Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ma lin ka

Waga w ciąży

Polecane posty

Gość Ma lin ka

Witam wszystkich. Mam na imię Ania. Obecnie jestm w siódmym miesiącu ciąży. Na początku ważyłam 72 kg (pozostałości po pierwszym dziecku, które ma już 2,5 roczku) a teraz mam 92. Coś strasznego. Najgorsze jest to że zaczynam załamywać się psychicznie. Tłumaczę sobie, że po urodzeniu muszę się za siebie wziąć i schudnąć, ale nic z tego, to nie pomaga. Nie wiem, jak mam sobie pomóc. Mam pełno kompleksów, nie umiem cieszyć się z rosnącego brzuszka, odsuwam się od męża. Poradźcie mi coś...

Gość pul-pecik
Ja zaszłam w ciążę przy 85 kg. Teraz jestem w 22 tygodniu ciąży i mam 81 kg. Jeść mi się nie chce. A jak już jem to nic tylko jabłka i rzodkiewkę, bym jadła. Na mięso i słodycze nie mogę patrzeć. Lekarz na mnie wrzeszczy, że się odchudzam a ja jak Boga kocham jem wszytko na co mam ochotę. Z tym, że ochotę mam na warzywa i owoce... wcinam sałatki jak kiedyś chipsy. Nie przejmuj się. Będziesz gubić jak zaczniesz karmić.

Gość ma lin ka
dziś jadę do lekarza. To 30 tydzień. Strasznie się boję. najbardziej o ten moment, jak stanę na wadze. Koszmar jakiś. Z tym moim karmieniem to nie wiem, jak będzie, bo jestem w trakcie studiów. Nie dam rady wozić dziecka 45 km na uczelnie w środku zimy... Najgorzej jak będzie butelka... przy karmieniu tak się chdnie? Pierwszego dziecka nie karmiłam, bo nie miałam pokarmu.

Gość wrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
nie martw się- ciąża swoje waży (: pępowina, łożysko, krew, macica, dziecko, wody płodowe, twoja zwiększna ilośc krwi, zatrzymująca się woda w organiżmie. wszystko waży. Ja po tygodniu od porodu zrzuciłam 10 kg. nie martw się (:

Gość zosia samosia25
Przy karmieniu sie bardzo chudnie,dziecko wyciaga z ciebie tluszcz.Japo 2 miesiacach karmienia doszlam do wagi sprzed ciazy.Ludzie na ulicy mnie nie poznawali i mowili -O boze jak ty sie odchudzilas.A ja jadlam duzo i caly czas karmilam az do 10 miesiaca.I teraz znowu przytylam :(

Gość zosia samosia25
W cizy przytylam 18 kg i wygladalam jak balon.

Gość Urodzisz to będziesz mysleć
o dodatkowych kg teraz skup sie na zdrowym odżywianiu jedz dużo warzyw owoców wysokogatunkowego miesa no i oczywiscie rybki jedyne co ogranicz to słodycze

Gość ma lin ka
No tak... moja waga już pokazuje 95. tzn u lekarza tak pokazuje bo moja w domu trochę mniej... Albo będę jeździć do niego z moją wagą, albo moja jest walnięta i musze sobie kupić nową... Właśnie się dowiedziałam, że w czerwcu mam ślub przyjaciela i strasznie się boję, że do tego czasu nie dam rady schudnąć. W dodatku dobija mnie patrzenie na moją mamę, która w wieku 50 lat ma figurkę jak marzenie... Chyba po prostu jej zazdroszczę... Jakie znacie jeszcze sposoby na szybkie schudnięcie po porodzie? Dużo w ciąży tyłyście?

