Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

migotka***

kto pomoze?problem w sprawie kredytu!!!!

Polecane posty

mam kredyt hipoteczny od roku , chcialam sie dowiedziec czy ktos sie orienuje bo chcialam teraz wziasc normalny kredyt gotowkowy ok 15 tysiecy na remont mieszkania, i nie wiem czy jesli pojde do jakiegokolwiek banku i oni zobacza ze mam kredyt hipoteczny to mi dadza noramlny kredyt czy moga odmowic? i jesli mozna tak brac to lepiej w tym banku co sie bralo hipoteczny czy w innym?????? pomozcie

Gość lokakakakakak
Mogą odmówić. Zależy to od Twojej zdolności kredytowej. Idź i zapytaj, to nie kosztuje a dowiesz się wszystkiego. Możesz iść zarówno do banku w którym masz kredyt hipoteczny, jak również do innych.

podobno lepiej w tym samym jeśli spłacasz na czas nie powinnaś mieć problemu z dostaniem kredytu.

no po wzieciu kredytu byłam to powiedzieli mi ze moge wziasc ale tylko 5 tys i pozniej zmienilam prace teraz mam wieksze dochody wiec pojde zobacze chociaz jak nie dadza tyle ile chcem to musze do innego isc, chcialam wlasnie wiedziec jak to jest czy jak sie ma k.h. to mozna wziasc jeszcze gotowkowy... ale faktycznie wszystko zalezy od dochodu...

Gość SHINEeee
Wlasnie wszystko jest zalezne od Twojego dochodu-sprawdza czy oprocz kredytu hipotycznego nie masz jeszcze jakis-ogolnie w bankowosci jest tak ze laczna rata kredytu(kredytow) nie powinna przekraczac 60% Twoich dochodow.

spróbuj podpiąć to pod kredyt hipoteczny, istnieje w bankowości coś takiego jak pożyczka hipoteczna, dostajesz kasę pod zastaw domu/mieszkania. Zwykle to działa jako odrębna sporawa i zastawia się nieruchomość, która jest w 100% Twoja, ale może da się ten kredyt hipoteczny rozbudować. Aczkolwiek w perspektywie kryzysu bankowego i tak obawiam się, że cieżko będzie ...

Gość SHINEeee
Daj spokoj i sie nie czepiaj a jesli tak bardzo Ci to przeszkadza i sie denerwujesz to poloz sie na podlodze i policz do 10

metafora - raczje bank na to nie pojdzie - bo wtedy mieszkanie bedzie zabezpieczeniem kolejnych pozyczek - a przeciez wartosc mieszkan maleje obecnie - wiec mysle ze banki nie zgodza sie na takie cos. PS Jakies LTV? pewnie kredyt na 100%? Wszystko zalezy od kwoty rat, sytuacji (rodzina, mieszkanie, samochod, karty kredytowe itd) - a dochodu - wiec pojdz i sie dowiedz - inaczej to wrocenie z fusow, a do tego odezwa sie ci co zalatwiaja pozyczki bez BIKu itd - tylko na wysoki procent i wysoka prowizje.