Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość avent2

nadmiar pokarmu..nawał mleczny

Polecane posty

Gość avent2
:(

Gość avent2

Gość Vicka
a to taki rodzaj fetyszu? Bo co może pociągać aż tak w jakimś jedzeniu? I chcesz prosto z cycka czy wolisz ze szklanki>? :-P

Gość avent2
wiesz..że szklanki to pije codziennie(ale tylko herbate i kawe:) ..oczywiscie chcial bym sprobować takiego cieplego prosto z piersi:) ...przynajmniej miał bym pewność że to jest to o co mi chodzi:) ..pozdrawiam

Gość avent2

Gość mama2 synkow
Chyba tu nie znajdziesz ,ale dzielny z ciebie facet :)

Gość avent2
..hmmm...a może jednak znajde odważną kobiete ..pozdrawiam:)

Gość Binas
Nie sądzę, żeby spełniona matka i żona spotkała się z Tobą-obcym mężczyzną, żebyś mógł possać jej sutek :-) No, chyba, że za to płacisz... No cóż, życzę powodzenia - każdy z nas ma marzenia :-)

Gość avent2
,,szukajcie a znajdziecie"..... dopoki zyje mam nadzieje :) pozdrawiam :)

Gość avent2
...a jak trzeba bedzie zaplacić to tez nie widze w tym problemu,..są kobiety ktore mają nadmiar pokarmu i na takie licze

Gość AlicjaWonderland
Mam zawsze troche mleka w piersiach, uwielbiam gdy ktos ssa, piesci moje piersi...mleko samo pojawilo sie, przez stymulacje. A skad jestes Avent? ;)

Gość no pisal ze slask nie daleko k
atowic:-O

Gość avent2
..moje poszukiwania kobiety majacej mleko w piersiach jest oczywiscie ciągle aktualne,...długo nikt sie nie odzywał i pomyslałem że i tak nic nie wskoram na tym forum,,,ale zobaczymy mieszkam na gornym sląsku.... pozdsrawiam karmiace mamusie:)

Gość mrauuuuuuuuuu
o kurcze marze o takim spotkaniu....jestem w 7 miesiacu wiec moze sie za jakis czas spotkamy...tez gorny slask:)

Gość -z-oz
poszukaj takich z niedostatkiem :) częste przystawianie "dziecka" pobudza laktację... na drodze mlecznej frustracji łatwiej o takie poświęcenia :)

Gość avent2
..i chyba klapa z tego szukania....:( ..ale wlasnie czytałem artykul o laktacji indukowanej...jest to dobry i skuteczny sposob my kobieta miała większe i jęrne piersi,. ..jeżeli jest chetna to polecam sie :)

Gość avent2
...tyle czasu tu zagladam i nic:(

Gość vonnoel
..no i nadal nici :(

Gość avent2
...?

Gość kjnvedfvedvnlgrfg
cycecycecycecycecycecycecycecycecycecycecycecycecycecycecycecycecycecycecycecycecycecycecycecyce

Gość JonatanJustus
Istnieją dwa rodzaje stymulacji: 1. Hormonalna - przyjmowanie hormonów lub ich analogów. 2. Mechaniczna - odpowiedni masaż piersi oraz ssanie. Środki hormonalne należy przyjmować pod opieką lekarza. Metoda hormonalna daje pozytywne efekty, które nie są jednak stałe. Podtrzymanie efektów wymagałoby permanentnego przyjmowania hormonów. Metoda hormonalna może nieść ze sobą ryzyko wystąpienia poważnych konsekwencji zdrowotnych. Zaburzenie równowagi hormonalnej może nawet doprowadzić, do... zmniejszenia się rozmiaru piersi. Często "pigułki na powiększanie piersi" nie posiadają nawet odpowiednich atestów i akredytacji medycznej. Należy ostrożnie rozważać ich stosowanie. Metoda mechaniczna indukowania laktacji jest całkowicie naturalna. Jest często stosowana przez matki, które mają adoptować niemowlęta i pragną je karmić piersią. Jest to metoda pozwalająca na kontrolę poziomu laktacji, ponieważ ilość mleka produkowanego przez piersi jest proporcjonalna do zapotrzebowania, czyli do poziomu stymulacji. Pozwala to na "wyhodowanie" dużych piersi, a następnie na utrzymanie minimalnego poziomu laktacji, wymaganego do zachowania ich pożądanego rozmiaru. Pierwsze efekty pojawiają się już po kilku dniach, a laktacja może wystąpić w ciągu 1-4 tygodnia od rozpoczęcia stymulacji. Wywołanie laktacji wymaga systematyczności i cierpliwości. Należy zaopatrzyć się w krem do nawilżania skóry piersi oraz laktator lub pompkę próżniową. Stymulację piersi laktatorem lub pompką należy wykonywać 5-6 razy dziennie, nie dłużej niż 30 minut w każdej sesji. Jeżeli masz taką możliwość, postaraj się namówić Twojego partnera, aby ssał Twoje piersi.

Gość krowaaaaamleczna
buuuubuuuu

Gość muuuuuu.
Krowy

Gość pipegal
i co dalej?

Gość skipi
nawaly mleka mam. pomocy! Kto wyssa???

Gość jurekszukamleka
szukam

Gość JJjulllijka
pytałam znajomej doradczyni laktacyjnej, ktora ostatnio zajmuje sie tematykqa laktacji u mam adopcyjnych, oto co mi napisala: U mam adopcyjnych mozemy wywołać: "1. Indukcję laktacji (wywoływanie laktacji, gdy kobieta nigdy nie była nawet w ciąży; jeśli była w ciąży to to jest relaktacja- relaktacja jest łatwiejsza do osiągnięcia, laktacja się zaczyna już w okresie ciąży) można wspomagać lekami, ale nie są to hormony; nie jestem na bieżąco, bo nie jestem lekarzem- mogę jutro sprawdzić, upewnić się; zresztą można ją wywoływać właśnie BEZ LEKÓW- z równą skutecznąścią; wręcz odchodzi się od stosowania leków w celu wywołania laktacji, ponieważ niosą ze sobą sporo skutków ubocznych; a jeśli się je podaje, to w celu oddziaływania właśnie bardziej na psychikę kobiety (wiadomo: niektórzy ludzie nie uwierzą, jak sobie nie łykną, że coś może się z nimi dziać bez udziału medycyny); 2. Błędem jest założenie, że indukcja laktacji czy relaktacja jest nienaturalna (podkr kukułki): występuje to zarówno wśród prostych ludów, w dawnych czasach tak karmiono niemowlę, gdy zmarła matka; niemowlątko mogła wówczas wykarmić ciocia, babcia, kuzynka- z jak najlepszymi efektami; występuje to też w świecie przyrody, np. u psowatych; tylko dominujące wilczyce rodzą młode, pozostałe opiekują się nimi i właśnie karmią je; zobacz jakie to jest częste zjawisko: zajrzyj do mojego wątku "Ciekawostka przyrodnicza". Opisałam tam zachowanie mojej suczki w przekonaniu jakie to dziwo, a się okazuje jak czsto suczki się same zgłaszają do karmienia różnych stworzeń uznanych za "ze swojego stada". Tak więc i indukcja laktacji, i relaktacja jest jak najbardziej naturalna. Jak najbardziej naturalna jest chęć wykarmienia dziecka piersią, zwłaszcza dziecka, które chce się by było "swoje, jak swoje", co się dzieje w przypadku adopcji. I w takiej sytuacji jest to ważne i dla dziecka, i dla mamy."