Gość w tej kwesti jestem
doswiadczona, malinko chcesz schudnąc po porodzie tak ? Ja od 3 lat stosuje diete nielączenia, nie jest to dieta cud czy inne gowna jest to dieta ktora pozwala nam racjonalnie sie odzywiac, zawiera wszelkiego rodzaju witaminy i inne niezbedne a zdrowe skladniki. Bylam na tej diecie calą ciąże i teraz tez a karmie piersią. Dieta jest jak najbardziej skuteczna i zdrowa nie ma zadnych przeciwskazan do stosowania jej w ciazy i po niej. Powtarzam nie jest to zadna super odchudzająca dieta nie chudniesz na niej krytycznie organizm dostaje wszystko to co potrzebuje. Ja osobiscie konsultowalam z lekarzami ten sposob odzywiania i kazdy lekarz go chwalil mowic mi ze zdrowy i ogolnie dobry pomysl na diety. Moja siostra i kuzynka rowniez te diete stosują efekt taki ze w ciazy przytylysmy po 8 kg dzieci ważyly kolo 4kg moj syn 4,1 kg a reszta to wody itd. Po wyjsciu ze szpitala wazylam tyle samo co przed ciążą i nic wiecej nie schudlam - dzis waze 55 kg czyli tyle ile wazylam rok temu. Jak przeszlam na diete wazylam 75 kg po ok pol roku waga zatrzymala sie na 60 kg pozniej na 55 i tak jest do dzis. jesli chcesz podam ci np link do tematu z ktorego czerpie wiele cieklawych pomyslow jesli chodzi o te diete. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3748974&start=60

Gość ma lin ka
Znam tę dietę. Fakt, polega na zdrowym odżywianiu, ale ja potrzebuję czegoś co pozwoli mi szybciej zgubić mój tłuszczyk. Nie wiem, co jest ze mną nie tak. Ostatnio nawet nie umiem cieszyć się tym maleństwem, tylko patrzę w lusterko, czy mi bardzo twarz przytyła i reszta.... Są dni, że czuje się szczęśliwa i te moje fałdy mnie nie przerażają, tłumaczę sobie, że będą miała synka i najważniejsze, żeby był zdrowy, sobą zajmę się później. Ale czasami to nie chce mi się z łóżka wstać, a jak spojrzę na siebie to chce mi się płakać przez dwa dni. Nie mogę się przyzwyczaić do tego mojego olbrzymiego ciała.

Gość wertyuiop
jak to cię pocieszy, to ja przed drugą ciążą ważyłam 73 a do porodu szłam mająć 100. Wzięłam się ostro za siebie i teraz ważę 71 kg. Nie załamuj się:)

Gość dziewczyny prawda jest taka
malinko szybko tracąć kg jeszcze szybciej je na nowo z nawiązką przybierzesz. Problem tkwi wlasnie w tym ze zadna dieta cud nie jest skuteczna = najwazniejsze jest racjonalne odzywianie, regularne posilki cwiczenia czy dlugie spacery i do tego np pas neoprenowy. To da ci gwarancje sukcesu a nie dieta cuuuuddddd a dieta nielączenia jest dobrym pomyslem na zywienie calej rodziny

Gość paczu sioo
Malinka... ja waze 103 kg w chwili obecnej jestem w 5 mscu ciazy... moj ginekolog kaze mi zdrowow ale rosadnie sie odzywiac... Nie przejmuje sie... przed ciaza wazylam 95 kg... Ci Ginekolodzy sa walnieci moja siostra jak dla mnie drobina wazyla przed ciaza 60 kg...a teraz 65 w 6 mies....i lekarz kze jej ograniczac jedzenie!!!w trosce o dziecko...65 kg: no prosze... ja nie wiem co sie dzieje??:>

Gość ma lin ka
To faktycznie jakiś walnięty ten ginekolog.. czy możecie mi coś napisać na temat tego pasa neoprenowego? Pierwszy raz o nim słyszę.

prosze to na temat pasa http://www.allegro.pl/item466787422_neoprenowy_pas_odchudzajacy_gym_max_25cm_szer.html ja tez takie mam ale polecam wlasnie te szersze czyli powyzej 25 cm i troszke drozsze są o wiele bardziej wytrzymale i skuteczne. Ja za swoj placilam ok 40 zl nosze go codziennie od rana do wieczora efekt taki ze w ciagu trzech tyg 13 cm mniej w obwodzie pasa skora bardziej jedrna i ogolnie super.

Gość vinnylly
Ale tu nic nie pisze,ze mozna go stosowac po ciazy:(??????w dodatku jak karmie piersia.. on tylko jest odchudzajacy?

