Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

x--krystian--x

Mam problem - Co mam robić ?

Polecane posty

Chodzi o to iż mam 24 lata i chce iść do pracy ale mam bardzo chorą babcie która wymaga opieki non-stop. Babcia nie chodzi i nie mówi czyli porozumiewamy sie za pomocą kartki i ołówka. Niech mi ktoś poradzi co mam robić ? Jak będe w pracy to babci może sie coś stać i wtedy będzie tragedia. Prosze o rady - Co mam zrobić ???

Raczej nie - mam brata i siostre ale oni już pracują - mama nie żyje tato też pracuje - tak że tragedia - a potrzebuje pieniędzy

Gość to czemu to rodzeństwo
Twoje moze pracowac a Ty nie?:/ Bo jesteś młodsza od niech?:/ tze mi powód:/

nie masz jakies super kolezanki/dziewczyny/kuzynki ktora by sie mogla na ten czas zaopiekowac?? np.placilbyc jej 5 lub 4 zlza godzine opieki nad babcia.Jezli chcesz zarabiac zatrudnij kogos do opieki ale wtedy bedziesz musial bulic za to wiec nie wiem czy sie oplaca....albo chodz do pracy tylko na nocne zmiany wtedy kiedy babcia bedzie spala....

Dziewczyny nie mam - kuzynka czy ktoś inny z rodziny raczej też nie wchodzi w gre - a co do pracy w nocy to myślałem o tym tylko że gdy przyjade z pracy to będzie trzeba odespać nocke i nie będe mógł sie babcią zając - Prosze o dalsze rady ponieważ musze coś zrobić tylko nie wiem co ???

ok to napisz z kim mieszkasz oprocz babci?? jezeli mieszkasz z reszta rodziny to czy oni pracuja na zmiany????

Gość Sialalka
idź do pracy i wynajmijcie opiekę do babci, płaćcie całą rodziną po równo, poza tym babcia też ma jakąś swoją kasę na pewno więc składajcie się po równo wszyscy i nie ma tragedii

Gość drumdrum
Zwołaj rodzinkę i niech każdy się dołoży się na płatną pielegniarkę do babci. W końcu babcia nie ma tylko ciebie. wszyscy powinni w jakiś sposób się nią zajmowac, a że nie mogą tego robic "osobiście" więc niech się złożą finansowo.

Gość Niewyspana w pracy siedzę
ja to samo chciałam napisać co Sialalka. Składka na opieke bo dlaczego Ty masz nie zarabiac [pieniedzy zdobywac doświadczenia itd... czy rodzina po śmiercio babci pomoże Ci ze znalezieniem dobrze płatnej pracy? Raczej epwnie nie :/

MadeinFrance - tato brat i siostra pracują na zmiany i byłyby dni kiedy babcia byłaby z kimś innym czyli z bratem czy siostrą. Jeżeli zaś chodzi o opiekunke to rozmawiałem o tym z babcią ale babcia sie krępuje nie chce by ktoś obcy sie nią zajmował tak że to też odpada

Gość drumdrum
to niech twoja rodzinka tobie płaci za opiekę nad babcią. chyba rozumieją że ty pieniądze nie chodujesz sobie w doniczce, a powietrzem się nie najesz! Po prostu usiądźcie razem i rozwiążcie ten problem rozmawiając!

zrzuta rodzinna na wykwalifikowaną pielegniarkę a ty do roboty zarabiać i wypełniac CV

Gość Pomocniczka
A moze poszukaj jakiejs pracy przez internet albo telefon? Albo jakiejs na weekendy? Czy do pracy w domu? Napewno cos znajdziesz. :) :*

to wytlaumacz babci ze niestety musi zaakcepotwac opiekunke bo ty chcesz isc do pracy bo nie masz pieniedzy. twoja babcia to powinna zrozumiec.A tak na dygresji to masz ladnie chamskiego ojca!nie dosc ze sie poswiecasz to w dodatku odmawia zaplaty za to ! cham!

Gość drumdrum
ale co to znaczy wykuczył? czy jesteś przez niego ubezwłasnowolniony? Postaw się! w końcu jesteś facetem! pokaż ze też potrafisz myślec! nikt nie może się tobą w ten sposób wysługiwac! a najlepiej zrób listę rzeczy które ci są potrzebne do normalnej egzystencji i pokaż im. niech zrealizują wszystko co jest w niej zapisane. ty nie masz kasy bo się zajmujesz babcią więc skoro oni czerpią z ciebie taką korzyśc więc niech się zrehabilitują i ułatwią równiez życie tobie.

oanez - Tylko jak pisałem babcia nie chce by ktoś obcy sie nią zajmował - Praca w weekendy raczej odpada ponieważ to znowu oznacza siedzenia w domu przez większość czasu a ja już mam dość siedzenia w domu

Gość drumdrum
babcia nie chce, tato wykluczył, a gdzie jest tu miejsce dla ciebie? człowieku postaw się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jest też druga strona tego medalu ponieważ gdy jużznajde prace to koś mi musi dać kase na dojazdy i na wyrobienie potrzebnych dokumentów i liczyłem ze potrzebowałbym ok. 500 zł - a nikt mi tyle kasy nie da

Gość drumdrum
poproś o zaliczkę. a jak rodzinka nie chce da to poproś ją o pożyczkę. dziwi mnie twoje rozumowanie. zacznij w końcu decydowac sam o sobie, na co ty liczysz? ze znajdzie sie swięty mikołaj da ci fortune i rozwiąże twoje problemy???? musisz się usamodzielnic bo wnioskuję że jak do tej pory sam nie podjąłeś samodzielnie żadnej decyczji. ile masz lat? może się mylę?

drumdrum - Chciałbym sie usamodzielnić i poznać fajną dziewczyne ale bardzo przeżyłem śmierć mamy i teraz sie boje że strace jeszcze babcie - Wiem że to kiedyś nastąpi ale boje sie ze gdy będe w pracy i babcia będzie wtedy sama to coś sie jej stanie i nawet wtedy nie będzie miał k to jej pomóc

Gość drumdrum
ja już cie nie rozumię, sam nie wiesz czego chcesz! chcesz iśc do pracy a nie chcesz zostawiac babci samej. albo jedno albo drugie. chyba że uda ci sie znaleźc pracę chałupniczą.

Gość ghjkl
Może opiekunka z PCK,na pare godzin dziennie,to dużo nie kosztuje.Nie musi cały dzień siedzieć.Nakarmiłaby babcie,wykonała jakieś zabiegi pielęgnacyjne.

No właśnie tylko że ja nie chceżeby było albo albo. Cyba będe musiał znaleźć sobie prace tylko na nockach to mi sie wydaje najbardziej rozsądne rozwiązanie

Co zrobic?? Iśc do NFZ i poprosic o opiekę pielęgniarską-proste! Należy się !!!

Gość Bać się
taa twój stary to cham ...masz to po nim..człowieku czego ty chcesz..to jakaś prowokacja? Wszystko na nie .... nie ma rozwiązania ...

Juz pisalam WYTLUMACZ BABCI ZE MUSISZ ISC DO PRACY bo nie masz pieniedzy,przeciez musi to zrozumiec!! jak twoja babcia bedzie zyla jeszcze 10 lat to dalej bedziesz z nia siedzial i sie nia opiekowal???????? zero szkoly,zero pracy???????? twoja babci musi to zaakceptowac ze masz 24lata i chcesz zaczac zarabiac na siebie i zyc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!