Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kari761

zespólł kartagenera????

Polecane posty

Czy znacie kogokolwiek z tą dolegliwością - tzn. zespołem kartagenera lub inaczej zespołem nieruchomych rzęsek dodatkowo z całkowitym przełożeniem trzewi, chodzi mi o kobietę taką, która z w/w dolegliwosciami zaszła w ciążę>?????? Bardzo proszę o pomoc!!!!

Z medycznego punktu widzenia kobieta z tym zespołem moze zajsc w ciązę, mężczyźni z tym są niepłodni. Jednak dziecko może być chore, pojawia sie problem czy robic badania genetyczne w kierunku przelożenia trzewi u dziecka. No i na pewno będzie ono nosicielem jeśli nawet nie będzie chore.

Jestem wdzięczna za odpowiedź.....a dlaczego szukam odpowiedzi???....bo już dwa lata starań...szykuję się do invitro i zdania lekarzy są podzielone....a mianowice moją niepłodność upatrują w zespole kartagenera!!!! Skąd powiedz proszę, masz takie wiadomości????? dziękuję z góry za odpowiedż!!!!!

Gość anemonek
witaj. jestem osobą z całkowitym przełożeniem trzewi. mam dwoch dorodnych i zdrowych synów... nie miałam klopotów z zajściem w ciązę i żądnych komplikacji. powodzenia. i proszę o kontakt...bo jeszcze nie spotkałam się z lekarzem,który miałby taki SZCZEGÓLNY PRZYPADEK..pozdrawiam

Gość anemonek