Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga1986

Mieszkanie spółdzielcze bądz TBS porady

Polecane posty

Gość aga1986

Witam. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić jak mogę otrzymać mieszkanie ze spółdzielni bądź TBS. Co trzeba zrobić? jakie są formalności? jak to wszystko przebiega? Chciałabym wiedzieć jak wygląda to z praktycznej strony. Pozdrawiam.

Gość chyba chcialas napisac
jak moge KUPIC a nie otrzymac:P

Gość aga1986
Wiem ze trzeba wpłacić 30% wartości mieszkania coś kolo tego. za darmo nic nie ma :D dokładne chodzi mi o to jak to wszystko przebiega.

Gość dsakfvja
nie wiem jak u Ciebie w mieście ale różnica między tbs a spółdzielczym jest zasadnicza i spółdzielcze jest korzystniejsze. Zacznę od tego że kupując tbs to : nie masz pewności czy kiedyś wykupisz je na własność i kiedy przy ewentualnej wyprowadzce dostajesz tylko jakiś procent z wpłaconego wkładu ale masz do wyboru nawet duże mieszkania, a przy spółdzielczym wiesz, ze jak tylko spółdzielnia spłaci kredyt bankowi to wystawia mieszkania na sprzedaż ( ale może to traw nawet 10lat zależy jak długo już spłaca i na jaki czas tren kredyt zaciągnęła) a przy ewentualnej wyprowadzce dostajesz cały wkład plus procent ze spłaconego kredytu z tym, że są maksymalnie 2 pokojowe mieszkania. Ot tyle ode mnie Musisz się dowiedzieć wszystkiego w spółdzielniach jak przyjdziesz z ''prezentem'' to powinny Ci powiedzieć prawdę o korzyściach u Ciebie w mieście.

Gość aga1986
Dzięki za info jutro najlepiej podzwonię po spółdzielniach i tbsach i sie dowiem co i jak. pozdrawiam