Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość porada poszukiwana

kolczyk w języku-gojenie

Polecane posty

Gość porada poszukiwana

koleżanka zrobiła sobie kolczyk w sobotę była opuchlizna ale juz praktycznie zeszła wygląda dobrze tylko wczoraj zaczoł jej trochę krwawic i dzisiaj ponownie. czy ktoś wie jaka może być przyczyna lub jak pomóc językowi? bardzo proszę o pomoc!!!! sama też mam kolczyk ale u mnie obyło się bez problemów więc dobrym doradcą nie jestem.

Gość lecą liście lecą
Szałwia ma własciwości odkażające, niech koleżanka płucze naparem z szałwii - może to złagodzi dolegliwosci.

Gość jajaajja
jeszcze sie nie zagiol takie miejsca jak jezyk czy warga goja sie od kilku dni do 2 miesiecy i zalezy jak jezyk zostal przebity mogla sobie cos naciagnac ... niech pluka dentoseptem albo szlawia z rumiankiem herbatki takie sa ja tak leczylam warge i jezyk bo mialam problem jak nie przejdzie do kilku dni niech wyciagnie zeby jej jezyk nie odpadl

Gość lecą liście lecą
jak może odpaść język?

najgorsza jest niepewnośc w gojeniu. qwa ja się zastanawiam na kolczyki nad pięta albo pod kostką, ale sie zastanawiam. do dziś mam blizne bo 2mc po przebiciu w dekolcie mi się przerwał:(

zgadzam się z poprzedniczką...............kolczyk w języku MASAKRA jak ty w ogóle jesz dziewczyno????? a może chodzisz non stop z otwartymi ustami zeby ci tam nic nie zawadzało???? trochę głupio sie wtedy wygląda:(

Gość biedna szara myszka
Słuchajcie, ale autorka tego tematu nie chce wysłuchiwać Waszych opinii na temat kolczyka w języku, tylko prosi o radę. Jeżeli jej koleżanka już ma kolczyk, to po co to całe gadanie o estetyce itd.

no to ja wam powiem: moja kuzynka miała kolczyka w języku i dopiero po 1.5 od przebicia wdała jej się taka infekcja (jakieś zarazki się musiały tam dostać) że leżała miesiąc w szpitalu na na kropli, przyjmowała jakieś silne antybiotyki, w ogóle cała rodzina była załamana bo groziła jej..........amputacja języka, kolczyk oczywiście usunięto, na szczęście wszystko się (prawie) dobrze skończyło, ale wyobraźcie sobie że do tej pory ma lekki paraliż po jednej stronie ust, piecze ją to miejsce gdy zje coś ostrego lub gorącego i.........trochę niewyraźnie mówi. Także mnie nie przekonają argumenty że po roku jak się nic nie dzieje to wszystko ok, bakterie się tam dostają nie ma siły, to jest mięsień, unerwiony, nie chcę nikogo pouczać, ale na głupotę nie ma lekarstwa a okazuje sie że czasami boli

Gość przebitka
mialam kolczyk w jezyku dwa lata, swietnie sie goil i w niczym nie przeszkadzal. a kolezanka niech wybierze sie do szpitala, jezyk nie jest az tak unerwiony bo samo przebicie nic nie boli, ale krwawienie to nie jest dobry znak, moze piercer zrobil fuszerke. w kazdym razie lepiej stracic kolczyk niz jezyk.

Gość przebitka
sorry, sklamalm, grubo ponad dwa lata, tak dlugo, ze zapomnialam...