Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xyzyxyz

Nie chcę mieć dzieci a mój partner chce

Polecane posty

Gość xyzyxyz

Mam 27 lat, mój chłopak 29, mieszkamy razem od 3 miesięcy i on coraz częściej mówi o ślubie oraz o tym że chciałby mieć dzieci... np. pyta co jakiś czas czy chciałabym miec z nim dzieci albo gdy wychodzimy od znajomych którym niedawno urodziła się córeczka, którą on za kazdym razem chce potrzymać na rękach gdy u nich jesteśmy,,,, to po powrocie cały czas tylko o tym mówi. Ja zawsze szybko zmieniam temat lub mówię mu że sama jeszcze czuje sie jak dziecko więc jedno mu powinno wystarczyć :) a prawda jest taka że ja nie chcę mieć dzieci, przynajmniej napewno nie w ciągu nabliższych 3-4 lat. Chcę po prostu spędzać czas z moim chłopakiem a nie mieć dodatkowe obowiązki.... nie mówiąc już o tym że nie wyobrażam sobie bycia w ciąży przez 9 miesięcy i porodu. Jeżeli już kiedyś będę musiała mieć dziecko to napewno nie zamierzam go sama urodzić, tylko adoptować. Ale póki co nie wiem jak mam w ogóle na ten temat rozmawiać z moim chłopakiem, bo wszystko poza tym właśnie tematem mi odpowiada. Uwielbiam spędzać z nim czas i chcę być z nim do końca życia, ale niekoniecznie muszę już brać ślub... a dzieci to dla mnie odległa przyszłość... Jak mam o tym z nim rozmawiać?

Gość to wlasnie ona
głupia jesteś

Gość
Powiedzieć, że nie chcesz. Znajdź sobie bezpłodnego. Jaki facet chciałby adoptowanego bachora skoro może mieć własne?

Gość powinnas mu lojalnie
powiedziec, ze nie chcesz miec dzieci. Dla wiekszosci ludzi to zyciowa sprawa. Jesli nie chcesz miec teraz, to nie takie wazne - ale jesli w ogole - powinien sie o tym dowiedziec, jesli ma wobec ciebie powazmoejsze plany.

powiedz mu co czujesz, macierzysntwo na sile tylko wzbudzi w Tobie frustracje i niechec do niego...

Gość fruitty
Jak? Badz po prostu szczera. Zapytaj sie go czy chce miec dzieci, jak sobie wyobraza Wasze zycie w ciagu najblizszych 5 lat itp. Potem powiedz dokladnie to, co tu napisalas. Takie sprawy warto sobie wyjasnic.

Gość Brad Pitt adoptował
tyle dzieci i swoje też ma, to czemu jej partner ma nie chciec adoptowac najlepiej z nim o tym porozmawiaj a na razie powiedz ze nie chcesz miec dzieci na dzieci macie jeszcze cale zycie a teraz skoro wolisz sie cieszyc tylko nim to tak rob

Gość ejbisi
Też uważam, że powinnaś mu powiedzieć choć pewnie bedzie to równoznaczne z zakonczeniem zwiazku. Widac ze jemu na tym bardzo zalezy wiec raczej nie zrezygnuje z marzen o dzieciach dla ciebie. Dlatego bardzo dobrze sie zastanow czy na pewno nie chcesz miec dzieci.

Gość to wlasnie ona
pierdolicie jak potłuczeni

Gość Dobrze ze to tylko partner.

Gość jesli mowicie o slubie to
chyba jestescie wobec siebie szczerzy. Dlaczego nie mowisz mu o tak waznym dla siebie i niego problemie?

Gość xyzyxyz
ale właśnie ciężko mi powiedzieć czy za kilka lat się to nie zmieni, czyli czy np. będę chciała mieć dzieci... wiem tylko że w ciągu najbliższych 3 raczej nie chcę... ale macie rację musze w końcu z nim o tym porozmawiać tylko nie rozumiem czemu mu się tak z tym spieszy

Gość fruitty
Powiem jeszcze, ze to, ze Twoj facet mowi o dzieciach, bierze na rece dziecko kolezanki nie oznacza, ze sam koniecznie chce zostac ojcem.

Gość fruitty
Bez przesady, ludzie maja prawo nie wiedziec czy chca miec dzieci. Mozna chciec miec dzieci w przyszlosci i potem ich jednak nie miec, mozna nie chciec miec dzieci i po paru latach zmienic zdanie. Nie ma co kategorycznie oswiadczac, ze nie chce sie miec w zyciu dzieci...

Gość Dobrze ze to tylko partner.
Trzy miesiace.. przeesada!!!!

Gość ejbisi
No to po prostu powiedz mu to co nam ze NA RAZIE nie chcesz miec dzieci a co potem to zobaczysz. Jak kocha to zrozumie ;)

Gość xyzyxyz
dzięki fruitty, zgadza się nie wiadomo co będzie kiedyś... mój problem w tej chwili jest taki że nie wiem co mam mówić gdy on zaczyna rozmowę o dzieciach... bo ja zazwyczaj nie podejmuję tej rozmowy tylko odpowiadam wymijająco lub od razu zmieniam temat

Gość ale tak czy inaczej powinnas
mu powiedziec o swoich watpliwosciach, bo jesli po slubie zdecydujesz nie miec dzieci i go ta decyzją zaskoczysz, to moze byc niestety koniec zwiazku

Gość xyzyxyz
tak powiem, mam nadzieję że zrozumie

Gość fruitty
Jak jeszcze raz zacznie temat o dzieciach, to powiedz mu wprost, ze zauwazylas, ze czesto podejmuje ten temat i czy jest jakas tego przyczyna.

Gość xyzyxyz
razem jesteśmy prawie rok, postanowiliśmy zamieszkać razem żeby właśnie sprawdzić jak będzie wyglądało życie razem itd... i póki co jest super... nie wyobrażam sobie życia bez niego

Gość xyzyxyz
tylko że mnie do szczęścia nie jest potrzebny ani ślub ani dzieci...... tzn przeciw ślubowi nic nie mam, ale dzieci to już całkiem inna bajka

Gość
A jeśli wpadniesz perełko, to wyskrobiesz czy oddasz do adopcji?

Gość co za ohyda z niego
nie twoj interes idiotko co wtedy zrobi, to jej macica i jej sprawa, moze wyskrobac jak zechce a tobie nic do tego zajmj sie wlasna doopa lepiej moze kiedys dotrze do tej twojej zasciankowej mozgownicy ze nie kazda kobieta chce sie od razu mnozyc