Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sztuka teria

Co zrobić ze strychem?

Polecane posty

Odziedziczyłam stary dom po prababci, nie jest duży, ale do najmniejszych też nie należy. Dom stary. Ma swoją przeszłość, klimat i nie mam zamiaru nic w nim przerabiać, chcemy tylko trochę odświeżyć. Rzecz dotyczy strychu/poddasza (jak kto woli), a więc ów strych ma również swoją historię i klimat, normalnie bym go nie ruszała, masa kurzu, stare albumy, jakieś kufry i pełno słoików, ale córka mi dorasta i chce mieć własny pokój. Na piętrze mamy tylko dwa pokoje w tym z jednego zrobiliśmy biblioteczkę, bo mamy masę książek i jeszcze te, które zostały po babci, a nie odważyłabym się wyrzucić ich. Mam dwie córki i tak ze swojej perspektywy wiem, że oddzielne pokoje, swój kąt, azyl, to niesamowita sprawa. Nie wiem czy ruszać ten strych, czy po prostu ogarnąć trochę i przenieść biblioteczkę na strych a z drugiego pokoju zrobić kąt dla córki, czy oporządzić całkiem strych i zrobić jej tam pokój?

Ja bym na twoim miejscu wyremontowała strych ,jak pisszesz ,ze masz dwie córy to tym bardziej .Co ci przyjdzie z tego ,ze zrobisz jakiś kąt dziewczynkom ,od razu zrób im swoje miejsca i swiety spokój na przyszłość.Możesz śmiało wyremontować strych ,ale pozostawiając w nim swój charakterystyczny klimat .Na twoim miejscu pomalowała bym ściany na biało ,uwydatniła belki stropowe ,stare rzeczy takie jak kufry ,ramy,ozdobne bibeloty możesz śmiało wykorzystać w wystroju tych wnętrz .Kufer może pełnić funkcje pojemnika na pościel i stać przy łóżku,stare ramy możesz również świetnie wykorzystać oprawiając nimi lustra ,bibeloty ustawiłabym na parapecie w oknie ,nawet stare żelazko z dusza jest samą w sobie piękną ozdobą .Poszukaj jakiś inspiracji na necie,na pewno jest wiele ciekawych pomysłów które możesz podkraść. Ps.zazdroszczę ci cholernie ,to musi być piękny dom z duszą i nie zmieniaj tego za bardzo:)

ryjekkk, dzięki za podpowiedź. Nie mam zamiaru robić gruntownych remontów, szkoda domu, bo jest naprawdę cudowny :) chcemy tylko ściany odnowić, nawet podłóg nie ruszamy. Odziedziczyłam jeszcze niewielkich rozmiarów ogródek, pełno w nim drzew wiśni, więc wiosną będzie cudownie. Dobrze, że ogrodu nie muszę wypełniać, bo jest po brzegi wypełniony.

Och ! To tylko pozazdrościć :)Podłogi zostaw ,jeśli są w dobrym stanie to tylko wyhebluj i polakieruj ,pokoiki będą jak ta lala .Wyobraź sobie córcie jak siedzi na parapecie i czyta książkę spoglądając co chwilkę na piękny ogród ,czy też niebo .Bosko po prostu ,bosko:)