Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justynka18

problem z cieniem do powiek-rozmazywanie

Polecane posty

Gość justynka18

Witam :) mam taki problem-mam taki kształt powiek,że gdy otwieram oczy są one "schowane", przez co ciągle rozmazuje mi się cień do powiek, bo powieka bez przerwy ociera o skórę Jak się pomalować,żeby makijaż utrzymał mi się chociaż pół godziny??? jest bardzo trwały Może polecacie jakiś konkretny cień, który jest bardzo trwały i nawet przy takich oczach się nie rozmaże?? Druga sprawa-maluję się średnio, ani zbyt mocno, ani bardzo delikatnie. Podoba mi się ostrzejszy makijaż (nie na co dzień ale na jakieś ładne okazje, czy imprezy chciałabym ładniej wyglądać). Otóż NIE UMIEM się tak pomalować! Ogladałam wiele stronek, gazet gdzie taki make up bylo pokazany krok po kroku, ale nic mi nie wychodzi... umiem jedynie maznąć aplikatorem powiekę i to wszystko :P Dziękuję za odpowiedzi :)

Gość justynka18
Aha, dodam jeszcze, że mam do tego tłustą cerę co w efekcie sprawia że jeszcze bardziej rozmazują mi się oczka, zresztą nie tylko one, bo cerę muszę co chwilę pudrować... Pozdrawiam :)

Gość justynka18
*tzn twarz, nie cerę ;P

Gość czerwona herbatka
tez mam problem z doborem cieni, bo wiekszosc zaraz mi sie zbiera w zalamaniu powieki w postaci grubej krechy.Kupilam jednak dobry cien Elizabeth Arden i nie mam juz tego problemu.Acha...i zawsze uzywam matowych cieni, lepiej sie trzymaja.

Gość kaskakaskakaskakaska
zainwestuj w pigemnt. one sie nie zbieraja w zalamaniu powieki. np mac kosztuje 90 zł ale na allegro mozesz kupic odsypki za jakies 7-10zł. sa bardzo wydajne. i zainwestuj w baze pod cienie np inglot 18zł

Gość justynka18
właśnie o to mi chodziło, tylko nie umiałam tego wytłumaczyć-właśnie o te grube krechy w załamaniu powieki mi chodzi :) wkurza mnie to, bo ciągle muszę kontrolować jak wyglądam, poprawiać się :/ czerwona herbatka-dzięki za poradę, wypróbuję tych cieni :) może chociaż one wytrzymają choć godzinę na moich wkurzających powiekach :P

Gość justynka18
kaskakaskakaskakaska-wezmę to pod uwagę :) dziękuję za wszelkie rady :)