Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamillaaaa81

Który to tydz. ciazy?

Polecane posty

Gość kamillaaaa81

Ostatnia miesiaczke miałam 30 sierpnia. Niestety do dzis nie mam miesiączki. Tydzień temu zrobiłam test bthcg i wynik negatywny. Brałam luteine - 7 dni temu wziełam pierwwsza tabletke a okresu nie ma. Jezeli jestem w ciazy ( mimi, ze tydz. temu zrobiłam test i wyszedł negatywny) to który to bedzie miesiac??

Gość kamillaaaa81
prosze, niech ktos odpisze

Gość inkalol
a czemy myslisz ze ktos bedzie wiedzial ktory to tydzien?

Gość gogooo
Gdybys była w ciąży byłby to 9 tydzień ciąży (wg kalendarzyka ginekologicznego), czyli 7 tydzień od zapłodnienia. Zrób jeszcze jeden test i koniecznie do lekarza. A jakies inne objawy masz?

Gość kamillaaaa81
raczej nie

Gość kamillaaaa81
U lekarza byłam juz dwa razy od 30 wrzesnia - bo wtedy miałam dostac @, robiłam tez dwa testy z krwi i wyniki negatywne

Gość gogooo
No cóż, tu potrzebny lekarz. Niech Ci zleci jakieś dodatkowe badania i wtedy ustali przyczynę braku tej miesiączki. Nie martw się na zapas, chociaż wiem, że taka niewiedza to cholerny stres. A może zmień lekarza!

Gość kamillaaaa81
dziekje Ci gogooo Zrobiłam dwa testy w odstepie dwutyg. najpierw po terminie spodziewanej miesiaczki a poźniej dwa tyg. po tym pierwszym i lekarz zapisal m iluteine, bo powiedział, ze ciazy nie widzi. Gogooo zastanawiam sie czy mogłam zajsc w ciaze, mimo, ze nie miałóam okresu - jak myslisz?

Gość kamillaaaa81
gogooo jestes?

Gość gogooo
Niestety nie mam tekiej szerokiej wiedzy. Pytasz czy mogłaś zajść w ciąże w czasie tych dwóch miesięcy bez okresu? Jeśli wystapiła owulacja w tym czasie to ciąża byłaby możliwa, ale musiałabyś się rzeczywiście wszczelić w dziesiątkę. Trudno tak domniemywać. Zrób sobie USG i potwierdzisz bądź wylkuczysz ciążę. Ale ja myslę, że to cos innego. Chociaż pamietam taki przypadek, że lekarz wykluczał ciążę i wysłał kobietę do psychiatry - a ten leczył ja przez 4 miesiące psychotropami, dopóki nie zaczęła tyć i poczuła ruchy dziecka. Ale to jest jeden przypadek na 1000.

Gość kamillaaaa81
Ale, ja po wizycie u gina jeszcze zrobiłam test dla pewnosci, przed wzieciem pierwszej tabl. luteiny i wyszedł mi negatywny, bthcg mniejn iz 1

Gość gogooo
Nie umiem Ci pomóc. Zmień lekarza i szukaj innej przyczyny. Ja sama przeszłam przez ręce kilku ginekologów, aż trafiłam na takiego któremu mogę ufać - ale to tylko człowiek, nie jest nieomylny.

Gość kamillaaaa81
dzieki baaardzo Poszukam innego

Gość gogooo
Odezwij sie jak cos bedziesz juz wiedzieć. Powodzenia!