Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amingora

jak w praktyce-oksy po cc na wywołanie?

Polecane posty

Gość amingora

jak w praktyce-oksy po cc na wywołanie? do terminu mam jeszcze kilka dni,ale tak się zastanawiam co wtedy jak wszystko będzie ok a ja nie urodze?= i nie bedzie sie na to zapowiadało? zalecaja ktg pewnie co drug dzień,a jak sie sprawa ma do wywolywania oksy? czesto to praktykują? fakt ,ze ciecie miałam 8 lat temu,ale wszystkie opinie sa raczej przeciwne by w ten sposób wywoływac... istnieje wiec mozliwosc odmówienia,ale co wtedy? ktos był w podobnej sytuacji?? z góry dziękuje za odpowiedzsmile

Gość olabogaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a może napisz to jeszcze raz ale po polsku.......

Gość amingora
hm... jak wyglada sprawa kiedy pierwsze było cc a teraz w drugiej ciaży bedę po terminie? czy nagminnie faszeruja oksytocyną?chodzi i o praktykę w naszych szpitalach a nie o zalecenia bo nie zalecają podawania oksy po cieciu...

ja kumam o co chodzi. sama miałam wywoływany poród przez oksy, bo rozwarcie było a skurczy brak. Ale ja trafiłam do szpitala za wcześnie, przebili mi worek owodniowy i już nie było odwrotu po kilku godzinach czekania na skurcze. kiedy jest już po terminie chyba ze 2 tygodnie, albo łożysko się starzeje i wody są zielone to wtedy raczej nie masz wyboru. Ale nie stresuj się na zapas, najlepiej nie jechać do szpitala za wcześnie, tylko poczekać na spokojnie w domu o ile jest taka możliwość.

Gość amingora
ale to był Twoj pierwszy poród,tak?

tak, to był mój pierwszy poród i pojechałam kiedy się zaczęły skurcze przepowiadające, więc za wcześnie. Gdyby mi nie przebili pęcherza ( nie wiem po jakiego grzyba to zrobili- coś tam gadali, że to może przyspieszyć) to mogłabym sobie spokojnie do domu wrócić albo chociaż na patologii poczekać na akcję, a tak nie miałam wyboru:(

dodam, że teraz będę rodzić drugi raz w styczniu i nie będę się tak spieszyć z jazdą do szpitala:P no chyba że coś się będzie działo...

Gość Anialisa
Ja byłam w podobnej sytuacji, pierwszy poród przez cc, a drugi po 11 latach siłami natury. Też się bałam, ze będę rodzić po terminie i pytałam lekarza o to, czy podadzą mi oksytocynę. Powiedział, że absolutnie, bo po oksytocynie są silne skurcze, bardzo spontaniczne i że może dojść do pęknięcia macicy w miejscu starego szwu po cc.

Gość amingora
rozumiem,ze urodziłas wiec w terminie i obyło się bez zmartwień, ponawiam jednak zapytanie -moze któras z was była po cc a póxniej rodziła po terminie(nie mam na myśli tu dwóch dni ,tylko czas kiedy lekarze muszą cos zadziałac)