Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IZAIZAIZA

czy jestem dziewica

Polecane posty

Gość IZAIZAIZA

czesc mam na imie iza i mam 18 lat jeszcze nie uprawialam sexu z chlopakem ale czasami sie pieszcze sama i czasami wkladam sobie rozne zeczy do cipeczki np przonek od szczotki do wlosów jako wibrator i dzis wsadzilam soboe 3 palce i chce sie dowiedziec czy przebilam blone dziewczica i czy jak bede miala swoj pierwszy raz z chlopakiem to czy bedzie mnie bolalo????

Gość a powiedz mi...
co to jest "przonek" ?

Gość a powiedz mi...
zadałem tylko pytanie...

Gość gogooo
Mimo, że błona dziewicza jest dość elastyczna, to "zabiegi" jakie stosujesz napewno już ją przerwały. Błona znajduje się w przedsionku pochwy, więc dość blisko i można ją przerwać, palcami, tamponem, badaniem USG dopochwowym a nawet intensywnymi ćwiczeniami np. jazda na rowerze. Ale przy pierwszym stosunku zawsze potem można poczuć ból, u każdej jest inaczej i nie można tego uogólniać.

ale nawet jeśli błony nie masz to dopóki nie współżyłaś to dziewicą jesteś - może troszkę naruszoną i nie tak "czystą" jak ta, która cierpliwie czeka na faceta lub co najwyżej czasem po łechtaczce się połaskocze :P - ale jednak w sensie "psychicznym" jesteś dziewicą [wg. mnie]

Gość IZAIZAIZA
wiem wiem ale czasami nie da sie nic nie robic...;)

Gość Trzonek
\" \"zabiegi\" jakie stosujesz napewno już ją przerwały. Błona znajduje się w przedsionku pochwy, więc dość blisko i można ją przerwać, palcami, tamponem, badaniem USG dopochwowym a nawet intensywnymi ćwiczeniami np. jazda na rowerze.\" to chyba najwieksza bzdura jaką czytała, uśmialam sie niezle :) autorko, nie martw sie nic nie szkodzi twemu dziewictwu o ile nie polała sie krew :)

Gość IZAIZAIZA
nic takiego nie zauwazylam ale kiedys robilam tak jak mialam okres wiec trudno cos powiedziec...

Gość gogooo
"...nie martw sie nic nie szkodzi twemu dziewictwu o ile nie polała sie krew..." - nic bardziej błędnego! No ja nie wiem z czego tu się śmiać, chyba z Twojej niewiedzy tylko! Ja rzeczywiście nie krwawiłam - to Cię tak rozbawiło. Czyt. Błona dziewicza (grec. hymen) – cienki fałd błony śluzowej u wejścia do pochwy. Pośrodku błony dziewiczej znajduje się mały, rozciągliwy otwór. U większości dziewcząt błona dziewicza pozostaje nienaruszona aż do pierwszego stosunku, lecz czasem może nie być w pełni wykształcona lub zostać uszkodzona jeszcze przed podjęciem życia płciowego, np. wskutek użycia nieodpowiednich tamponów, przez masturbację lub uprawianie wyczerpujących dyscyplin sportowych. W momencie rozerwania błony (czyli defloracji) może (czyt. MOŻE) dojść do niewielkiego krwawienia.