Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noweedzrzwii

czy mozna wstawic nowe drzwi do starych futryn

Polecane posty

Gość noweedzrzwii

chce zmienic drzwi w mieszkaniu ale mama nie zgadza sie na to bo mowi ze zmiana futryn to za duzo balaganu, halasu, trzeba od razu wszystko rozkuwac itp. wiem ze te stare drzwi mozna jakos odnowic tylko nie bardzo wiem jak. przede wszystkim chcialabym wymienic szyby ale czy kupie je oddzielnie?

Gość noweedzrzwii
tylko ze chce takie plastikowe szyby bo podobno takie tez sa a to juz raczej u szklarza . nie wiem czy bede umiala tak ladnie je okleic. najlatwiej to by pewnie bylo wstawic nowe. tylko te futryny. zznajoma zmieniala drzwi to i od razu futryny. bajzel w domu nie milosierny do remontu od razu wszystko tylko ona wlasnie planowala taki gruntowny remont a ja raczej nie

Gość noweedzrzwii
to juz wole to zrobic okleina bo jest trwalsza albo po prostu pomalowac farba

Gość noweedzrzwii
ale ja mowie o drzwiach wewnarz domu a pisze sie to na tych wejsciowych o ile mi wiadomo :-))))

Gość plastikowe
szyby są w Castoramie i Leroy Merlin- w standartowych formatkach- można też je przycinać np. brzeszczotem do metalu. Dzrmi mozna opalić opalarką (jeśli są drewniane) i pomalować farbami akrylowymi. Będą jak nowe- jednak jest to dość trudna robota- przy okazji dobrze wymienić zamek, klamki i szyldziki.

Gość noweedzrzwii
a mozna stara farbe zetrzec papierem sciernym?

Gość plastikowe
Zetrzeć raczej nie, jak farba nie gruba i nie zniszczona- mozna zmatowić, odkurzyć, wymyć i malować.

Gość noweedzrzwii
no wlasnie chodzi mi o zmatowienie tej warstwy . bo drzwi to raczej zdrewna nie sa tylko z jakiejs plyty. to takie drzwi standardowe w bloku jak kiedys w latach 90 wstawiali

Gość plastikowe
Czyli rzeczywiście, trzeba tylko zmatowić- bo to płyta spilśniona.

Gość jadran7
mozna zachować stare drzwi i futryny za pomocą firmy PORTAS weidz na stronę www.portas.pl