Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shes not cool

Czy włosy kręcone po ciąży stają się proste?

Polecane posty

Gość shes not cool

Od jakiegoś czasu nurtuje mnie to pytanie... czy to pewne, że po ciąży kręcone włosy staną się proste i czy jest jakiś sposób, żeby temu zapobiec? Moja mama zawzięcie twierdzi, że kiedyś miała bujne, gęste loki, które po ciąży zniknęły. Przyznam szczerze, że boję się, że ze mną będzie tak samo. Proszę o jak najwięcej komentarzy na ten temat!!! Pomóżcie znaleźć mi nadzieją na zachowanie mojego skarbu :P

Gość Zatoczka
nie. ciąża nie ma nic wspólnego z tym czy włosy są proste czy krecone. moja mama też ma kręcone i zawsze miała. tak więc nie martw sie:)

Gość męczennica
hmmm chyba do końca tego nikt nie wie,:) moja koleżanka miała loczki jak murzynek bambo, po ciąży zniknęły jej całkowicie, oczywiście znikały stopniowo...teraz jej córeczka ma rok i 7miesięcy (ma burzę loków na głowie, żeby było smieszniej) a koleżanka ma proste włosy z czego jest zadowolona, bo zawsze takie chciała mieć:) mi natomiast po ciązy zaczęły się włosy kręcić,ale myślę, że to dlatego iż mam ich duuuużo więcej, są gęste i ciężkie i przez to się kręcą:)

Gość shes not cool
hm... jak na razie opinie są podzielone, ale proszę o dodawanie dalszych komentarzy...a za powyższe dziękuję :)!!

Gość errteee
mi po tabletkach anty zaczęły się włosy kręcić, ale tak delikatnie Mojej Mamie po ciąży też się zakręciły. O prostowaniu nic nie wiem:)

Gość hormony
to zależy od hormonów. ja mam takie same jak przed ciążą, ale znam przypadki że zaczeły się kręcić jak i prostować. a

Gość shes not cool
W takim razie skoro już wiem, że różnie to bywa... czy jest jakiś sposób, żeby zapobiec takim zmianom? Jakieś tabletki... ? Wiecie coś na ten temat? :)

Mi wyprostowały się w czasie ciąży, chociaż wcześniej miałam takie loki, żę ho ho:) A tu ciąża i pstryk: z loków zostały proste kosmyki:) Ale pocieszające jest to, że jakiś czas po ciąży znowu zaczęły się kręcić:) Pozdrawiam.

Gość parowkowa
słyszałam o takich przypadkach ze sie włosy wyprostowały- moja znajoma tak miała. Ale np inna kumpela ma krecone włosy i po ciazyi jej takie zostały...tak więc to zależy...

Gość parówka z berlina
"są gęste i ciężkie i przez to się kręcą" No, raczej nie przez to. Widziałas kiedyś, żeby sprężyna się skrecała od tego, ze zawiesiło się na niej cieżarek ? Kręcone włosy mają po prostu inny przekrój i dlatego sie krecą. Nie wiem, dlaczego niektórym to sie zmienia w czasie ciaży

Gość nika876
Niestety tak!ja mialam kręcone włosy baaardzo kręcone..a po ciązy juz nie bardzo są falowane raczej,a loki zanikały po 6 miesiącach po urodzeniu...niestety zal ale tak sie stało.Moze nie na kazdego ciąza ma taki wplyw..ale wypowiedzi typu-nie ma ciąza nic do tego są błędne-oczywiscie ,ze ma!a niby dlaczego po urodzeniu włosy wypadają intensywniej nic podczas ciązy?ja zaobserwowalam podczas mojej ciązy ładniejsze paznokcie i gestsze włosy...miesiąc po urodzeniu redukcja no ale mam cudownego SYENUSIA :) pzdr

Gość nanja
no niestety mi po ciąży moje loczki się wyprostowały, całe życie miałam kręcone i szczerze mówiąc nie mogę się do tego przyzwyczaić.. i nie wiem czy to wróci. za to moja córka ma na głowie piękne sprężynki:)