapach perfum , az balam sie ze mala dostanie uczulenia . wiec wpadlam na pomysl ze bede zakladala dziecku pieluszki tip a te pampersy tylko np. 2 razy dziennie ( szkoda zeby cale opakowanie sie zmarnowalo ).dodam ze przy kazdej zmianie pieluszki zawsze smaruje kremem bambino - corcia nigdy nie miala czerwonej pupci , a chusteczek nawilzanych stostuje wylacznie na wyjscia , w domu przemywam tylko woda . wiec nie dziwcie sie dziewczyny ze dzieci dostaja odparzen od perfumowanych pieluch , skora dziecka jest bardzo delikatna . wiadomo ze nie kazde dziecko bedzie mialo uczulenie . powiem wam tak : nawet jesli pampersy bylyby najtanszymi pieluchami to i tak w zyciu osobiscie bym ich nie kupila, chodzi o to ze sa tak mocno perfumowane - nie wiem po co ?. co z tego ze bardzo ladnie wygladaja i sa cienkie i wcale nie sa bardziej chlonne niz np. tipy czy huggisy . Autorko zmien pieluchy ktore nie beda perfumowane , nawet na zwykle tipy z reala .pozdrawiam!

Gość Sadam
Wstyd. 20 miesiecy i nadal wsadzac w pieluche. Zal takich rodzicow