Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zupkowa mama małej zosi

Lekarze dla kasy-krew mnie zalewa.

Polecane posty

Gość Zupkowa mama małej zosi

Jestem tak wściekłam że nie wiem czy są słowa które to opiszą. Wczoraj w szkole mój syn miał gorączke,38,7.W domu dostał leki i było oki.Nie był apatyczny,marudny czy senny.Brak kaszlu,brak kataru...kompletnie nic.Pomyślałam,że to może przejściowe lub zaczyna się coś typu grypa itp.W nocy budzi mnie krzyk,lece do syna a ten zalany łzami.Że boli i boli,mamo ratuj.Bolał go mocno brzuch,miał biegunkę i goraczke.Poszedł do toalety,dostał leki i poszedł spać.Rano wstaje gorączka(juz wyciagnełam karte do lekarza) i pojechaliśmy.A ta..........mądra jak sie pózniej okazało zbadała syna,oklepała pomacała i kazała jechać do szpitala bo to wyrostek.Przestraszyłam sie nie na żarty.Pojechalismy a tam 3 bite godziny pod kilkoma gabinetami,USG itp.....nic.Juz po wszystkich badaniach jeszcze była wizyta u szpitalnego pediatry(tak na wszelki wypadek co by zasięgnąć porady innego lekarza) i ten do mnie po badaniu syna tak.............."co za lekarz badał Pani syna,przecież on ma angine.po co te badania,przeciez nalot na gardle tego kolory(itp) to tylko dla anginy"......Myślałam,że wsiąde w auto i wjade w gabinet "wspaniałego lekarza pediatry".Jak lekarz może sie tak pomylić?Powiedzcie mi.Przecież to nie był dzień czy dwa żeby angina mogła sie rozwinąć.Co mam teraz zrobić?Lekarz z szpitala sugeruje rozmowa z lekarzem pierwszego kontaktu i delikatne zwrócenie mu uwagi.DELIKATNE???

Gość zazwyczaj tak jest niestety
mąż zanim przeszedł do mojej przychodni chodził do jednej babki, która nawet na weterynarza się nie nadaje. Np mąż ma alergie i mówi jej, że zyrtec już nie pomaga, na co ona: tak ma pan alergie, i zaleca zertec...... Mówię tu o lekarzu rodzinnym dla dorosłych, ale -prawdziwy problem to taki, że konowałów spotyka się także wśród pediatrów. :-/ Idzie się załamać! PS. Dodam, że mąż nie miał alergii tylko zapalenia oskrzeli, dostawał w szpitalu zastrzyki i po kilku miesiącach udręk wyzdrowiał. :/