Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanaaaaaaa

Jak spytac lekarza

Polecane posty

do 22 tygodnia? to już mega przesada.... widziałaś dziecko w 22 tyg? ja widziałam.... dla mnie to już morderstwo

meaaa dla mnie tez to jest chore ostatnio byla debata na ten temat bo chcieli zeby aborcje dokonywac do chyba 18 tyg i nie przeszlo a ststystyki dokonanych aborcji sa przerazajace przedzial wiekowy tez bo od 15 - 20 roku zycia najczesciej sa laski ktore maja 17 lat i trzy aborcje na koncie pojebane to wszystko

a i jeszcze jedno plod od trzeciego tygodnia zaczyna odczuwac bol , wiec nie powie mi nikt ze aborcja to nic takiego

Gość załamanaaaaaaa
ale zrozumcie mnie mam juz jedno dziecko i w jednej firmie pracowalismy z mezem , wiec obydwoje stracilismy prace ,,,, nie moge miec teraz dziecka , zrozumcie mnie tak jak ja was rozumiem ze sie cieszycie ze swoich brzuszków , nie moge !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a lekarza nie mam zaufanego , a tego jeszcze nie znam boje sie zapytac bo albo pomoze albo wyrzuci a robilam badanie krwi i wiem ze to 3 tyg ciąża

zalamana ja rozumiem nie znajdziesz jednak u mnie akceptacji potem takie kobiety wystepuja np w rozmowach w toku i placza ze zaluja swojej decyzji no i mam jeszcze pytanie co zrobicie jak nie macie pracy do konca zycia nie bedzicie mieli ? aaa i aborcja jest droga a Ty nie masz pracy

Gość załamanaaaaaaa
ja w ciaży juz nie znajde a z jednej pensji to bedzie ciezko a na zabieg bym miała

Gość a skąd wezmiesz
pieniądze na skrobanke? Znajdziesz kase na skrobanke ale na urodzenie juz nie? Przeciez te dwa czu trzy tys mozesz miec spokojnie na początek na wyprawke itd a do tego czasu mąż napewno znajdzie prace. Nie przesadzaj, pomysl logicznie jeszcze 9 mc przed tobą a to kupa czasu na znalezienie dobrej pracy.

Gość no a co dalej
wychowanie dziecka nie kosztuje?

Gość no a co dalej
oj załamana , współczuję ci bardzo. Choć mam już dwójkę dzieci która kocham bardzo, to na myśl że mogła bym być w ciąży włosy stają mi na głowie i chyba bym szukała takiego rozwiązania jak ty

Gość hej załamana
http://www.womenonweb.org/index.php?lang=pl pomagają, ja skorzystałam kosztuje 70 euro. wejdź na stronę. masz tam wszystkie informacje które będą potrzebne. uszy do góry. będziesz mieć jakieś pytania wal na maila jolkzz@gmail.com

Gość maminussssia
dalej nie rozumiem czemu namawiacie ja do urodzenia.. ma jedno dziecko i woli jemu zapewnić wszystko niż mieć dwójkę i martwić się co do garnka włożyć. Jej sprawa, Autorko zostaje Ci albo chodzenie i szlochanie po różnych lekarzach może któryś sie trafi taki co się tym zajmie, albo wyjechanie za granice. Domowych sposobów raczej nie ma żeby samej poronić. Nałykasz się czegoś i tylko możesz uszkodzić płód a jak później nie uda Ci się zrobić skrobanki to niestety ale urodzisz sparaliżowane dziecko

z tych powodow polowa polek musialaby usuwac ciaze zalamana proponuje abys swoje dylematy moralne rozwiazala w czterech scianach z wlasnym mezem to ja tyle w tym temacie

Gość hej załamana
głupie baby. Nikt nikomu nie dał prawa by osądzać innych ludzi. To nie leży w waszej gestii zajmijcie sie sobą i swoimi rodzinami. I nauczcie sie odpowiadać na zadawane pytania, albo jadaczki w kubeł

Gość glupoty gadacie...
mądry lekarz po takowym ---> Kobieta, ktora chce usunac ciaze nie podpada pod zaden paragraf :P

Gość a skąd wezmiesz
NO A CO DALEJ - A DALEJ TO JEST JESZCZE COS TAKIEGO JAK PRACA. w CIAZY MOZE PRACOWAC JEJ MĄŻ A ONA NP DORABIAC W DOMU - opieka nad innym dzieckiem itd. Po urodzeniu dziecko tyle nie kosztuje sama mam 2 tys mc na 4 os rodzine i jakos nie uwazam by komus czegos brakowalo. Tez nie pracuje bo siedze z malutkim w domu, tez bylo nieplanowane i tez bylo ciezko na samą mysl ale po glębszym zastanowieniu dotarlo do mnie ze po prostu nie potrafilabym patrzec na starsze dziecko i wiedziec ze zabilam inne to CHOREEEEE. mOZE JAK KTOS NIE JEST MATKĄ TO INACZEJ NA TO PATRZY ALE TAK!

