Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kąsek

Zakupki dla maleństwa

Polecane posty

Gość Kąsek

Witam wszystkich bardzo serdecznie. W najbliższym czasie wybieram się na zakupki dla swojego maleństwa , które ma przyjść na świat w grudniu, potrzebna mi jest pożądna lista zakupów. Pomożecie ?

Gość Kąsek
Wspomnę,że mam tylko jedne body. . .

a powiedz czy masz jakieś ograniczone środki czy możesz sobie pozwolić tez na wszystkie udogodnienia?

Gość Kąsek
Ograniczonych środków nie mam ALE mebelek do pokoju za 4.000 nie kupię. Mają to być podstawowe zakupki

Gość Kąsek
Liczę bardziej na propozycję który z materacy proponowanych przez sprzedających jest najlepszy (kokos-gryka czy jakiś inny)

Gość Kąsek
🌼🌻 milka czekolada 🌼🌻 zerknęłam na Twoje suwaczki. ŚLICZNIUTKA DZIDZIA :):-)

Gość Kąsek
1.Wózek 2.Łóżeczko materac kołderka poduszka pościel prześcieradło ceratka przewijak 3.Kocyk 4.Ręcznik 5.Wanienka 6.Nożyczki do paznokietek 7.Szczoteczka do włosków 8.Termometr 9.Gruszka do noska O CZYM ZAPOMNIAŁAM ?

ja co do mebelków to ci nie doradzę , bo nigdy żadnych takich specjalnie dla dziecka nie kupowałam. Napiszę ci po prostu co ja kupiłam, bo rodzę w styczniu i już też na zakupach byłam:) - łóżeczko + materacyk najlepiej taki kokos+gryka - wózek głęboki ( może być taki 3 w jednym) - kołderka lub kocyk, który możesz powlec w poszewkę ( nie za ciężki) - przynajmniej 2 zmiany pościeli ( prześcieradło + poszewka na kołderkę) - przydaje się ceratka, którą możesz rozłożyć na materacyk, żeby nie zamókł - ochraniacz na łóżeczko, taki przywiązywany na szczebelkach - wanienka ( na początek może być mała, mniej noszenia jeśli nie będziesz kąpała w łazience) możesz też dokupić sobie stojak do wanny ale ja nie uważam tego za coś niezbędnego - można dokupić przewijak nakładany na łóżeczko lub jeśli chcesz komodę to taka z przewijakiem na wierzchu ( ale to też nie jest niezbędne) - ubranka dla dziecka: 10 szt body, 10 szt śpioszków, 10 szt kaftaników, 2 materiałowe czapeczki, 4 szt pajacyków welurowych, sweterek, kombinezon, 2 pary skarpetek, nie polecam kupowania większej ilości ubranek w najmniejszym rozmiarze, bo dzidzia szybko wyrasta. - podstawowe kosmetyki : oliwka, krem na odparzenia, chusteczki nawilżane do pupy, może być talk, mięciutka szczoteczka do włosów, obcinacz do paznokci, gruszka do noska,waciki, pampersy najmniejszy rozmiar ( nie polecam kupowania kilku paczek, na początek jedna wystarczy) - kilka pieluch tetrowych ( przydają się do wycierania buzi itd.) kurcze chyba to wszystko co jest niezbędne... jak coś sobie przypomnę to napisze ale pewnie koleżanki z forum to uzupełnią:) Aha no i jeśli nie planujesz piersią karmić to butelki itd.

Gość dlaczego tak zdrabniacie
:O:O:O nie mozna pisac normalnie? :| lozko, koc, koldra, materac? :O

poduszka jest niewskazana na początek, nawet ta cieniutka. lepiej podstawić ze 2 książki pod przednie nóżki łóżeczka, żeby dziecko miało ciut wyżej główkę.

zdrabniamy bo to wszystko ma być rozmiar mini:P łóżko jest dla dorosłych- dla dzieci jest łóżeczko:)

Gość Kąsek
EmiBaby99 O taka właśnie poradę mi chodziło. SERDECZNIE DZIĘKUJĘ 🌼🌻 🌼🌻 🌼🌻 🌼🌻 🌼🌻 DO"dlaczego tak zdrabniacie" 😭 wózek, łóżeczko itp to ja też wiem, aż tak do tyłu nie jestem.

Gość Kąsek
EmiBaby99 czy kupowałaś rożek ?

Bardzo proszę:) Co do rożka to przy pierwszym dziecku miałam , ale używałam go tylko jako kołderki, która szybko się za mała zrobiła, więc teraz już nie kupuję.

aha i jeszcze możesz kupić takie łapki na rączki, bo w szpitalu sie nie obcina paznokci, ale ja nie miałam poprzednim razem, po prostu ściągałam rękawki na rączki. Teraz sobie kupiłam, bo były słodkie:) To w każdym razie nie jest niezbędne:)