Gość ma lin ka
może warto spróbować, zresztą ja na pewno wszystkiego spróbuje :) a ile tyłyście w ciąży?

dziewczyny pas mozna z powodzeniem stosowac po ciąży nie jest to napisane akurat na tej aukcji ale ogolnie mozna a nawet trzeba go stosowac jedyne co to nie stwosowac po CC na ciecią cesarskie sa inne pasy , karmienie piersią nie ma wplywu na noszenie pasa . Pas jest po to by wygrzewac konkretne miejsca na ciele a to prowadzi do redukcji tlusczu i cellulitu oraz ujedrnia skore ale powtarzam nalezy nosic go regularnie.

Gość vinnylly
Ja przytylam ogolnie tylko 9 kg... wazylam 75 jak rodzilam.. odrazu 8 klg w dół przy porodzie...teraz waze 62 ale chcialabym upragnione 55:(

Gość mama9
Mam dokladnie taki sam ale niestety nie zdazylam go wyprobowac bo zaszlam w ciaze. Widzialam jak babka na aerobiku miala taki sam,urodzila trzecie dziecko,nosila ten pas na te cwiczenia,nie wiem czy go uzywala tez w domu. Ponoc efekt daje taki pas a jeszcze lepszy efekt bedzie zanim zalozymy pas owiniemy sie folia spozywcza co powoduje szybsze spalanie tkanki tluszczowej. Ja napewno w taki pas wskocze zaraz po okresie pologowym.

Gość ma lin ka
w takim razie już się nie mogę doczekać kiedy urodzę.. ;) Dziewczyny a znacie może coś na tłuszczyk na udach?

Gość ma lin ka
Dziś od rana wcinam pomidory... Jakoś mnie tak naszło.. A maluch kręci mi się w brzuchu, że ho ho :) Mam wrażenie, że zaraz mi żebro wypchnie.. Ciekawe, czy też będzie taki żywiołowy jak już się urodzi...Pewnie da mi nieźle w kość. Ale może wtedy szybciej bym schudła.. Gadam brednie, co?

Gość ma lin ka
Dziewczyny a miałyście roztępy w ciąży? jak sobie z nimi radzić? ja po pierwszej dostałam na biodrach i z tyłu na nogach. I jeszcze po bokach piersi, całe szczęście, że nie z przodu :) Ale i tak tego sporo. Najbardziej mnie denerwują te z tyłu na nogach, bo dochodzą aż pod kolana i obawiam się, że będą widoczne przy krótszej spódnicy. Koszmar. I wcale nie są takie małe. macie jakieś sposoby?

Gość ma lin ka
Dziewczyny, poradźcie mi coś...

Gość ma lin ka
Nikt mi nie pomoże??

Gość Ciąża swoje waży
dobre sobie, ale nie więcej niz 10 czy 12 kg, a tu dziewczyny roztyły się do 20-tu kilku kilogramów. Jak Wy sie poruszacie? Przytyłam 12 za całą ciążę, a juz przy 10 kg było mi ciężko dupę podnosic np. po schodach.

a ja w jednej i drugiej przytyłam ponad 20kg, 10 spadło zaraz przy porodzie, 5 w ciągu następnego miesiąca i reszty pozbyłam się też. Karm piersią, odstaw smażone już dziś, a słodycze funduj sobie raz w tygodniu, ale bez przesady, i uwaga ZIELONA CHERBATA- cuda potrafi zdziałać , całą ciążę piłam - córa ważyła 4180, a synuś 4050. Szczęśliwego rozwiązania życzę , acha ćwicz póżniej z maluszkiem brzuszki to pasa nie będziesz potrzebować :)

Gość ma lin ka
Mi jest już strasznie ciężko i boli mnie kręgosłup. Ale to wszystko pewnie przez te kilogramy. Chciałabym już urodzić. Na razie jestem na początku ósmego miesiąca i zaczynam powoli kompletować wyprawke dla małego. Doszliśmy z mężem do porozumienia i synek będzie miał na imię Miłosz. Córeczkę mam Julię.