Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość princessa maxi

Karmienie noworodka po urodzeniu

Polecane posty

Gość princessa maxi

Witajcie! mam pytanie czy noworodka zaraz po urodzeniu trzeba karmic tylko piersia( badz mlekiem zastepczym) ?? To starcza? nie trzeba go dopajac np woda z atestem... lub herbatka dla maluszków??? To moja pierwsza ciąża i jestem kompletnie zielona... może ktoś mi wyjasnic;)?

Gość princessa maxi
hymmm.... pomoże mi ktos?

Gość dawidawa
mi sie wydaje, ze sie podaje jeszcze jakies herbatki np na kolke. Zapytaj pediatry, albo poloznej ktora do Ciebie pewnie przychodzi

Gość princessa maxi
Dziekuje Ci bardzo.. wyszłam ze szpitala dop wczoraj... lekarz po obchodzie zniknał...:/... wypis dal mi jakis polozny który kazła karmic ok 7 razy dziennie mlekiem.... polska słuzba zdrowia/ z malenstwem wszystko ok...ale z mezem jestesmy zieloni czy mleko stracza;)

Gość Keuschki
Jak piersia to zadnego dopajania nie potrzeba, jak mlekiem mod. to herbatki ziolowe ale najwczesniej po tygodniu zycia

Nie trzeba niczym dokarmiac,a jesli nie ma koleczek nie jest konieczne podawanie zadnych herbatek.Ja pierwsze dziecko karmilam tylko piersia do 4 miesiaca,potem weszly owoce,obiadki ale to dopiero pòzniej.

Gość princessa maxi
Dziekuje Wam bardzo:)

Gość to znaczy ze ma
nie musisz dopajać jesli karmisz piersią. chyba że mlekiem modyfikowanym to wtedy trzeba.

Gość mozesz dopajac
woda z glukoza lub samą (woda przegotowana ), herbatka z kopry wloskiego jest doopiero po 1 tygoniu zycia . jesli karmisz piersia nie musisz dopajac no chyba ze jest gorąco , lecz teraz mamy listopad a to miesiac ktory do cieplych nie nalezy .no chyba ze w domu masz bardzo cieplo i jest duszo i wtedy dopajaj . jednak radze ci zebys w domu miala max 24 st . i czesto wietrz pokoj dziecka zeby mialao swieze powietrze . ( na czas wietrzenia dzidzie zabierz do innego pokoju ) . jezeli nie chcesz karmic piersia to oczywiscie mozesz zaczac karmic mlekiem modyfikowanym .. jednak radzilabym zebys przez pierswszy miesiac karmila tylko piersia - tak bedzie lepiej dla dzidzi .a pozniej stopniowo zacznij karmic modyfikowanym jesli taka podjemisz decyzje . ' pytasz sie czy karminie piersia wystarcza ?tak , tylko na poczaktu moga byc pewne trudnosci .