Gość maminussssia
no ale ona po prostu nie chce drugiego. Fakt mogłaby pracować od rana do nocy z mężem żeby starczyło do 1 ale ona tego nie chce. Woli siedzieć w domu z jednym dzieckiem i to jej sprawa hej załamana dobrze powiedziane NAUCZCIE SIĘ ODPOWIADAĆ NA ZADAWANE PYTANIA jak nie umiecie na nie odpowiedzieć to nie traćcie czas na dyskusje tylko zajmijcie się dzieckiem albo posprzątajcie skoro takie idealne matki i panie domu jesteście

Gość no a co dalej
no i właśnie w tym rzecz ,że urodzić ,czy nie powinno być tylko wspólną i dobrze przemyślaną decyzją potencjalnych rodziców. Kobieta(rodzice) powinna mieć prawo wyboru, a nie narzuconą wolę innych

Gość skoro nie chce drugiego
to mogła pomyslec zanim wypieła dupę :o myślenie NIE BOLI

Gość załamanaaaaaaa
jak wypinałam moja sytuacja finansowa była dobra a teraz po fakcie jest zle

Gość no a co dalej
poza tym ma męża to może wypinać ile chce

Gość a skąd wezmiesz
no a co dalej - czy ty jestes niemądra? Przeciez kobieta i meżczyzna mają prawo wyboru! Mogą uzywac dobrej antykoncepcji mogą tez np nie wspolzyc prawda? Mogą oddac dziecko do adopcji, duzo rzeczy mogą po to są te wlasnie wszystkie metody antykoncepcyjne by kazdy wybral cos dla siebie a jak sie zaniedba pewnych faktow nalezy liczyc sie z konsekwencjami niestety. Ja tez zaniedbalam nie wzialam 2 tabletek zapomnialam i efekt taki ze moje tabletki mają juz 4 mc i nie zaluje!

Gość fadila1237556
dziewczyno masz juz jedno dziecko nosilas je pod sercem 9 miesiecy wiesz co to znaczy byc matka i teraz masz miec 2 i chcesz je zabic jak mozesz tak nawet myslec masz meza poradzicie sobie sa dziewczyny ktore sa same i daja sobie rade jezeli to zrobisz to bedzie tylko i wylacznie twoje lenistwo albo taka wygodna jestes i w domku chcesz siedziec i nie pracowac przemysl to bo to co piszesz to smiech na sali ;(

Gość maminussssia
mogą nie współżyć?? Dobre Zabezpieczenia często zawodzą A może tak już skończyć tą dyskusję??

Gość jedyne wyjscie
jak najszybciej pakuj manele i lec do Hagi lub Amsterdamu, zrobia szybko, i co najwazniejsze calkowicie legalnie i nie zedra az tak duzo bo konkurencyjnych gabinetow pełno.jedyna opcja.

Gość no a co dalej
toż to diclofenak.Pełno tego w mojej apteczce (mąż ma chory kręgosłup) I on ma działać poronnie?

Gość westchnał seler
ALE SKORO CIAZA MA 3 TYG TO CHYBA JESZCZE PRACUJECIE? a wypowiedzenie umowy o prace? nie wiedzieliscie ze sie zle dzieje w firmie?

Gość estita_23
a jak nagle Twoje sytuacja sie poprawi mąż znajdzie dobbra prace?? wtedy bedziesz załowac do końca zycia popatrz na swoje pierwsze dziecko i pomysl ze mogłas je usunąć okropnosc w ogóle usunąć dziecko to najgorsza tragedia nie rób tego tylko zaufania troche :)

Gość westchnał seler
bilardzistka takie tzn jakie?bo sie nie zdeklarowałas w zaden sposob a odpowiedzi sa polowiczne