Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fffffffffffffffff

WYSOKIE FILTRY czy stosujecie je przez cały rok?

Polecane posty

Gość fffffffffffffffff

Wiem, że niektóre dziewczyny stosują te filtry przez cały rok, ponoć opóźniają zmarszczki. Czy Wy też tak robicie? Jakich firm stosujecie filtry jesienią, wiosną i zimą? Jak je używacie?

Gość laaaaaaaaaaaaaaaaaa
wysokie filtry stosuje się tylko latem

Gość ja nie stosuję bo są tłuste
a ja mam tłustą cerę i nie nadają się pod makijaż. Pracuję w mediach, widuję się dziennie z wieloma osobami, muszę wyglądać dobrze i nie wyobrażam sobie smarowania się takim tłustym kremem w dużej ilości i jeszcze na to makijaż:O No niestety.

A ja stosuję. Jest tłusty, ale kładę na to puder sypki i się nie świecę jakoś bardziej niż po innym zwykłym kremie.

Gość laaaaaaaaaaaaaaaaaa
takie filtry przecież zatykają skórę, ona nie oddycha

Gość są też
wysokie filtry dla skóry mieszanej i tłustej, np SVR. Poza tym są osoby, które MUSZĄ stosować blokery przez cały rok

Gość są też
i jeszcze BIODERMA

Gość są też
A poza tym większość dobrych kremów posiada w składzie filtry UV, tyle że niskie od 5 do 7, np VICHY. I to bzdura,że filtry stosuję się tylko latem

Gość są też
*stosuje

Gość laaaaaaaaaaaaaaaaaa
może i bzdura,że stosuje się tylko latem ale po co jesienią stosować filtr 50-60? Czy one rzeczywiście opóźniają zmarszczki?

Gość są też
jesienią i zimą wystarczą 15 lub 20, no chyba,że ktoś wyjeżdża na narty :-)

Gość są też
istnieje tzw. fotostarzenie skóry-przed nim chronią filtry. Wystarczy spojrzeć na osoby, które uwielbiają się prażyć na słońcu. Ich pomarszczone twarze mówią same za siebie

Gość vipka22
Ja odradzam stosowanie filtrow przez caly rok. Cera do ktorej dochodzi 0 slonca robi sie bardzo brzydka, niejednolita, sklonna do przebarwien, liszajow . Wystarczy, ze raz sie nie posmarujesz i juz masz ja zaczerwieniona. Pisze na podstawie wlasnych doswiadczen i wiem jedno, nigdy wiecej czegos takiego sobie nie zafunduje.

Gość vipka22
Jeszcze jedno, tak naprawde nikt nie wie jaki wplyw maja filtry na skore. Wysokie filtry sa na rynku od niedawna, wiec dopiero za 10/20 lat bedzie mozna sie wypowiedziec czy sa skuteczne. Jestem za tym, aby latem uzywac wysokich filtrow, w ciagu roku wtedy kiedy wiemy, ze bedziemy caly dzien na powietrzu, ale stosowac je codziennie kiedy i tak wiekszosc dnia spedzamy w budynkach nie ma sensu i moga bardziej zaszkodzic niz pomoc.

Gość stosuje tylko nad morzem
albo w górach, w miescie jest tak wysokie zanieczyszczenie, zei tak słonce nie dochodzi( mieszam w 3miescie, a jestem blada, wystarczy pol godziny nad morzem, zaraz mnie lapie)

Gość laaaaaaaaaaaaaaaaaa
naprawdę dziwię się tym dziewczynom, które przez cały rok stosują filtry powyżej 50, żeby nie mieć zmarszczek. Kremy te nie odżywiają skóry tylko ja zakrywają- ona nie oddycha i później na to jeszcze podkład, puder, czyli na twarzy mają maskę