Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Max1234

Ile tak naprawde kosztują studia dzienne?

Polecane posty

Gość Max1234

Witam. Pytanie do studentów. Ile kosztują studia dzienne- to znaczy codzienne życie? Ile potrzebujecie miesiecznie pieniedzy? Czy bez pomocy rodziców da się przeżyc?

jedzenie+kosmetyki to ok 400zl na miesiac +akademik 240zl, nie licze ksiazek kserowek ciuchow itd

Gość i tak sie oplaca
studiuję na ASP więc kosztuję mnie bardzo duzo kawalerka w Krakowie ze wszystkim 1000 zł materialy do pracy- 500 zł bilet ms, jedzenie, kino teatr, ciuchy, kosmetyki- 2000 zł

kILKA LAT TEMU MOICH RODZICóW KOSZTOWAłY OKOłO 60-70 TYS. STUDIOWALAM POZA MIEJSCEM ZAMIESZKANIA (W DUżYM MIEśCIE).

Gość i tak sie oplaca
na jedzenie wydaje duzo, bo jem tylko ekologiczna zywnosc, kosmetyki tez ekologiczne, sama odzywka do wlosow kosztuje mnie 80 zl a starcza na 2 tyg :-/

nIE DOCZYTAłAM O MIESIęCZNYCH WYDATKACH. jA POTRZEBOWAłAM 1.200 ZL MIESIęCZNIE.

Gość i tak sie oplaca
zycie jest drogie, zycie plus studia to juz w ogole ja zaczelam studiowac dopiero w wieku 23 lat, przez 5 lat dorabialam sie, zeby miec za co sie uczyc i dzis ze spokojem to robie rodzicow nigdy nie byloby na to stac, sami zarabiaja tyle co ja wydaje ms

Gość max1234
Myśle o poznańskiej politechnice ale największym problemem są właśnie pieniądze. Nie moge liczyć na pomoc rodziców, więc widzę, żę zostają mi chyba tylko studia zaoczne.

Gość karakurus
Mozesz wziasc kredyt studencki. Poza tym zalezy gdzie studiujesz. U mnie na studiach duzo na ksera szlo. Okolo 100 zl na miesiac.

Gość max1234
A czy można jakoś sobie dorabiać na dziennych? Czy jest to niemożliwe, bo trzeba sie uczyc:D Jak jest u Was(lub było)?

Gość MagdiTTTTTa
300zł za chate, ok 300 na jedzenie, plus np miesieczny 50zł, kserówki ok 10-50zł, plus dojazdy, to juz zalezy gzdie kto jedzie i skąd...nie licze kosmetyków, ciuchów, bo na to schodzi czy sie tudiuje czy nie...