Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lusia.

pytanie do katolików.

Polecane posty

Gość lusia.

czy wedlug was przytulanie sie z chlopakiem+ uczucie podniecenia to grzech??

Hahaha... :o Jak można być takim idiotą? Czy ten ciemnogród w Polsce nigdy się nie skończy przez takich właśnie przedstawicieli psychicznie zepsutej młodzieży polskiej?

Gość bmv7
wydaje mi sie ze do 18 lat tak a po tem chyba nie trzeba sie z tego wyspowiadac

Gość bmv7
kurcze ale to dziwna sprawa bo za hormony przeciez nie mozna odpowiadac

Gość lusia.
ahaaa dzieki, ja mam dylemat bo niby nic nie zaszlo bylismy w ubraniach nie calowalismy sie poprostu sie przytulalismyi moja bluzka poszla troche do gory(troche) .. no i uczucie podniecenia.

Właśnie chyba wiek nie ma nic do rzeczy, chyba wg KK pożądanie mężczyzny, który nie jest Twoim mężem to grzech... Ale na to pożądanie chyba nie masz wpływu,więc nie jest to świadome i dobrowolne grzeszenie. Popytaj może gdzie indziej

lusia rodzice wyrządzili ci wielką krzywdę psychiczną czyniąc cię niewolnikiem sumienia. Masz wypaczone poczucie wartości, bo jak to w ogóle może być grzechem? I teraz pójdziesz się jeszcze wyspowiadać z tego księdzu który wali sobie konia pod takie historie. Żałosne.

Gość lusia.
to ja juz sama nie wiem;(

Gość lusia a ile masz lat
dziecko drogie? wiesz co tak na prawdę mówi kk? że twój chłopak dopóki nie jesteście małżeństwem powinien być dla ciebie tak jak brat lub kuzyn, tzn wasze relacje nie powinny być inne niż relacje z bratem....tyle tylko że ja mam na to własne zdanie, a to jest dla mnie conajmniej śmieszne...a wierząca jestem...kk za bardzo miesza się w sprawy ludzkiej seksualności, ot co:)

Napewno jest to grzech, tak mówi moja ciotka, kóra jest bigotką i wielbi Rydzyka. Brak mi słów na tego typu pytania. Kompletny kretyznim. Bóg chce żebyś była szczęśliwa, a nie żebyś miała wyrzuty sumienia. A z resztą jak już mówimy o wierze, to spowiedź jest tylko dla ludzi, oni to wymyślili. Jeśli spowiadasz sie, to robisz to dla siebie, a nie dla Boga.

lusia tak btw założe się ze masz góra 14 lat i jeszcze niewiele wiesz o tym świecie, bo dorosła kobita nie miałaby takich dylematów......matko gdybym się tak chciała nad wszystkim zastanawiać co w związku damsko-męskim jest grzechem to bym do was z czubkolandii pisała:)

Gość ogórkową
ja moga to być relacje jak z bratem?? przeciez brata kochasz w inny sposób niż męża... ja pierdziele... lenka - poszukaj ksiedza z prawdziwego zdarzenia, a nie pierwszego lepszego, który tylko puka w konfesjonał... takiego, który rozmawia z ludzmi, prawdziwego - on pomoże Ci rozwaić wątpliwości

oj lubi nasz kościół lubi nadinterpretować VI przykazanie....relacje jak z bratem - tak tak - tak powinno wg kk być, właśnie o to chodzi że nie możesz nikogo pożądac przed ślubem, tylko problem polega na tym że ślub to nie jest 'wielki wybuch' i wtedy się ludzie dopiero zaczynają pożądać i poznawać seksualnie, tylko musi do cholery wcześniej byc jakas chemia, skąd ja mam wiedzieć że to mój chłopak a nie kolega np. Jeszcze kiedyś słyszałam od księdza że chłopak i dziewczyna nie powinni zostawać sami jakimkolwiek pomieszczeniu, żeby nie kusic taksamo jakniepowienni chodzić sami na randki...............czasem zastanawiam sie na jakim świecie ja żyję

ja proponuję nosić takie papierowe torby na głowie (wiecie takie ekologiczne z szarego papieru można je dostać czasem w niektórych supermarketach), dzieci mogły by je dostawać na urodziny np z okazji 1szej komunii....i ściągalibyśmy je dopiero przed ołtarzem w dniu ślubu. Można byłoby je jakoś ładnie oznobić co by do sukni pasowały. wtedy będzie większy efekt zaskoczenia i dopiero będziemy się poznawać po ślubie. No i o grzechu nie ma mowy bo jak tu się nawet z taką torbą całować. Będzie super mówię wam! Zawsze wiedziałam że jestem genialna - muszę to opatentowac:):)

to, coś z księdzem nie tak było. Pewnie sam kiedyś zamknął się w pomieszczeniu, i miał ochotę na seks z nieznajomą. 50% ( a moze teraz wiecej) księży chodzi/jeździ do burdelu, tak nawet przed wojną było, tylko o tym sie nie mówiło. Takim o to sposobem, księża bezczeszczą Kościół.

mój ojciec sie wykoleił - ile masz lat, czym się zajmujesz i przyznaj z ręką na sercu przecież to forum anonimowe ze sam też nigdy nie pocałowałeś dziewczyny (chlopaka - bo nie wiem jakiej jesteś płci) namiętnie albo się nie kochałeś, albo zamierzasz czekać do ślubu i zero antykoncepcji......ok?

Gość ogórkową
wszystko zależy od interpretacji pojęcia "cudzołożyć"

no dokładnie - zgadzam się z ogórkową, to tak jak wiersz co się na wszelaki sposób interpretuje żeby dość mniej więcej do tego co autor miał na myśli - dla mnie nie cudzołóż znaczy nie zdradzaj - ani mniej a nie więcej