Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niecierpliwam

termin - i nic

Polecane posty

Gość niecierpliwam

Dziś / jutro mam termin porodu. Wydawało mi się, że urodzę wcześniej, a tu sie okazuje, że sobie jeszcze poczekam ;/ Pojde jutro do szpitala, moze mi zrobia ktg. I teraz mam pytanie. Czy jak na ktg wszytsko będzie ok w sensie nie wykaże żadnych skurczów to puszczą mnie do domu?

Raczej tak.. dzien po terminie to nic niezwyklego. Ja mialam wizyte wyznaczona na 6 dni po terminie, jak poszlam lekarz najpierw chcial czekac jeszcze 4 dni, ale jak zrobil usg okazalo sie, ze mam za malo wod plodowych i nastepnego dnia wyladowalam w szpitalu na wywolywaniu:) Wiec jesli bedzie ok powinni Cie puscic do domu. Pozdrawiam

pewnie ze puszcza do domu a gin co na to? nie wystawil skierowanie do szpitala? u nas jest tak ze w okolicy terminu porodu gin wystawia skierowanie do szpitala jezeli 7 dni po terminie nadal kobieta bedzie w dwupaku nawet jak bedziesz miala slabe skurcze to napewno odesla cie do domu, mnie odeslali na 2 godziny przed odejsciem wod do domu bo wg poloznej to co czulam to nie skurcze, a od dolu daleka droga do porodu mam nadzieje ze nie przenosisz i urodzisz niedlugo, u mnie akcja zaczela sie niespodziewanie i bardzo szybko-wiec glowa do gory

Gość kala-ala
ja urodzilam 14 dni po terminie....nie zycze ci tego...niepokoj i ciagle czekanie..

Gość niecierpliwam
Gin kazał mi sie do szpitaal zglosić 4tego, ale ide juz jutro bo wole wczesniej sie przebadac, bo juz sie denerwuje co i jak z Małym Ten ostatni miesiąc jest najgorszy, nie mowiac juz o tych ost. dniach...

Gość nie stresuj się tak
jeśli ktg będzie w porządku, to puszczą Cię do domu. Stawić się trzeba 6-7 dzień po terminie, kładą Cię na łóżko i czekasz już w szpitalu na poród. Ja pojechałam na ktg w 5 dniu po terminie, zbadał mnie ginekolog, powiedział że szyjka się skraca ale bardzo powoli i mam za 2 dni się zgłosić. Wróciłam po kilku godzinach z rozwarciem na 8 cm :O Urodziłam szóstego dnia po terminie. Nastaw się tak, że to już termin ostateczny i narzuć sobie pełen spokój, bo przecież teraz to już koniecznie na dniach trzeba urodzić. Pełen luz, siedź sobie, czytaj spokojnie książkę. Dziecko i tak się urodzi ;)

Gość niecierpliwam
Jestem już 5 dzień po terminie. Myślicie, że przyjmą mnie do szpitala jeśli nic się nie dzieje? W sensie czop z krwią mi nie odszedł, skurcze tylko przepowiadające. Wczoraj skończyło mi się chorobowe dlatego muszę iść do szpitala, zresztą gin prowadzący mi tak kazał, tylko on w tym szpitalu nie pracuje

Gość tydzien po terminie
Moja córeńka się nie spieszyła, a na ktg w dniu porodu lekarz mi powiedziała, że mam \"skurczyki\" ;) Po ciepłej kąpieli nie przechodziły wieć pojechałam do szpitala z 4 cm rozwarciem :0) opłacało się bieganie z miotłą po domu dzień przed porodem

Gość niecierpliwam
uf no jestem po spacerku, długim, nie długim, ale zawsze to coś. Może coś sie ruszy. Zjem i koło 16 pojade Hm a wiecie może koło której są zazwyczaj wieczorne obchody? Czy to jakoś jest uzależnione od szpitala

Gość okolo 19-20